Dodaj do ulubionych

do viola502

04.01.06, 20:53
witam! mam 20 lat,naczynaiaka na lewym policzku i chcialm zapytac jak to jest
z tym okulista tzn. co moze sie dziac z siatkowka?troszke sie tym
zaniepokoilam..chyba pisalas zemasz z tym jakies problemy..mozna wiedziec co
sie dzieje?musze isc do okulisty i chcialabym byc przygotowana na to co
ewentualnie powie, zeby tam nie pasc na zawal czy cos :_) acha.. i jeszcze
jedno..czy na codzien uzywasz jakis kosmetykow do ukrycia naczyniaka?
z gory dziekuje a odpowiedz:) marta
Obserwuj wątek
    • marta3331 Re: do viola502 04.01.06, 21:18
      a i zapomnialam..od kiedy wiesz ze masz problemy z tym okiem? jejku ..sie
      przestraszylam.. pozdrawiam..
      marta
      • viola502 Re: do viola502 04.01.06, 22:22
        A jesli chodzi od kiedy zaczeły sie u mnie problemy to od 15 roku zycia zaczeło
        sie pogarszac, gdyż naczyniak powoduje ze minimalnie sie ona odkleja kiedy u
        mnie to odkryto to kazano mi uwazac aby sie nigdzie nie udezyc bo moze to
        spowodowac całkowicie jej odwarstwienie, no i u mnie tak sie własnie stało
        potem była tylko interwencja chirurgiczna lecz takie zabiegi sa bardzo
        skaplikowane gdy ma sie do czynienia z naczyniakiem i nie kazda klinika sie ich
        podejmuje dlatego mnie odesłano az do Warszawy (CZD).
        Ale nie ma sie co bac na zapas po prostu odwiedz dobrego okuliste i niech ci
        zrobi kaputerowe badanie oka ( dokładne)
        pozdrawiam serdecznie
    • viola502 Re: do viola502 04.01.06, 22:12
      Hej jesli chodzi o tego okuliste to lepiej dmuchac na zimne, ja mam naczyniaka
      troche na powiece i własnie to jest przyczyna tego ze jest on również za
      siatkówka tzn troszke to dziwne i nieprawdopodobne bo sama sie dziwie jak to
      jest ale taka jest prawda, własnie przez niego przy minimalnym udeżeniu
      odwarstwiła mi sie siatkówka i miałam wykonywany zabieg w celu usunięcia
      naczynika chociaz po częsci z oka, gdyż on nasączał mi siatkówke i to było
      przyczyna jej całkowitego odwarstwienia. Więc radze odwiedzic okuliste jeli
      naczyniak znajduje sie na powiece ( to moze byc również w oku choc
      niekoniecznie) ale lepiej zrobic to wczesniej niz ma byc za pozno.A jesli
      chodzi o tuszowanie to zakrywam go korektorem w sztyfcie uwazam ze najlepiej
      sie do tego nadaje gdyz nie schodzi przez cały dzien a przy tym bardzo dobrze
      kryje. Ja co prawda jezdrze na zabiegi laserowe i mam nadzieje ze sie go w
      koncu pozbęde bo jest po kazdym tylko lepiej.
      Pozdrawiam
      • marta3331 Re: do viola502 05.01.06, 09:42
        acha..ojeju.. ide do okulisty natychiast! a moge wiedziec jakim korektorem to
        tuszujesz?tzn jakiej firmy?ja uzywam firmy "janssen" ale moze jest cos lepszego
        o czym nie wiem.. nie wiem na jakiej powierzchni jest twoj naczyniak..moj jest
        duzy-na calym policzku wiec ciezko jest go zatuszowac..
        • viola502 Re: do viola502 05.01.06, 10:08
          Ja nie mam okreslonego typu korektoru, stosowałam różne "ados" miss
          sporty" "astor"lecz z tego co testowałam to te droższe wcale nie znaczy że są
          lepsze w sumie to niczym nie odbiegają poza kolorem, kiedys używałam pudrów,
          ale jednak stwierdziłam ze korektor jest najlepszy, wydaje mi sie jednak że
          nailepiej tuszuje się i kryje gabką nigdy nie nakładam prosto z tubki
          przekładam do pojemniczka od pudru i używam gabki jest najlepszy efekt i
          kładzie sie tyle ile jest potrzebne. Ja mam naczyniam na czole tzn ( nie cała
          połowa)lekko powieka, brodzie i lekko na boku tyle że jest już jasniejszy od
          laserów.Aha i to o czym nie napisałam wczesniej to sama możesz sprawdzic sobie
          pole widzenia czy widzisz na ktores oko słabiej to juz był by taki symptom u
          mnie zaczeło sie że słabiej widziałam na jedno.
          Pozdrawiam
          • marta3331 Re: do viola502 05.01.06, 21:31
            ja i tak jestem krotkowidzem.mam wade wzroku ale to moze byc tez rodzinne,,u
            mnie w rodzinie(mama i od strony mamy-ciotki itp) prawie wszyscy nosza okulary -
            minusy.. a na oko na ktorym mam naczyniaka widze troche lepiej niz na to
            drugie..hmm.. i tak sie stresuje.. no zobaczymy ..w kazdym razie dzieki za
            odpowiedzi:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka