Dodaj do ulubionych

Tani przelot do USA

IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 22.03.04, 00:39
Jak najtaniej dostać się z Polski ( Warszawa, Krakow) samolotem do USA? Czy
zostaje tylko LOT czy są jakieś tańsze alternatywy? A może bardziej opłaca
się przelot z Niemiec?
Obserwuj wątek
    • mojito Re: Tani przelot do USA . 22.03.04, 03:52
      Tanio to niekoniecznie. Sprobuj BA z Berlina (TXL)
      przez Londyn (LHR) lub Lufthanse z TXL przez Frankturt (FRA).
      Air France z TXL przez Paryz(CDG) jest z reguly drozsze.
      • kicia_80 Re: Tani przelot do USA . 22.03.04, 15:42
        LOT nie dosc, ze jest to beznadziejna pod wzgledem serwisu linia, to wcale nie
        jest tanszy, no chyba ze maja teraz jakies promocje
        szukaj polaczen British A - przez londyn
        albo Sas - przez kopenhage - obie linie lepsze, tansze - tyle ze z przesiadka,
        ale przynajmniej mozna nogi rozprostowac
      • Gość: gosia Re: Tani przelot do USA . IP: 213.199.253.* 22.03.04, 21:28
        teraz lece liniami finskimi z Wrszawy za 1600. to chyba nie duzo w porownaniu z
        Lotem
        • anutka1 Re: Tani przelot do USA . 22.03.04, 22:45
          a dokąd lecisz...i kiedy? Zastanawia mnie, kiedy zacząc rezerwować (czy wogóle
          rozglądać się) bilet na czerwiec, czy ceny się bardzo zmieniają.
          Pozdrawiam
          • joannka2 Re: Tani przelot do USA . 23.03.04, 11:31
            Zeby dostac "tani" bilet do USA nalezy zarezerwowac go odpowiednio wczesnie (ok
            2 m-ce przed planowanym lotem), bo te promocyjne loty schodzą jak swieze
            buleczki.
            Takie bilety zwykle trzeba stosunkowo wczesnie wykupic (do 6 tyg przed odlotem)
            i nie ma mozliwosci zmiany terminów wylotu/przylotu. Rezygnacja z biletu tez
            czesto troche kosztuje.

Ja lece wkrotce do NY z Warszawy liniami FinAir za 1600 zl.

Fajne oferty biletow mozna znalezc na www.samoloty.onet.pl. Dzis widzialam
            oferte do NY za 333USD (+ taxy, ok 80USD, zalezy od lotniska)

POzdrawiam!
            • Gość: gosia Re: Tani przelot do USA . IP: 213.199.253.* 25.03.04, 16:08
              kiedy jedziesz do NY FinAir, bo ja 9 kwietnia ?
              co do zakupu biletu to ja zazwyczaj robie kilka rezerwacji, i zazwyczaj do
              ostaniej chwili przedłużam. W międzyczasie szukam innych ofert.
              Tanie bilety:
              AERO.PL
              ul. Świdnicka 13
              50-066 Wrocław
              tel.: +48 71 7888 555
              fax: +48 71 3431 749
              www.aero.pl

Biura mają w całej Polsce
          • Gość: pidżej Re: Tani przelot do USA . IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.03.04, 12:28
            anutka1 napisała:

> a dokąd lecisz...i kiedy? Zastanawia mnie, kiedy zacząc rezerwować (czy
            wogóle
            > rozglądać się) bilet na czerwiec, czy ceny się bardzo zmieniają.
            > Pozdrawiam
            jeszcze jak się zmieniają! w drugiej połowie czerwca dla linii lotniczych
            trwają już żniwa, do 14.06 można jeszcze cos upolować.
            Dokąd się wybierasz? jeśli nowy jork, przebierasz jak w ulęgałkach, jeśli
            gdzieś dalej, najlepiej już przez atlantyk lecieć do portu docelowego (z
            londynu, frankfurtu) a nie przesiadać się w NY (np. WAW-SFO przez Chicago trwa
            o 1.5-2 godziny dłużej niż przez LHR i prawie zawsze jest taniej).
            promocyjnych taryf na czerwiec agenci chyba na razie nie mają, ale sprawdź - i
            tak bez dobrego agenta sobie nie poradzisz. natomiast w necie kupisz bilety
            wewnętrzne w USA na jetblue czy southwest - choć czasem w tej samej cenie co on
            latają linie tradycyjne.
            podaj port docelowy, może coś podpowiem

• anutka1 Re: Tani przelot do USA . 27.03.04, 14:24
              Witam!
              Dziękuje za odpowiedź.
              Jak zdązyłam się zorientować ceny się zmieniają i to dość znacząco. W zeszłym
              roku pierwszy raz stanęłam przed zadaniem zorganizowania sobie biletu - punkt
              docelowy to Phoenix.W zeszłym roku udało mi się zdobyć bilet na około 2
              tygodnie przed odlowem w sierpniu (chyba cudem mi sie to udało - po cenie
              jeszze nie takiej kosmicznej - a przynajmniej porównywalnej z ceną z początku
              lipca), za co chwale sobie profesjonalną obsługę w biurze Lets-go (www.lets-
              go.pl) Była to Lufthansa z przesiadką w Frankfurcie. - Teraz jeszcze nie widze
              tam interesujących ofert na ten rok - ale to kwestia czasu.
              W tym roku - tj. teraz zaczęłam się rozglądać w internecie - i ceny są znacznie
              niższe, interesuje mnie połowa czerwca (+kilka dni) - wiem że jeśli wykupi się
              te bilety do połowy maja ceny są mniejsze o około 500-800 zł niż w
              okresie "żniwowym".
              Pozdrawiam - dziękuje i czekam na ewentualne sugestie.
              • Gość: pidżej Re: Tani przelot do USA . IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.03.04, 23:20
                Lufa już od paru tygodni nie lata do PHX, lata jedynie British, i ma mało
                ciekawe połączenie - 4 godziny czekania na Heathrow w tamtą stronę i aż 6 za
                powrotem, tyle że już bez transferu z LHR na Gatwick, jak jeszcze bodaj przed
                rokiem.
                Jeśli nie BA, to tylko LOT do NY lub Chicago da ci połaczenie z jedną tylko
                przesiadką. Z wszystkich trzech lotnisk na które LOT lata, dalej leciałbym
                America West non-stop do Phoenix. Lot ma code-share z United na Phoenix przez
                Chicago, ale choć powinno to być najtańsze połączenie, zazwyczaj nie jest.
                America West to linia tradycyjna działająca jak low-cost, więc ich bilety
                możesz kupić zarówno w necie jak i u agentów IATA w kraju. Inne low-costy nie
                latają do PHX non-stop albo nie latają z Chicago - O'Hare, albo w ogóle tam nie
                latają.
    • Gość: Formika Re: Tani przelot do USA IP: *.pzuzycie.com.pl 25.03.04, 12:59
      Wejdź na strone biura turystycznego Almatur,naprawdę tanie bilety
      lotnicze,coprawda z przesiadką ale wtedy najtaniej.
      Ja w tym roku rezerwowałam do Kanady-cena super.pa
    • Gość: welpus Re: Tani przelot do USA IP: *.alxndr01.va.comcast.net 27.03.04, 07:06
      Ja lecialem Autsrian Airlains za 1600 w jedna strone. Nie wiem jak ty lecisz.
      czy interesuje cie bilet w 2 strony czy w jedna. Lecialem do Waszyngtonu z
      przesaidka w Wiedniu. Jeszce taniej bylo Lufthansa prza Hamburg. Niecale 1500
      zl. Rezerwowalem na 2 tygodnie przed odlotem. pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka