Dodaj do ulubionych

Wynajęcie samochodu - Majorka

IP: *.rtk.net.pl 07.07.08, 22:07
Witam,
Czy ktoś wie może ile kosztuje wynajęcie samochodu na tydzień na
Majorce? Jakie są tam ograniczenia prędkości?
Dzięki za informacje. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: ptifurka Re: Wynajęcie samochodu - Majorka IP: *.velo.com.pl 08.07.08, 13:34
      w ubiegłym tygodniu wypożyczaliśmy Kia Picanto na 6 dni,
      zapłaciliśmy 150 eur. Ograniczenia predkości takie jak w Polsce -
      zresztą-od czego są znaki:)
      • Gość: maggie Re: Wynajęcie samochodu - Majorka IP: *.rtk.net.pl 08.07.08, 22:15
        dzieki za informacje. A pamietasz moze ile kosztuje benzyna i
        wypozyczenie czegos mniejszego np. corsa? Pozdrawiam
    • Gość: LEA Re: Wynajęcie samochodu - Majorka IP: 217.153.60.* 09.07.08, 11:01
      Za wynajęcie Pegueta 307 na 3 dni zapłaciliśmy 65 euro, ale to było
      ok 2 tyg temu, ceny w lipcu, sierpniu są wyższe. Benzyna ok 1,1 -
      1,20 euro.
      • Gość: maggie Re: Wynajęcie samochodu - Majorka IP: *.rtk.net.pl 09.07.08, 13:05
        Dzieki za informacje. Mam nadzieje, że ceny będą podobne. Pozdrawiam.
        • Gość: izaw74 Re: Wynajęcie samochodu - Majorka IP: *.eranet.pl 09.07.08, 13:37
          Na początku czerwca za jeden dzień VV golf 46 euro.
          Ale zwracam uwagę na pełne ubezpieczenie samochodu.
          Bo zdarzają się jakieś małe wypadki czy przerysowanie auta.
          Dlatego trzeba dobrze przejrzeć umowę.
          Sama 5 lat temu właśnie na Majorce mocno przerysowałam auto na
          szczęście miałam pełne ubezpieczenie i nie było żadnych problemów
          przy zdawaniu samochodu. ale samo wypożyczenie było droższe.
          Trzeba się więc kierować ceną ale w połączeniu z tym co ona obejmuje.
          Majorka jes piękna trzeba ją zobaczyć.
          • Gość: lucy Re: Wynajęcie samochodu - Majorka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 12:17
            za 6 dni od 27.06. za seata ibize z pelnym ubezpieczeniem placilismy
            180 EUR. ale od lipca obowiazuje inny cennik. na benzyne wydalismy
            ok. 100 EUR, ale zrobilismy 1 000 km:)
          • ewakotarska0 Re: Wynajęcie samochodu - Majorka 27.07.15, 18:37
            Odradzam każdemu Recordgo. W sobote wrocilam z Majorki. Bylam tam z rodzinka trzeci raz z rzedu. Dwa lata temu wziełam samochód z Budget a w w zeszłym roku z Goldcar. Wszystko było super nie doliczono zadnych dodatkowych oplat pomimo ze samochody były oddan o 4 rano a baki były puste. Dodam ze poprzednie razy samochody wypozyczałam na cały okres tj 2 tygodnie. Tego roku samochód wzielismy na 1 pierwszy dzien. W warunkach bylo ze po godzinie 23 jest dodatkowa oplata 40 euro. W wypozyczalnie bylam 22.56 nie bylo kolejki a jeden z pracownikow robil cos niewiadomo co i nie chcial mnie obslużyc. Okazalo sie ze konczyl prace O 23, tak wiec po kilku minutach pozegnal sie i przyszla Pani ktora nas obsłuzyła. Powiedzialam jej ze bylismy przed 23 na co ona ze wie ale system jest zapisal start 23:00 i koniec 23:19 wiec musze wyslac reklamacje tu i tu. Na koniec okazało sie ze rowniez nie zwrócili mi opłaty za refueling chyba 24 lub 26 euro (wczesniej zawsze mi zwracano). Tak wiec wynajem samochodu na jeden dzien kosztowal mnie slono 12+40+24 + paliwo!!!tyle prawie co wczesniej ok 8-9 dni :( Odradzam stanowczo te firme. Taniej z lotniska do Alcudii wyniesie taxi bo najtansza udalo mi sie znalesc za 65 euro. Polecam tez wszystkim transfery miasto wypoczynkowe - lotnisko i odwrotnie bookowane przez internet na stronie resorthoppa.ie Dzialaja w kilku krajach ja sprawdzilam powrot z Alcudii na lotnisko na samolot o 6:30 rano. Koszt na osobe 8 euro a wiec rodzinke kosztowalo 32 euro. Komunikacja miejska tez nie jest taka droga. To doradzam w czasie pobytu. Polecam kazdemu!! 1-6 euro w zaleznosci od dystansu. Sluze rada, Alcudie znam juz jak niektozy Sopot hehe..Pewnie tam jeszcze pojade ale po tegorocznym doswiadczeniu napewno nie wynajme auta.
            • jaszi25 Re: Wynajęcie samochodu - Majorka 17.08.15, 20:53
              Rok temu Ford Focus Kombi rocznik 2014 kosztowal nas w Goldcar na tydzien 92euro. Wszystko bylo ok
    • wieczor99 Re: Wynajęcie samochodu - Majorka 01.09.16, 20:25
      Chciałabym odradzić Wam zdecydowanie firmę wypożyczającą samochody Vanrell. Zapamiętajcie tę nazwę. Oto nasza przygoda z ta firmą. Pożyczyliśmy samochód poprzez recepcję hotelu, pan przyjechał o 8 30 i kazał oddać samochód 8 dni później(bo na tyle zwykle pożyczamy samochód) o 20 00(czyli zabrał nam noc, za która zapłaciliśmy). Zgodziliśmy się na to, cóż mieliśmy robić. Nie w tym jednak największy problem. Jeździliśmy nim 3 dni, kontrolki pokazywały nam od początku, że ciśnienie w oponie przedniej jest niskie. Sprawdzaliśmy to naszym laickim okiem i wszystko było w porządku. W trakcie jazdy kontrolki podawały, że ciśnienie spada również w innych oponach na zmianę, po sprawdzaniu tego przez nas, wszystko wydawało się w porządku, w oponach było powietrze. Co więcej, coś stukało przy podwoziu, ale jeździliśmy, przecież nie pożyczyliby nam niesprawdzonego lub niesprawnego samochodu, prawda? Z taką pewnością jeździliśmy sobie do Sa Calobra i po górach Tramuntana. Jak ktoś był na Majorce wie, jak ta droga wyglada - przepaście, zakręty,wąskie drogi daleko od cywilizacji, ostre zjazdy-raczej niebezpiecznie, zwłaszcza z niesprawnym samochodem. Na następny dzień wybraliśmy się na przylądek Formentor, tam również czkały nas wąskie drogi nad przepaściami...i na ostatnim rondzie(na szczęście na rondzie, a nie nad przepaściami lub jakimś zakręcie) przed wjazdem na Formentor...odpadło nam całe przednie koło. Zniosło nas na bok ronda, zero możliwości panowania nad kierownicą. Byliśmy w szoku. Mechanik, który przyjechał po nas, nie zdradzał zdenerwowania, podobnie Pani w biurze. Dali nam nowy samochód. Gdy zaczęliśmy mówić o ich zaniedbaniu i niebezpieczeństwie, jakie mogło nas czekać, dali nam dodatkowy dzień samochodu za darmo...To nadaje się na sprawę sądową...
      Przez kilka dni nie mogliśmy uwierzyć, że mogli nie sprawdzić takiej usterki. Przecież coś musiało być w podwoziu mocno uszkodzone, skoro ODPADŁO koło...Co się okazało... Mąż codziennie o 6 rano biegał i dwukrotnie widział, jak wyglądał "przegląd" samochodu oddanego przez poprzedniego klienta. Przyjeżdżało dwóch Panów, jeden odkurzał samochód, drugi wsiadał i jechał co dopiero oddanym przez klienta samochodom 20 metrów i zostawiał z powrotem samochód na parkingu pod hotelem dla następnego klienta. Nieprawdopodobne jest to, że widząc świecące się u nas kontrolki, nie skierował samochodu na przegląd ryzykując naszym zdrowiem i nie przesadzając życiem. Przed oczami stanęła nam  wizja spadania z klifu lub w najlepszym przypadku kolizja z innym samochodom lub czołówka z drzewem... Piszę ten post, bo uważam, że przed taką firmą należy klientów ostrzegać, aby już nikt nie miał takich traumatycznych przypadków jak nasz. Następnym razem pożyczamy wyłącznie z Avis lub u Herza, to dobre i sprawdzone marki, tym razem niestety nie było takowych w okolicy, dlatego wzięliśmy nieszczęsnego Vanrella...OSTRZEGAM!
      • dodekanezowiec Re: Wynajęcie samochodu - Majorka 04.07.17, 10:46
        Żółta kontrolka TPMS może świadczyć o za niskim ciśnieniu (bywa to upierdliwe, bo w niektórych autach już przy 2,0 bądź 1,9 się świeci). Poza tym kontrolka może wskazywać na uszkodzenie czujnika ciśnienia, zwykle powodem jest niewłaściwa wymiana opon (tam raczej nie wymieniają na zimowe), ale też czasem nawet mocniejszy wjazd na krawężnik itp. Nie pomyśleliście żeby dopompować na stacji? Trudno żeby po każdym kliencie auto brac na podnośnik ale co jakiś czas powinni posprawdzać.
        • dodekanezowiec Re: Wynajęcie samochodu - Majorka 04.07.17, 10:47
          Siczilianowcy - mammamijowcy wołają 70 euro za pandę na 1 dzień.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka