white-kropka1101 29.01.10, 21:38 wlasnie moja mama mnie nastraszyla ze bede miala problem z chrztem mojego dziecka, poniewaz mam tylko slub cywilny. Czy jest to prawda ze ksieza robia z tego powodu problemy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arybka68 Re: Chrzest 29.01.10, 22:42 To zalezy dlaczego masz tylko cywilny. Jezeli nie mozesz miec slubu koscielnego a chcesz ochrzcic dziecko to nie stwarzaja raczej problemu, ale jezeli nie masz koscielnego, bo nie chcesz, to juz co innego i wtedy rodzi sie pytanie po co chrzcisz dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
magdula330 Re: Chrzest 30.01.10, 03:17 To prawda.Ksiadz na przedmiesciach Chicago odmowil mi ochrzczenia corki(maz jest po rozwodzie).Chrzest odbyl sie w Bazylice w Chicago.Proboszcz nie mial z tym zadnego problemu.Moja kolezanka przeszla przez kilka parafii,w rezultacie dziecko zostalo ochrzczone na dalekich poludniowych przedmiesciach Chicago. _______________________________ Magda mama Martynki 22.11.2005 Odpowiedz Link Zgłoś
mg.marcowa Re: Chrzest 30.01.10, 06:42 my mamy tylko cywilny slub i mamy dwie corki jedna chrzcilam w innym a druga w innym kosciele nikt nie robil problemow przy zalatwianiu,tylko bylo pytanie czy mamy koscielny my ze nie i byly zadane nastepne pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
olensia Re: Chrzest 30.01.10, 17:57 My tez mamy tylko cywilny, ktory mieslimy w Polsce i nikt nas o nic nie pytal. Chrziclismy tutaj dwoje dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: Chrzest 30.01.10, 20:49 U mnie na konsternacje poprzedzona pytaniem w ktorym kosciele bralismy slub sekretarka w kacelarii tylko machnela reka: nie wy pierwsi i nie ostatni. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosenka81 Re: Chrzest 02.02.10, 03:17 u nas nie bylo problemu chocksiadz sie lekko zdziwil jak sie zorientowal, ze my tylko po cywilnym. zapytal czemu tak.odpowiedzielismy zgodnie z prawda, ze koscielny bedzie w polsce gdzie mamy cala swoja rodzine i nie bylo zadnego problemu.jednak slyszalam, ze w innych czesciach NY zdarzaly sie odmowy. Odpowiedz Link Zgłoś
ada0406 Re: Chrzest 02.02.10, 21:30 ja chrzcilam corke w NY i nie bylo zadnego problemu, chociaz wszyscy uprzedzali mnie ze beda... Odpowiedz Link Zgłoś