Dodaj do ulubionych

Teneryfa - Green Park czy Tenerife Tours

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.03, 10:44
Czesc
Chcialam sie zapytac o te dwa hotele na Teneryfie. jakie sa , jakie jest
jedzenie, jak sa polozone itp. Slyszlalam ze Green Park lezy blisko lotniska
i przeszkadzaja samoloty, czy to prawda? Zastanawiam sie nad tymi hotelami
takze bede wdzieczna za wszelkie info.
Mam jeszcze jedno pytanie slyszlam ze cale Wyspy kanaryjskie to strefa
wolnoclowa, czy w zwiazku z tym mozna tam kupic taniej sprzet fotograficzny?
Dzieki
pozdrawiam
Maraska
Obserwuj wątek
    • Gość: Grażyna Re: Teneryfa - Green Park czy Tenerife Tours IP: *.mech.pg.gda.pl 21.10.03, 15:48
      Hoteli niestety nie znam, a co do sprzętu to prawda. W ubiegłym roku kupowałam
      aparat fotograficzny, który u nas kosztował 3200 (najniższa cena jaką udało mi
      sie wtedy znaleźć) a na Teneryfie kupiłam go za około 2400. Mąż kupował
      kamerę , która tez była sporo tańsza niz u nas. Na Gran Canarii jest podobnie
      (wróciłam tydzien temu). Tanie tez są kosmetyki (markowe) i spory wybór. Np.
      Chanel Chance 100 ml 57 euro, Gucci Rush 50 ml 36 euro. Kosmetyki do
      pielęgnacji (mleczka, toniki, kremy) tez sa sporo tańsze. Niestety dość dorogo
      jest w knajpach. Niewielka przekąska (nie mówie o obiedzie, albo pizzy) plus
      sangria i piwo (lub 2) to wydatek około 40-50 euro dla dwóch osób. Ale wyspy są
      piękne.
      • Gość: Maraska Re: Teneryfa - Green Park czy Tenerife Tours IP: *.zr.univ.gda.pl 21.10.03, 16:41
        Grazynko skoro bylas i tu i tu to ktora wyspa lepiej zobaczyc? ja mysle o
        Teneryfie glownie ze wzgledu na wulkan i na gorzyste uksztaltowanie terenu,
        lezenia na plazach raczej mniej nas interesuje.
        pozdrawiam Beata
        • Gość: Grażyna Re: Teneryfa - Green Park czy Tenerife Tours IP: *.mech.pg.gda.pl 21.10.03, 17:44
          Trudno powiedzieć, która jest fajniejsza. Teneryfę znam trochę lepiej, bo byłam
          na niej dwa razy. Wydaje mi się, że do zobaczenia jest więcej na Teneryfie,
          chociaż Gran Canaria to nie tylko plaże (rozległe i piaszczyste). Z Teneryfy
          oprócz wulkanu polecam też wycieczkę na Gomerę-naprawdę urocza wyspa i
          koniecznie Mascę, ale nie tą tylko autokarem, ale Masca trekking. Cudowna
          wycieczka. Po dotarciu autokarem na Mascę (wieś położona uroczo w górach)
          schodzi się wąwozem do Oceanu (jakies 3 godziny marszu). Naprawdę polecam. Na
          Gran Canarii byłam tylko tydzień, więc to trochę mało. Obie wyspy mają w sobie
          coś takiego, że chce się do nich wracać. Ja napewno pojadę jeszcze na Gran
          Canarię a i Teneryfy nie wykluczam.
          Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania, chętnie odpowiem.
          Pozdrawiam
          • Gość: Maraska Re: Teneryfa - Green Park czy Tenerife Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.03, 22:25
            Dzieki na razie. jak tylko cos wymysle, a przede wszystki wyjazd sie
            wykrystalizuje to pewnie sie odezwe. Na razie plany... plany:-)
            Pozdrawiam
            B.
        • Gość: elka Re: Teneryfa - Green Park czy Tenerife Tours IP: *.kopernik.lodz.pl 21.10.03, 23:23
          Jeżeli nie interesuje Cię leżenie na plaży, to zdecydowanie polecam Teneryfę, a
          jeszcze bardziej zdecydowanie jej północ. Na południu wyspy poza plażami,
          hotelami i knajpami niewiele znajdziesz, a do większości atrakcyjnych miejsc
          jest dość daleko. Świetną bazą wypadową na wycieczki jest Puerto de la Cruz; w
          mieście są też dwie plaże i kompleks basenów miejskich- Lago Martianez. Będąc
          na Teneryfie możesz spędzić dwa tygodnie, nie leżąc ani jednego dnia na plaży.
          Zimą wybieram się tam po raz piąty, bo jeszcze nie zdążyłam zobaczyć
          wszystkiego, co bym chciała.
          Pozdrawiam.
    • Gość: Aa Re: Teneryfa - Green Park czy Tenerife Tours IP: *.bluu.net 21.10.03, 16:49
      Ja osobiście wybrałam Green Park i byłam zadowolona. Trzeba jedynie na miejscu
      wynająć samochód, my targowaliśmy się i udało nam się wynająć na tydzień za
      120 euro. To było w zeszłym roku, nie wiem jak jest teraz. Jeśli chodzi o
      wyżywienie to nie wiem, bo mieliśmy ofertę bez. Jeśli chodzi o hotel TT w Las
      Calletillas to moim zdaniem jest beznadziejny ( stary i zaniedbany)i okolica
      również, położony jest raczej na wschodnim wybrzeżu, blisko jest tylko stolica
      wyspy, ale za to w miarę niedaleko jest fajna plaża z białym piaskiem ( Las
      Teresitas). Natomiast z hotelu Green Park można sobie codziennie jezdzić do
      Las Americas (rozrywkowa stolica wyspy). gdybym miała jechać drugi raz to też
      wolałabym GP niż TT.
      • Gość: Maraska Re: Teneryfa - Green Park czy Tenerife Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.03, 22:32
        Dzieki za info chociaz musze przyznac ze mnie zaskoczylas, bo TT ma wyzszy
        standard w katalogach. Ale przede wszystkim zastanawia mnie czy w GP nie
        przeszkadzaja samoloty, hotel podobno lezy 5 minut od lotniska, a podejrzewam
        ze tam ruch w powietrzu sporawy. mozesz cos powiedziec na ten temat?
        Acha i jeszcze jedno, ja raczej z rozrywek nocnego zycia szczegolnie,
        korzystac nie bede, moj slubny nie przepada a poza tym mamy dzidzie w drodze,
        wiec raczej chce sie troche wygrzac i pozwiedzac. Inaczej mowiac biskosc tego
        typu rozrywek nie ma dla mnie tym razem znaczenia. Czy w takim wypadku i tak
        wybralabys GP?
        Aaa i jeszcze sie chcialam zapytac czemu wedlug Ciebie i hotel TT i
        szczegolnie okolica jest beznadziejna, moglbys podac jakies konkrety? Bo
        piszesz ze z GP mozna codziennie robic wypady do Rozrywkowej stolicy wyspy,
        czy chodzi moze o to ze w okolicach TT nie ma takiego centrum? Czy moze to cos
        innego? Pytam o te szczegoly bo wiem z doswiadczenia ze zly hotel moze popsuc
        humor, szczegolnie mojemu mezowi:-)
        Dzieki za pomoc
        Pozdrawiam
        beata
        • Gość: Joanna Re: Teneryfa - Green Park czy Tenerife Tours IP: *.pkobp.pl 22.10.03, 10:10
          hej :)
          ja 8.11 lecę na Teneryfę do TT, tak więc jeśli do tego czasu się nie
          zdecydujesz, to dam znac co i jak, też miałam dylemat co do tych 2 hoteli, ale
          po namyśle, obejrzeniu stron i wywiadzie w biurze, zdecydowałam że jedziemy do
          TT!
          mamy zamiar pojeździć po wyspie, pozwiedzać i trochę wypocząć... nocne rozrywki
          razcej nie, tak więc myślę, że będziemy zadowoleni, podobno płn. część wyspy
          jest ciekawsza pod względem przyrody...
          pozdrawiam
          Joanna
          • Gość: Maraska Re: Teneryfa - Green Park czy Tenerife Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.03, 10:15
            Ojej!
            pewnie sie do tego czasu zdecyduje, ale i tak jak wrocisz to bede wdzieczna za
            wszelkie info! Szczegolnie dotyczace okolicy hotelu, bo ja sie tez na razie
            sklaniam ku TT, poza tym wynajmu samochodu i... zreszta sama wiesz. Wiec mam
            nadzieje ze sie skontaktujemy.
            Na razie zycze udanego pobytu
            Pozdrawiam B.
            • Gość: Joanna Re: Teneryfa - Green Park czy Tenerife Tours IP: *.pkobp.pl 22.10.03, 10:53
              ok, napiszę wszystko co i jak
              lecimy na 2 tyg. więc mam nadzieję, że uda nam się sporo zobaczyć :)
              pozdrawiam i gratuluję "brzuszka"
              ps. ecco ma fajną promocję - jeśli się zdecydujesz na hotel do końca
              października, to 2 osoba płaci 50%!!! ( dot. wyjazdów od listopada do kwietnia)
              myśmy własnie skorzystali :)
              Joanna
              • Gość: Maraska Re: Teneryfa - Green Park czy Tenerife Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.03, 18:59
                Hej:-)
                Wiem ze maja taka promocje, wlasnie o niej mysle. Skusila mnie tak naprawde.
                Szkoda tylko ze jak wroccie to juz bedzie po promocji:-( musze sie zdecydowac
                wczesniej. Czekam jeszcze moze sie ktos odezwie bo na razie mam 2:1 dla GP:-)
                pozdrawiam
                B.
                • Gość: Joanna Re: oficjalne strony tych hoteli IP: *.pkobp.pl 23.10.03, 12:53
                  może Ci to pomoże w wyborze ( oficjalne strony tych hoteli):
                  www.aptosgreenpark.com/en/index.php
                  www.tenerifetour.com/pag/polinicio.htm

pozdrawiam
                  Joanna

• Gość: Aa Re: Teneryfa - Green Park czy Tenerife Tours IP: *.bluu.net 22.10.03, 10:33
          Jesli chodzi o samoloty to rzeczywiscie lataja, mnie to akurat nie
          przeszkadzało. Byłam w styczniu więc nie była to pełnia sezonu więc samolotów
          pewnie mniej latało. Jesli chodzi o hotele to kwestia gustu i oczekiwań, mnie
          TT i okolica nie podobały sie, po prostu jak dla mnie jest tam brzydko. Ale
          spotkałam osoby które były w TT i były zadowolone.
          • sandia Re: Teneryfa - Green Park czy Tenerife Tours 22.10.03, 11:39
            Tenerife Tour - hotel ktory sklada sie z budynku glownego i domkow
            szeregowych. Zapytaj, w ktorym miejscu umieszcza gosci biuro podrozy, z ktorym
            jedziesz. Z reguly polskie biura podrozy kontraktuja domki. Standard jest
            naprawde kiepski. Niektore domki maja meble powygryzane przez korniki i sa
            zawilgocone. Czasem nie domykaja sie drzwi na taras. Jesli cos takiego
            zauwazysz, zglos to od razu do recepcji. Zdarzaja sie kradzieze. Jedyny plus
            tego hotelu to chyba tylko to,ze jest pieknie polozony-na skarpie,nad samym
            morzem. Choc z drugiej strony, widac tez kominy pobliskiej rafinerii... Z Las
            Caletillas jest blisko do Santa Cruz i Candelarii (przepiekna bazylika).
            Green Golf - ma na pewno wyzszy standard, niz TT. Dziwne, ze w katalogach, jak
            piszesz, klasyfikuja go wyzej. Lezy w Golf del Sur, w otoczeniu pol golfowych.
            W poblizu znajdziesz sporo restauracyjek, sklepow, pubow, wypozyczalnie
            samochodow (centrum handlowe San Blas). Wypozyczalnia aut jest tez
            bezposrednio w hotelu, nazywa sie Las Sabinas. Targuj sie! :) Blisko, jak juz
            ktos wspomnial, jest do Las Americas i do Los Cristianos. Jedyny problem to te
            samoloty. Rzeczywiscie jest bardzo niedaleko do lotniska. Ktos napisal,ze byl
            w styczniu i ze nie latalo ich duzo, bo to nie sezon. To jakies
            nieporozumienie. Tu sezon jest przez caly rok. Od polowy pazdziernika do
            kwietnia trwa tzw. sezon skandynawski. 70 samolotow tygodniowo z samymi
            Skandynawami. Do tego dodaj jeszcze Niemcow, Anglikow... Ruch w powietrzu
            naprawde spory. Ale to jest tak, ze nie wszystkim te samoloty przeszkadzaja.
            Niektorzy spia bez problemow, zwlaszcze,ze w nocy lata ich zdecydowanie mniej.
            A w dzien bedziecie przeciez zwiedzac :)).
            Jesli w gre wchodza tylko te 2 hotele, to zdecydowanie wybierz Green Park.
            P.S. Jest tez kwestia pogody, o ktorej zapomnialam. TT to wschodnia czesc
            wyspy. W tym czasie kiedy sie wybierasz na wyspe,bedzie na pewno chlodniej,
            niz na poludniu, gdzie lezy Green Golf.
            • Gość: Aa Re: Teneryfa - Green Park czy Tenerife Tours IP: *.bluu.net 22.10.03, 13:51
              Wiem że na Teneryfie sezon trwa cały rok, jest tam wieczna wiosna, jednak w
              styczniu naprawdę jest ich mniej niż np w sierpniu czy wrześniu. Widać to
              nawet po ilości i długości pracy knajp i sklepików ( nie licząc Las Americas).
              • sandia Re: Teneryfa - Green Park czy Tenerife Tours 22.10.03, 17:38
                Wiele restauracji w Los Cristianos jest wlasnie teraz otwieranych (byly
                zamkniete od kwietnia,maja). Niektore banki, od pazdziernika do kwietnia,
                pracuja takze w soboty, co poza tymi miesiacami nie jest praktykowane.
                Ludzie, ktorzy teraz przyjezdzaja na wyspe (na przyklad Szwedzi czy Niemcy),
                maja tu domy lub apartamenty. Przyjezdzaja, aby przeczekac zime, ktora w ich
                krajach do najprzyjemniejszych nie nalezy. Beda tu przez najblizszych 5,6 m-
                cy. Wzrasta wiec liczba interesantow w bankach, klientow w restauracjach etc.
                Co do godzin otwarcia knajp, to tu masz racje. Niektore sa zamykane wczesniej,
                niz mialo to miejsce jeszcze chocby w sierpniu, bo teraz przyjezdza inny
                wiekowo turysta. Sa to glownie starsze osoby, ktore wychodza na kolacje
                wczesniej i nie przesiaduja w barach po nocy, tak jak to robi mlodziez, ktora
                masowo przyjezdza na wyspe od czerwca do wrzesnia.
                Pozdrowienia z Teneryfy. :)
            • Gość: Maraska Re: Teneryfa - Green Park czy Tenerife Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.03, 18:57
              Dzieki za info widze ze GP zaczyna sie wysuwac na prowadzenie:-)
              Mam tylko pytanie bo sie troszke zgubilam raz piszesz o Green Park a raz Green
              Golf. To chyba nie sa te same hotele? czy moze po prostu przejezyczenie?
              pozdrawiam B.
              • sandia Re: Teneryfa - Green Park czy Tenerife Tours 23.10.03, 10:06
                Oj tak,tak - przepraszam! Chodzi mi o Green Park. A swoja droga Green Golf tez
                ladny ;)
                • Gość: Maraska Re: Teneryfa - Green Park czy Tenerife Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.03, 10:42
                  A mam jeszcze pytanie oreintujesz sie jak wyglada jedzenie w GP.? Smaczne?
                  Wiem ze trzeba dokupic, ale chyba warto, jezeli ceny w restauracjach siegaja
                  2o euro za posilek?
                  Pozdrawiam
                  B.
    • Gość: Maraska Re: Teneryfa - Green Park czy Tenerife Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.03, 13:38
      Dziekuje Wam wszystki za pomoc ale sprawa sie wlasnie okazala nieaktualna:-((
      Coz niestety, moze za rok:-)
      Pozdrawiam
      B.
      • Gość: Maraska Re: Teneryfa - Green Park czy Tenerife Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.03, 10:40
        Hej
        jak to siew szystko zmienia. Juz wlasciwie bylam pewna ze nic z tego a tu
        jednak... jednak... moze cos wyjdzie. Wiec na razie tak delikatnie ale
        chcialam wznowic watek. Nadal czekam na opinie jesli tylko ktos cos wie na
        temat tych hoteli bo jakby co to jestem w kropce i nie wiem gdzie ejchac. te
        samoloty nad glowami troche mnie przerazaja.
        Acha i mam jeszcze pytanie, orientujecie sie jak moze byc z wynajmem samochodu
        w okresie sylwestrowym? Bo znajomi mnie wystarszyli ze w tym okresie wszystko
        powynajmowane. I kicha wtedy:-( rzeczywiscie? czy moze akurat byl taki rok?
        Pozdrawiam
        Beata
    • Gość: maxymka Re: Teneryfa - Green Park czy Tenerife Tours IP: *.toya.net.pl 07.11.03, 22:01
      29.11.2003 lecę z Ecco do Tenerife Tour. Na wyspie będę po raz drugi,
      poprzednio byliśmy na południu, teraz zobaczymy co się dzieje na północy.
      Nie ważne warunki i luksusy, ważne że będę TAM znowu!!!
      • Gość: mgurniak Re: Teneryfa - Green Park czy Tenerife Tours IP: 194.181.197.* 27.01.04, 13:14
        czy green park lezy na południu czy na polnocy Teneryfy??? i czy blisko jest
        plaza i czy ładna??? moze ktos mi powiedziec ? jade z 2,5 rocznym dzieckiem ,
        wiec na typowe tylko zwiedzanie sie nie nastawiam....Czy ta okolica jest ładna?
        moze ktos ma fotki???chetnie obejrze i prosze o odpowiedz :-)
    • Gość: Sencha Re: Teneryfa - Green Park czy Tenerife Tours IP: *.kapsch.co.at / *.kapsch.com.pl 28.01.04, 12:11
      Droga Marasko,

wróciłam z TT 17 stycznia po dwóch tygodniach.
      Czytałam opinie o zawilgoconych meblach, kornikach i kradzieżach.
      Jechałam z duszą na ramieniu.
      Wrażenia, bardzo ok. Podaj maila to prześlę Ci zdjęcia jak wyglada pokój, jak
      okolica bungalowów itd.
      Rafineria, która jest w pobliżu jest widoczna ale nie zauważyłam by jakoś
      utrudniała życie. HOtel nie jest nowy ale bez dramatu. Kradzieży nie było.
      Goście to głównie emeryci z Niemiec, Anglii, Francji. Polaków mało, trochę
      Czechów. Jedzenie na śniadanie kiepskie ale nie umrzesz z głodu. Kolacje: duży
      wybór, pyszne pomidory, fantastyczne oliwki, smaczne ryby.
      Zalezy na co się nastawiasz i do czego jestes przyzwyczajona. Swego czasu bylam
      na greckim Korfu z Neckermanem w hotelu 3 * i tu w TT zdecydowanie było lepiej.
      Poza tym z TT masz 20 minut autobusem do stolicy wyspy i znacznie bliżej do
      Puerto Cruz. Południe jest z pewnością super jeśli tęsknisz za klimatami
      Hiszpanii kontynentalnej z całą masą knajp, knajpeczek, dyskotek.
      Jesli chcesz pojezdzic, nie siedziec w jednym miejscu TT jest ok.

Służę informacjami: zarzycka_aga@gazeta.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka