okrent9 Re: :( 03.04.05, 22:02 żałuję, że nie mogę teraz być w Polsce i razem z polskimi przyjaciółmi po prostu pomilczeć na ten temat. Tutaj milczenie po polsku muszę tłumaczyć, żeby być choć w części zrozumiana. Odpowiedz Link
okrent9 Re: :( 04.04.05, 21:36 a gdzie jesteś, bzdurko?.. Myślę, że czas który upłynął od soboty, unaocznił tutaj moim bliskim, jak głęboka jest ta specjalna więź z osobą Papieża... Dzieciaki chyba czują teraz, że cały świat stracił niezwykłego człowieka, a całe to "szaleńswo medialne" (które, jak przypuszczam, i tak jest tu w USA nieco mniejsze niż w Polsce) związane z tym wydarzeniem w gruncie rzeczy przyczynia się do ich edukacji - i nawet mojej. Niektórych faktów z historii współczesnej Polski, związanych bezpośrednio z Papieżem, nie znałam, bo zaistniały kiedy byłam dzieckiem, a w szkole nas o nich nie uczono... A jednak, gdybym mogła być teraz w Polsce... pewnie wybrałabym się z kimś na pogrzeb do Rzymu. Stąd nie mogę. Odpowiedz Link
bzdura24 Re: :( 07.04.05, 16:36 jestem okrenciku w Szkocji. do 26, bo wtedy ruszam do Hiszpanii.. och.. znowu nie mam czasu pisac.. pozdrawiam Odpowiedz Link