Dodaj do ulubionych

trasa San Francisco - San Diego

11.04.11, 23:25
Moi drodzy
chciałam podpytać co byście polecili do zobaczenia na tej trasie chcemy ją spokojnie przejechac z kilkoma noclegami 2-4,
jak bedziemy wyjezdzac z SF chceby choc na chwile zahaczyć Palo Alto potem
bedziemy jechac trasą przy oceanie mamy zamiar zatrzymać się w Santa Cruz (tu nocleg), Monterey potem Carmel plaze i piekne widoki, potem jest taki moment od Carmel do Morro Bay ze nie wiem czy jest tam cos wartego zobaczenia i dalej do Santa Barbary,
którą na pewno ominiemy tak jak i Monice bo juz kiedys bylismy,
w okolicach LA chcemy spedzic cały dzien w Disneylandzie, a potem do San Diego nie wiem co...
jak znacie ciekawe warte zobaczenia miejsca prosze napiszcie
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • anija002 Re: trasa San Francisco - San Diego 11.04.11, 23:26
      aha i to bedzie w na początku czerwca :)
    • jerseygirl67 Re: trasa San Francisco - San Diego 12.04.11, 01:26
      Ja bardzo lubie San Diego Zoo i Sea World. Warto podjechac do La Jolla, bardzo tam ladnie.
      • Gość: kenzo.indigo San Diego IP: *.phil.east.verizon.net 12.04.11, 03:33
        San Diego bedzie sie Tobie podobalo. Ladne miasto z najlepszym klimatem w Stanach.
        Warto zobaczyc:
        Gaslamp Quarter - wiktorianskie centrum miasta z tetniacym wieczornym i nocnym zyciem,
        Embarcadero - nadbrzeze z historycznym okretami - muzeami (USS Midway na przyklad)
        Coronado - malownicza wyspa z malowniczym mostem i slawnym hotelem,
        mozesz obejrzec Point Loma w ktorym wyladowal hiszpanski Juan Cabrillo i zajal
        Kalifornie dla Hiszpanii. Do dzisiaj pozostal po nim wszechobecny jezyk:),
        ciekawa opcja jest Balboa Park & San Diego ZOO.

SeaWorld i La Jolla jako atrakcje miasta wymienione byly wyzej. Zgadzam sie calkowicie
        - oba miejsca sa warte obejrzenia.

Pozdrowienia
    • Gość: frequentflyer Re: trasa San Francisco - San Diego IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.11, 12:01
      Monterey potem Carmel plaze i piekne widoki, potem jest taki moment od
      > Carmel do Morro Bay ze nie wiem czy jest tam cos wartego zobaczenia

a to nie od Carmel do Morro Bay czy Pismo Beach jest ten odcinek jedynki z Big Sur, o który właśnie na jedynce chodzi? naprawdę nie słyszałaś o Big Sur czy tylko nieprecyzyjnie sformułowałaś pytanie? dla wielu to najpiękniejsza asfaltowa droga na świecie (konkretnie dla tych, co nie jechali z Te Anau do Milford).
      • anija002 Re: trasa San Francisco - San Diego 12.04.11, 14:54
        dzieki za odp
        tak slyszalam o Big Sur :) natomiast czy oprocz pieknych widokow na tej trasie warto gdzies zjechac bo dookola sa rozne parki i niewiem czy są tam jakieś ciekawe miejsca. Wiem ze na pewno bedziemy sie zatrzymywac w miescach widokowych na plazach.
    • jerseygirl67 Re: trasa San Francisco - San Diego 12.04.11, 15:27
      Moim zdaniem warto jeszcze zobaczyc "17 mile drive" w Pebble Beach, zaraz kolo Monterey. Wygoogluj sobie to miejsce, naprawdo warto sie tamtedy przejechac. Mysle ze bedzie Wam sie podobalo. Udanej podrozy:)
      • anija002 Re: trasa San Francisco - San Diego 12.04.11, 16:04
        dzieki :) zaraz sobie sprawdze i pewnie tam zajedziemy :)))
      • jerseygirl67 Re: trasa San Francisco - San Diego 12.04.11, 16:13
        Przypomniala mi sie jeszcze jedna atrakcja:) Hearst Castle. Super! California Highway 1 w San Simeon. Zajrzyj na ich strone, nie pamietam juz czy trzeba bylo wczesniej robic rezerwacje, my na wszelki wypadek zrobilismy. Zaraz w okolicy San Simeon jest mala plaza na ktorej zbieraja sie lwy morskie i mozna je ogladac. Cudne:)
        • Gość: frequentflyer Re: trasa San Francisco - San Diego IP: *.public.twinsnet.pl 12.04.11, 16:19
          Hearst Castle to jak dla mnie ripoff w skali mega. ceny z sufitu, w dodatku całość podzielona na 4 trasy, tak dobrane, żeby żadna nie dała obrazu całości i niejako zmuszała do wykupienia następnej. jak by kto chciał zaliczyć wszystkie (każda to 45 minut do 1h), zapłaci kilkanaście razy więcej niż za wejście do Luwru. [OK, dane sprzed paru lat]
          • jerseygirl67 Re: trasa San Francisco - San Diego 12.04.11, 16:24
            Mnie sie podobalo, i nie wydawalo mi sie zeby bylo drogo, nie pamietam juz ceny ale wydala mi sie calkiem przyzwoita. Ale kazdy ma prawo do wlasnej opinii.
          • porando Re: trasa San Francisco - San Diego 13.04.11, 02:22
            Tu sie zgadzam w 100% z frequentflyier... Moze dla ludzi co nie widzieli zamkow to atrakcja ale dla europejczykow to smiech..... No ale to moj osobisty poglad - w koncu i Las Vegas to tez swego rodzaju atrapa....dla tych co wola sie sami przekonac - prosze odwiedzic -
          • Gość: robak Re: trasa San Francisco - San Diego IP: *.arc.nasa.gov 15.04.11, 02:08
            > (każda to 45 minut do 1h),

No nie pieprz. Kazda tura to prawie 2 godziny. Mozna smialo wziac ture #1 i zobaczysz najwazniejsze a wiec twoje konspiracje o tym ze spcjalnie tak zrobiono abys nie mogl dostac obrazu calosci sa idiotyczne. Czy warto czy nie warto to sprawa gustu ale pisanie jak ktos tu ponizej ze jest to porownywalne z Las Vegas znowu jest bezsensowne. Swoja droga facet zatrudnil najlepszych architektow aby mu te wszystkie rzeczy przywiezione z Europy poukladali w calosc i odwalili kawal roboty. Czegos takiego drugiego w USA sie nie zobaczy, a byc moze nie znajdzie sie drugiego takiego basenu (tego na powietrzu) na calym swiecie jak tam jest.
    • Gość: frequentflyer Re: trasa San Francisco - San Diego IP: *.public.twinsnet.pl 13.04.11, 11:30
      kiedy jedziecie? - bo na chwilę obecną jedynka jest zamknięta po osunięciach ziemi
      www.dot.ca.gov/hq/roadinfo/sr1
      • Gość: anija002 Re: trasa San Francisco - San Diego IP: 213.181.52.* 13.04.11, 12:34
        :( mam nadzieje ze do naszej podrozy bedzie wszystko ok my tam bedziemy od 5 do 8 czerwca 2011
        • blkt Re: trasa San Francisco - San Diego 13.04.11, 21:18
          informacje w miare na biezaco m.in.
          thebigsurblog.com/
          lub komunikaty na stronie
          www.dot.ca.gov/dist05/paffairs/release.htm#mon (Monterey)
          otwarcie jednej jezdni przewidywane wstepnie na poczatku maja

• anija002 Re: trasa San Francisco - San Diego 13.04.11, 22:21
            o matko!! dzięki wielkie za pomocne stronki muszę to wszystko rozczytać ale zdjęcia trochę mnie przeraziły mam nadzieje ze do początku czerwca zdążą wszystko zrobić ehhh
            • Gość: Paweł Re: trasa San Francisco - San Diego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.11, 17:49
              No to mnie zasmuciliście.. akurat 26.04 ląduję na LAX i 29.04 jedziemy do SF. Oczywiście planowaliśmy trasę Pacific Cost Hwy (1)

Mam nadzieję,że nie będzie tak źle i zostanie już uruchomiona
              • Gość: Paweł Re: trasa San Francisco - San Diego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.11, 18:32
                Trasa już przejezdna :) pzdr
                • anija002 Re: trasa San Francisco - San Diego 26.04.11, 10:55
                  To fantastycznie :) zycze super wyjazdu ja jeszcze czekam pond miesiąc
                  pozdrawiam
                • Gość: frequentflyer Re: trasa San Francisco - San Diego IP: *.public.twinsnet.pl 26.04.11, 14:12
                  podaj źródło, bo na stronie Departamentu Dziur w Jezdni nadal jest to samo info co w początku miesiąca. link w którymś z moich poprzednich postów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka