Dodaj do ulubionych

Clearwater

IP: 204.246.238.* 08.01.10, 09:54
witam, czy ktos kto byl w Clearwater FL moze mi polecic fajny
hotel/motel blisko plazy do 120 Dolarow za noc? na forum znalazlam
tylko "polski" Gem Motel i Palm Pavillon.. Zna ktos moze cos innego?
Bede pod koniec marca na tydzien. Hilton/Marriot etc odpadaja ze
wzgledu na cene, 250,00 za pokoj to jednak lekko duzo. Dzieki z gory!
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • saturn5 Re: Clearwater 10.01.10, 00:39
      Strasznie kiepska to metoda szukania opini.

Idz na tripadvisor lub cos podobnego, masz dobre zdjecia i znajdziesz setki
      opinii o danym hotelu/motelu, zajmie to maks. 10 minut i szybko sie orientujesz
      co dobre a co zle, nigdy sie jeszcze nie zawiodlem.
      • Gość: Clearwater Re: Clearwater IP: 212.106.29.* 11.01.10, 14:34
        Ja mam zarezerwowany na wakacje hotel Travelodge. Jest w pierwszej
        linii od plaży, więc niźle. Rezerwowałem go kilka miesięcy temu i
        cena była b.atrakcyjna(ze śniadaniem), teraz pewnie jest drożej.
        Powinien się jednak zmieścić w widełkach. Nie znam opinii innych na
        temat tego hotelu, widziałem tylko informacje i zdjęcia na www.
    • Gość: leszek Re: Clearwater IP: *.dsl.teksavvy.com 13.01.10, 03:12
      Proponuje Ci Treasure Island. Ok.15-20 km od Clearwater. Polski motel, bardzo
      ladny i przyjemy. Ceny dobre. Plaza ok 5 min od motelu. Moim zdaniem warunki i
      cena super...sprawdz sam. Bylem tam 10 dni w 2008 i chetnie wroce....pozdr. Leszek
      www.seajaymotel.com/
    • Gość: Dadcia Las Vegas Re: Clearwater IP: *.war.clearwire-wmx.net 15.01.10, 04:28
      zorientuj sie na expedia.com czy tez hotels.com oni czesto maja fajne
      pormocje co do hotelow i ich ceny sa ok plus czesto maja wiele opinii
      turystow ktorzy tam byli :)
    • Gość: polaola Re: Clearwater IP: 194.25.30.* 14.01.11, 11:30
      Podbijam watek, gdyz mam ten sam dylemat.
      Wybieram sie w lato (wiem ze goraco, ale sprawy rodzinne zmuszaja) w tamte strony i szukam hotelu w bezposredniej bliskosci plazy w okolicach Cllearwater.
      Prosze o opinie u rady. Moze autor watku napisze gdzie w koncu wyladowal i jak mu sie podobalo ???
      • Gość: ... Re: Clearwater IP: 213.146.54.* 15.01.11, 00:06
        Byłem w czerwcu'10 w Travelodge Clearwater. Cena była rzeczywiście superatrakcyjna. Hotel przyzwoity,czysty, bez luksusów. Śniadanie skromne i na słodko, ale na rozpoczęcie dnia się jak najbardziej się nadaje. Polożenie doskonałe, a nawet rewelacyjne jak na Clearwater. Do plaży 1 minuta. Naprawdę warto. Obok wielki i luksusowy Hyatt, tak samo położony w stosunku do plaży. Plaża genialna. Jezdżę na wakacje w różne miejsca od kilkunastu lat i ta plaża była najlepsza i najszersza. Nie mówię o miejskim otoczeniu, tylko o samej plaży. Wspaniały i czysty biały piasek, super ciepła woda w Zatoce.
        • Gość: polaola Re: Clearwater IP: 194.25.90.* 15.01.11, 10:20
          Dzeiki za odpowiedz. Juz przygladalam sie temu miejscu w steed view i podoba mi sie.
          Dzieki tez za oddanie optymistycznego, urlopowego nastroju.
          Troche obawiam sie tego goraca, ale jesli Ty byles w czerwcu i nie nazekasz, to wraca mi nadzieja ze bedzie fajnie !
          Napisz prosze wiecej co warto zobaczyc, gdzie sie udac (bedziemy z 7-mio latka) itp - jestem bardzo ciekawa Twoich wrazen.
          • grodek75 do polaola 15.01.11, 16:32
            Kiedy jedziesz do Clearwater?
            Ja będę tam z dzieciakami na przełomie czerwca i lipca.
            Rzuć też okiem na Sands Point Motel: www.sandspointmotel.com/
            Travelodge też rozpatruję jako opcję.
            • Gość: ..... Clearwater Beach IP: *.adsl.inetia.pl 15.01.11, 23:33
              Było gorąco, ale po to się jedzie na wakacje. Byłbym nawet rozczarowany, gdyby była jakaś umiarkowana temperatura. Kiedyś byłem w sierpniu w Egipcie i było jeszcze cieplej. Pamiętam , jak kiedyś podczas plażowania w Clearwater (obok naszego Travelodge) do kąpiących się ludzi podpłynęło stado delfinów. Wszyscy byli zachwyceni, delfiny pół godziny pływały tuż obok ludzi, zajęte swoimi sprawami a ludzie je spokojnie obserwowali. Często też pojawiały się albatrosy.Na plaży są bardzo aktywne i śmieszne mewy. Karmienie ich będzie niezłą frajda dla dzieci. Raz pojawił się amerykański , bezzałogowy wojskowy samolot obserwacyjny Predator, który przeleciał kilka metrów nad wodą wzdłuż wybrzeża. Przelatywały też myśliwce typu F16. Chłopakom starszym i młodszym bardzo się to spodoba.
              W weekend było bardzo dużo ludzi i to było trochę męczące. Poza weekendem - wspaniały luz na plaży. Obok plaży prysznic, czysta toaleta. Pełna kultura. Ogólnie w Cleawater jest spokojnie i czysto. Bardzo blisko plazy są różne knajpy (także McDonalds), w których można coś smacznie i tanio zjeść. Kilkaset metrów od hotelu jest duże molo - Pier 66, obok którego wieczorami sa różne występy artystów i różnych dziwaków. Jest tam tez trochę urządzeń do zabawy dla dzieci.
              Jeśli chodzi o atrakcje- wymienię te, w których byliśmy ( i ze wszystkich byliśmy bardzo zadowoleni, polecam je): 1.Delfinarium w Clearwater (obok portu jachtowego, jest tam też poczta i niedaleko dobry supermarket Publix), 2.Universal Studios Orlando, 3.Kennedy Space Center (gdzie mozna zobaczyć nie tylko przykłady amerykańskiego programu kosmicznego ale również wspaniałą przyrodę- np. manaty, orły , żółwie), 4. Airboat Boggy Creek , czyli rejs charakterystyczną dla Florydy łódką płaskodenną z wielkim śmigłem z tyłu po jeziorze(widzieliśmy różne ptaki, egzotyczne rośliny , no i oczywiście "gary muwałt "-(znajdź na Youtube), czyli aligatory). Dla dzieci bardzo polecany jest też park Busch Gardens w Tampie oraz w Orlando park rozrywki Disney i Sea World. Nie byłem tam, ale czytałem o nich i słyszałem opinie innych ludzi. W Orlando obowiązkowo outlety, czynne do 23. Wspaniała rozrywka dla dorosłych (dzieci się nudzą). Ogólnie rozrywek jest tam tak wiele ,że ciężko wybrać , co jest lepsze od innych i pewnie najlepiej być tam kilka tygodni i zobaczyć wszystko. Pamiętaj jednak, ze w jednym parku rozrywki typu Universal zaplanuj pobyt nie krócej niz 10 godzin. Parki są jednocześnie bardzo fajne (naprawdę bardzo), ale też czasochłonne i trochę męczące.
              Podróżowanie po Florydzie wynajętym samochodem jest wygodne i bezpieczne. Poziom kultury, wygody i bezpieczeństwa na drodze jest tam dużo wyższy niz w Polsce. Prawie wszędzie są autostrady lub dwupasmówki.
              Jeśli masz jeszcze jakieś pytania, postaram się w wolnej chwili odpowiedzieć.
              • Gość: ... Re: Clearwater Beach IP: *.adsl.inetia.pl 15.01.11, 23:50
                Te ptaki pojawiające się przy plaży- chodziło mi o pelikany. Szczególnie jak szybowały sobie nad plażą trójkami. Na lądzie poruszały się jak kaczki , a w wodzie i w powietrzu bardzo sprawne i widowiskowe.
              • Gość: polaola Re: Clearwater Beach IP: 62.225.37.* 16.01.11, 19:16
                Dziekuje za pelna informacji odpowiedz. Gdy czytam te opisy plazy, ptakow, delfinow to dostaje gesiej skorki mimo ze mowa o wysokich temperaturach (to chyba "Reisefiber " :) )
                Zamiezamy pozostac w okolicach Clearwater ponad dwa tygodnie, wiec bedziemy mieli troche czasu na opisane przez Ciebie atrakcje. Co do outletow, to , jedyne co mam zamiar kupic w USA to prawdziwe "komwbojskie" buty ( ale oczywiscie nie z predatora-francy !!! ).
                Mam jedno pytanie co do plazy - czy mozna na niej tez znalesc muszle (dopytuje sie o to moja corka)?
                Jeszcze raz wielkie dzieki !
            • Gość: polaola Re: do polaola IP: 194.25.90.* 16.01.11, 19:21
              Bedziemy od 14-go lipca przez ponad dwa tygodnie w okolicach Clearwater.
              Wiec chyba sie raczej akurat miniemy, a szkoda, bo dobrze by bylo stworzyc grupke z dzieciakami. Dzieki za link!
              Pozdrawiam !
              • grodek75 Re: do polaola 16.01.11, 20:42
                No to się miniemy.
                My będziemy w Clearwater pomiędzy 29 czerwca i 7 lipca.
                Póki co miłego szykowania wyjazdu :)
    • evy Re: Clearwater 16.01.11, 21:26
      przyjemne miejsce :)
      • Gość: .... Re: Clearwater IP: 213.146.58.* 16.01.11, 21:39
        Muszle są, jednak raczej drobne. Większe prawdopodobnie mozna znaleźć niedaleko Clearwater Beach, w Caladesi. Mam nadzieję, że nie mylę nazwy. Jest to sąsiednia wyspa barierowa, będąca parkiem nardowym. Nie ma tam zabudowy turystycznej, jest za to dzika plaża i przyroda. Można tam dopłynąc regularnie kursującą łodzią. Nie byliśmy tam ,ale słyszałem, że jest super.
        W okolicach Clearwater rozbił się kilkaset lat temu hiszpański statek wypełniony złotem i podczas plażowania będą koło Was chodzić poszukiwacze skarbów z wykrywaczami metalu. Wyglądają trochę jak kosmici, z tymi aparatami i słuchawkami wśród kąpiacych się ludzi. Może Wam się poszczęści i znajdziecie złotą monetę z XVI w.
        • Gość: polaola Re: Clearwater IP: 194.25.30.* 25.03.11, 14:34
          Juz z grubsza wszystko zarezerwowane:
          loty, 1-szy tydzien pobytu w Clearwater, Parki Wodne w Orlando + BushGarden .
          Gdzie spedzimy 2-gi tydzien jeszcze nie wiemy, moze przeniesiemy sie w kierunku Sanibel Island....
          Dziekuje jeszcze raz wszystkim za rady i informacje.
          Gdyby komus chcialo sie jeszcze pisac w tym watku, to prosze o same pozytywne informacje gdyz urlop juz opacony i wycofac sie nie da :)
          I tak mam duze obawy co do tego jak zniesiemy upaly i wilgotnosc w srodku florydzkiego lata.
          Bede wiec bardzo wdzieczna za relacje tych ktorzy byli na Florydzie w lato i milo to wspominaja.
          A tak pozatym to bardzo sie ciesze na te wakacje !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka