Gość: to ja IP: *.teldom.pl 24.11.02, 18:44 Czuję do siebie obrzydzenie. Nie chcę tak żyć. Te docinki wokół... Boję się przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rzeznia_nr_5 Re: JESTEM STARĄ PANNĄ I WSTYDZĘ SIĘ TEGO 24.11.02, 18:47 A ile masz lat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: JESTEM STARĄ PANNĄ I WSTYDZĘ SIĘ TEGO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.02, 19:45 jest to zasadnicze pytanie! a tak w ogole to jak brzmi definicja okreslenia stara panna aha i czy ja jestem stara panna: mam 23 lata i ani mi w glowie ozenek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: JESTEM STARĄ PANNĄ I WSTYDZĘ SIĘ TEGO IP: *.rtk.net.pl / 192.168.102.* 24.11.02, 20:12 A czy małżeństwo to obowiązkowy sposób na życie? Daj spokój . Co to za pomysły z tym wstydem. Przecież mamy XXI wiek,Kobieto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RR Re: JESTEM STARĄ PANNĄ I WSTYDZĘ SIĘ TEGO IP: *.sosnowiec.sdi.tpnet.pl 24.11.02, 20:14 a 26 lat i brak woli do zamescia to tez staropanienstwo? Mam jeszcze dwa koty- to juz podobno fakt niepodwazalny. Uparcie twierdze, ze w naszych czasach ekonomicznych wiek powyzej 30 to bardzo rozsadna decyzja. Jesli na domiar komus w glowie doktorat albo podroze lub jakikolwiek inny rozwoj umyslowy to uwazam, iz jest to luksusowe wyjscie w zamian za (co sie moze zdarzyc) nieudane malzenstwo. Jesli nie wyszlas za maz w przedziale 20-30 to tylko zaoszczedzilas na nerwach. Kiedys spotkalam taka "50 letnia stara panne", ktora miejsca w domu nie zagrzala. Nauczycielka szwedajaca sie po Alpach za pieniadze z kredytu. Powiedziala, ze tak ja to fascunuje, ze nawet nie miala czasu wyjsc za maz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blues Re: JESTEM STARĄ PANNĄ I WSTYDZĘ SIĘ TEGO IP: *.p.lodz.pl 15.01.03, 10:24 Gość portalu: RR napisał(a): > a 26 lat i brak woli do zamescia to tez staropanienstwo? Mam jeszcze dwa koty- > to juz podobno fakt niepodwazalny. > Uparcie twierdze, ze w naszych czasach ekonomicznych wiek powyzej 30 to bardzo > rozsadna decyzja. > Jesli na domiar komus w glowie doktorat albo podroze lub jakikolwiek inny > rozwoj umyslowy to uwazam, iz jest to luksusowe wyjscie w zamian za (co sie > moze zdarzyc) nieudane malzenstwo. > Jesli nie wyszlas za maz w przedziale 20-30 to tylko zaoszczedzilas na nerwach. > > Kiedys spotkalam taka "50 letnia stara panne", ktora miejsca w domu nie > zagrzala. Nauczycielka szwedajaca sie po Alpach za pieniadze z kredytu. > Powiedziala, ze tak ja to fascunuje, ze nawet nie miala czasu wyjsc za maz. dlaczego ma być nieudane? co za dziwaczna rada(owe szwędanie...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: JESTEM STARĄ PANNĄ I WSTYDZĘ SIĘ TEGO IP: *.teldom.pl 25.11.02, 09:12 Ja mam 26 Odpowiedz Link Zgłoś
kazaa Re: JESTEM STARĄ PANNĄ I WSTYDZĘ SIĘ TEGO 25.11.02, 09:45 Gość portalu: to ja napisał: > Ja mam 26 26? To starą panną jeszcze nie jesteś! Na razie sie nie przejmuj. Będziesz nią dopiero jak przekroczysz 30. Ale na razie walcz zeby nią nie zostać. Powodzenia. Pozdr. Kazaa Odpowiedz Link Zgłoś
ewry Re: JESTEM STARĄ PANNĄ I WSTYDZĘ SIĘ TEGO 25.11.02, 17:30 kazaa napisał: > Gość portalu: to ja napisał: > > Ja mam 26 > > 26? To starą panną jeszcze nie jesteś! Na razie sie nie przejmuj. > Będziesz nią dopiero jak przekroczysz 30. A JA MAM 33 I CZUJE SIE ZA MLODA NA OZENEK, POZA TYM JESTEM ŁADNA, MĄDRA, SYMPATYCZNA, ALE PO TYGODNIU MIESZKANIA Z KIMŚ SZLAG MNIE TRAFIA, LUBIE BYĆ SAMA U SIEBIE I ROBIĆ TO NA CO MAM OCHOTĘ, CZUJE WSTRĘT DO TZW. WSPÓLNYCH DECYZJI, A POZA TYM ZNACIE UDANE MAŁŻEŃSTW? 1/3 KOŃCZY SIĘ ROZWODEM > Ale na razie walcz zeby nią nie zostać. > Powodzenia. > > Pozdr. Kazaa Odpowiedz Link Zgłoś
rzeznia_nr_5 Re: JESTEM STARĄ PANNĄ I WSTYDZĘ SIĘ TEGO 25.11.02, 19:20 ewry napisała: >PO TYGODNIU MIESZKANIA Z KIMŚ SZLAG MNIE TRAFIA, LUBIE BYĆ SAMA U SIEBIE I >ROBIĆ TO NA CO MAM OCHOTĘ Mam tak samo:-).Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RR Re: JESTEM STARĄ PANNĄ I WSTYDZĘ SIĘ TEGO IP: *.sosnowiec.sdi.tpnet.pl 26.11.02, 09:28 Gość portalu: to ja napisał: > Ja mam 26 oj, to ja, to ja, no to sobie wymyslilas. Musialas miec jakas okresowa schize :-) Mam nadzieje, ze tu jeszcze wrocisz i posmiejesz sie z tego co Ci przyszlo do glowy. Pozdrawiam wszystkie "stare panny" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr Sinister Re: JESTEM STARĄ PANNĄ I WSTYDZĘ SIĘ TEGO IP: proxy / 213.17.170.* 25.11.02, 14:55 26 lat to początek życia. Odpowiedz Link Zgłoś
ciiekawa Do autorki: kpisz sobie z powaznego forum 27.11.02, 12:08 albo jestes glupia! Tutaj ludzie szukaja pomocy bo maja powazne problemy. Najlepiej zajmij sie charytatywna praca. Pomoz komus. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwka25 Re: Do autorki: Gdzie ty mieszkasz? 27.11.02, 18:14 szalona kobieto! ja też mam 26 lat i mimo że mam faceta już 7 lat nie mamy zamiaru się żenić. czy ja też jestem starą panną? Docinki? jakie docinki? Gdzie ty mieszkasz, na wsi zabitej? Wiesz czego ci trzeba? Chłopa, seksu i tych spraw a nie mężą. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: JESTEM STARĄ PANNĄ I WSTYDZĘ SIĘ TEGO IP: *.r3ctum.net 28.11.02, 01:04 Teraz jest XXI wiek i nie ma starych panien,tylko samowystarczalne to takie które dobrze sobie radzą same.Dlatego się nieprzejmuj gupim gadaniem.Ja też byłam długo wolną kobietą i wyszłam za mąż w wieku 32lat i zdążyłam na wszystko.Jeszce się najesz tego małżeńswa,głowa do góry. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RR Re: JESTEM STARĄ PANNĄ I WSTYDZĘ SIĘ TEGO IP: *.sosnowiec.sdi.tpnet.pl 28.11.02, 10:42 - wyszłam za mąż w wieku 32lat i zdążyłam na wszystko. Urodzilas dzidziusia? Ja ze wszystkich klatw zsylanych na te co to nie chca sie poswiecac rozwojowi ludzkosci troche sie boje tej o tym,ze dzidzius urodzony po 30-tce moze byc chory lub uposledzony. Chce miec dzidzi,ale najpierw sama chce do niego dorosnac (no bo po co mu niedojrzala i sfrustrowana matka). Wiem,ze w rzeczywistosci to jest indywidualna sprawa i jak ma byc tak bedzie, ale ciesze sie na kazde wiesci o zdrowych 1-ych dzieciach urodzonych po 30 roku zycia. Jak np. o kobiecie, ktora urodzila dzidzi w wieku 39 lat, wprawdzie przelezala 8 miesiecy ciazy w lozku, ale wszystko sie dobrze skonczylo. W koncu bylo chciane a nie urodzone tylko po to "zeby ludzie nie mowili". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: JESTEM STARĄ PANNĄ I WSTYDZĘ SIĘ TEGO IP: *.r3ctum.net 28.11.02, 14:07 Tak jak napisałam zdążyłam na wszystko.Dziecko urodziłam też kiedy miałam 35lat.Ciążę zniosłam normalnie,ale bardziej pod kontrolą lekarza.Moja córka ma już 15 lat i była od początku zdrowym dzieckiem.Myślę że postąpiłam słusznie decydując się tak póżno na dziecko ,bo byłam bardziej dojrzała i gotowa do macierzyństwa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RR Re: JESTEM STARĄ PANNĄ I WSTYDZĘ SIĘ TEGO IP: *.sosnowiec.sdi.tpnet.pl 29.11.02, 10:52 Dziekuje Kasiu, milo cos takiego czytac.Troche smiac sie mi tylko chcialo jak dowiedzialam sie ile Twoj dzidzius ma lat. Usprawiedliwie sie tym, ze mimo mojego usilnego tlumaczenia,ze to dwadziesciapare lat za pozno - ostatnio moja Mniamuska usilowala hustac mnie (56 kg) na kolanach i argumentowac, ze dla niej to ja zawsze jestem taka mala dziewczynka. W pewnym sensie urodzenie dziecka teraz byloby dla mnie dosc wygodne. Mama i tak ma rozchustane rece :-) ... Pozdrowionka, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grin Re: JESTEM STARĄ PANNĄ I WSTYDZĘ SIĘ TEGO IP: 12.41.204.* 05.12.02, 20:01 starych panien nie ma, sa tylko kobiety nowoczesne :-) (ew.feministki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagoda Re: JESTEM STARĄ PANNĄ I WSTYDZĘ SIĘ TEGO IP: *.siedlce.dialup.inetia.pl 31.12.02, 15:58 A ja jestem panną z odzysku.I żałuję,że nie jestem jak ta 50latka,która chodzi po Alpach.Mam 38. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona niezdrowo jest zyc samej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.01.03, 20:17 Przeczytalam wasze wypowiedzi i wydaje mi sie ze moze nie do konca rozumiecie problem.Ja nie wyobrazam sobie zycia bez faceta nie dlatego,ze jestem bezradna,ale dlatego,ze uwazam,ze nie potrafilabym zyc sama.Czlowiek jest stworzony do zycia w grupie.Nie ma nic cudowniejszego niz wlasna rodzinka.Co z tego,ze podrozuje sie, robi kariere-to sie kiedys skonczy i okaze sie,ze jest ktos sam i nie ma nikogo.Zareczam wam,ze nikt nie potrafi byc sam cale zycie.Mysle,ze takie pocieszenie,ze mamy XXI wiek nie wspiera w ogole.Jesli autorka listu mysli podobnie do mnie,to nie pomoze jej takie pocieszenie.Wiec:jesli czujesz,ze chcesz miec juz rodzine,musisz zaczac probowac.Chyba,ze nie chcesz to wtedy te docinki nie powinny w ogole miec wplywu na Twoje zycie Pomysl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi Re: niezdrowo jest zyc samej IP: *.chello.pl 10.01.03, 01:15 To nieprawda. Lepiej byc sama, niz meczyc sie z jakims gnojem. Jestem w bardzo udanym zwiazku 13 lat, ale gdyby nie byl udany, wolalabym byc sama ze soba (bylam tez kilka lat sama). Nic za wszelka cene, bo mozna wejsc w niezle gowno! Co to znaczy "wsydze sie, ze jestem sama"? O mojej wartosci swiadcze ja sama a nie moi kochankowie, mezowie, etc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi Re: niezdrowo jest zyc samej IP: *.chello.pl 10.01.03, 01:21 Dodam, ze od 13 lat zyje bez slubu. O zgrozo!!!!! I jestem szczesliwa. O zgrozo!!!!! I nie mam meza. O zgrozo!!!!! Ale moze lepiej bedzie dla Ciebie, jak polecisz na pierwszy lepszy rozporek (obserwowalam takie zdeterminowanie na V roku studiow) i przestaniesz sie wreszcie wstydzic. To, ze on bedzie sadysta, alkoholikiem, albo jakim innym s..., to przeciez malo istotne. Wstydz sie, wstydz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala-kanada Re: niezdrowo jest zyc samej IP: proxy / *.cpe.net.cable.rogers.com 11.01.03, 05:22 Czasami bardziej niezdrowo jest zyc we dwoje,widze ze zaduzo myslisz o swojej sytuacji,a to moze miec nienajlepszy final,nic na sile,jak mawialy nasze babki"kazda potwora znajdzie swojego amatora","co ma byc nie utonie",zaufaj losowi,ja naprawde sie nie przejmowalam co ludzie mowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Weronika dzieci nie gwarantuja radosnej starosci IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.03, 19:33 > stworzony do zycia w grupie.Nie ma nic cudowniejszego niz wlasna rodzinka.Co z > tego,ze podrozuje sie, robi kariere-to sie kiedys skonczy i okaze sie,ze jest > ktos sam i nie ma nikogo.Zareczam wam,ze nikt nie potrafi byc sam cale > zycie. Zajmuje sie zawodowo osobami staszymi. Pracuje w pomocy społecznej i wsrod naszych podopiecznych osamotnionych babć ok. 75% ma dzieci. Nie sa to zadne rodziny patologiczne , ale kulturalne osoby, ktorych wykształcone dzieci po prostu poszły w swiat, robia kariery i realia są takie, że nie są w stanie codziennie opiekować sie rodzicami, zwlaszcza kiedy mieszkaja w innym miescie. Pomijam juz te sytuacje, kiedy dzieciom nie chce sie pamietac o starych rodzicach. Więc babcie siedzą w oknach i wspominaja. I co z tego ze maja dzieci??? Jesli dozyje starosci wolałabym wspominać zdobywanie szczytów alp niż nianczenie dzieci! Odpowiedz Link Zgłoś
pajdeczka Re: niezdrowo jest zyc samej 21.01.03, 12:06 Gość portalu: ona napisał(a): Niezdrowo to jest żreć codziennie golonkę. Gdybym wiedziała, że moje życie będzie tak wglądała, jak obecnie nie wychodziłabym w wieku 27 lat za mąż (zaznaczam, że nie z rozsądku, a wielkiej miłości). Trzeba rozróżnic dwa rodzaje samotności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala-kanada Re: JESTEM STARĄ PANNĄ I WSTYDZĘ SIĘ TEGO IP: proxy / *.cpe.net.cable.rogers.com 11.01.03, 05:05 Teraz juz nie ma starych panien,sa tylko samotne kobiety,ja tez taka bylam,spotkalam tego swojego majac 34 lala,wcale sie tego nie wstydzilam,jak mawia moj maz" niech sie wstydza ci,co sie patrza"glowa do gory,by. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krystyna Re: JESTEM STARĄ PANNĄ I WSTYDZĘ SIĘ TEGO IP: *.qc.sympatico.ca 16.01.03, 16:40 Kobieto, czy tez dziewczyno! Co za problem!! To ci wszyscy, ktorzy Ci docinaja powinni wstydzic sie, co za poziom? Powinnas absolutnie nie utrzymywac kontaktow z takimi ludzmi, jesli jest to niemozliwe (np. w pracy) to kompletnie to ignoruj. Tak jak juz ktos napisal, dzisiaj nie ma starych panien, sa samotne kobiety i to jest ICH WYBOR. Robieniem z siebie ``sierotki Marysi``nie zachecisz nikogo do zainteresowania sie Toba. Musisz uwierzyc w swoja wartosc, zastanowic sie nad swoimi przewagami, byc pogodna i drwic z tych glupich, nic nie wartych maluczkich czlowieczkow, ktorzy robia sobie komfort psychiczny atakujac innych. wg nich, slabszych . A ten ktos, jeszcze dzisiaj nieznany, sam nadejdzie niewiadomo kiedy, zobaczysz! Zycze Ci to z calego serca. Krystyna. Odpowiedz Link Zgłoś
magnoliaa Re: JESTEM STARĄ PANNĄ I WSTYDZĘ SIĘ TEGO 16.01.03, 22:00 Kochanie- może małe wyjasnienie. Termin "stara panna" nie wywodzi się wcale od niezamężnej kobiety w zaaawansowanym wieku tylko od osoby w zaaawansowanym wieku zspod znaku zodiakalnego Panny, niezaleznie od płci. Powstal jako okreslenie ludzi zgorzkniałych, zrzędliwych i zdziwaczałych, co przypisywało się często osobom zspod tego znaku w starszym wieku, jesli ich życie nie ułożyło się najlepiej. Znam dużo "starych panien" płci męskiej. A ponieważ sama jestem spod panny, to będę się bardzo starac,żeby do mnie to nie pasowało. (wiem to z jakiejś książki,ale nie pamiętam teraz tytułu) A teraz od drugiej strony- masz dopiero 26 lat- 2,5 mniej niż ja. "W Twoim wieku" byłam sama jak palec, zrozpaczona i czułam się podobnie. Myślałam nawet o Biurze Martymonialnym. Aż nagle pół roku późnije poznałam tego jedynego. ślub będzie w kwietniu. więc nie myśl o sobie żle- jesteś kobieta dojrzałą i dokonasz mądrego wyboru, kiedy przyjdzie Twój czas. A wszystkim dogadującym możesz powiedzieć, że Ty przynajmnije nie musisz wychodzic za mąż zanim ci brzuszek urośnie. A na pytanie "kiedy ślub?" odpowiadaj "w sobote". Na 99% to będzie prawda. Odpowiedz Link Zgłoś