02.11.10, 03:15
Mam pytanie,ale zanim zacznę chcę nakreślić sytuacje dla lepszego obrazu.
Z zawodu jestem nauczycielem wych. przedszkonego i edukacji wczesnoszkolnej.Obecnie przebywam w Kanadzie i opiekuję się dziećmi w polskiej rodzinie.Chciałabym starać się o pobyt stały w kategorii Live-in-caregiver. Stąd moje pytanie: czy korzystając z programu Live-in-caregiver i po zatwierdzeniu oferty pracy przez Human Resources Canada muszę wyjechać z Kanady?Jeśli tak,to czy mogę starać się o wizę turystyczną do USA?Czy miałabym większe szans na uzyskanie wizy do USA okazując dokument zawierdzający oferte pracy z HR Canada?
Obserwuj wątek
    • sylwia061993 Re: Zapytanie o Live-in-Caregiver 02.11.10, 03:24
      To jeszcze raz ja.Czy może ktoś wie ile się czeka na potwierdzenie oferty zHR Canada?
      • sylwek07 od 1 kwietnia 2010 02.11.10, 09:20
        masz takie cos o pobycie i tym programie

www.cic.gc.ca/english/work/caregiver/index.asp
        nie wiem czy ktos bedzie wiedzial wiecej ,bo byla tutaj osoba ale Ona miala to robione przed tymi zmianami..
        mozesz popytac sie na forach anglojezycznych w tej sprawie .
    • sylwek07 wiza do USA 02.11.10, 09:23
      a tam po co chcesz leciec';czy moze leciec po wize na pobyt staly zamiast do Polski?

mozesz takie cos okazac ze masz prace w Kanadzie i ze bedziesz tam a nie w USA nielegalnie lub tez bedziesz pracowac nielegalnie.
    • starypingwin Re: Zapytanie 02.11.10, 09:25
      Aplikacje o work permit z programu Live-in-Caregiver mozna zlozyc tylko zagranica ( w Twoim przypadku w Polsce ) , z terenu Kanady work permit mozna przedluzyc lub aplikowac o nowy . O pobyt staly z LCP mozna sie starac po przepracowaniu 2 lat .

> czy mogę starać się o wizę turystyczną do USA?

Twoja broszka gdzie chcesz jechac i nie potrzebujesz do tego pozwolen z internetowych for .

> Czy miałabym większe szans na uzyskanie wizy do USA
      > okazując dokument zawierdzający oferte pracy z HR Canada?

o ile mnie wiadomo nigdy nie bylo i niema przy staraniu sie o amerykanska wize wymogu legitymowania sie kanadyjska oferta pracy .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka