Dodaj do ulubionych

prosze o radę

IP: *.crowley.pl 01.06.04, 14:37
calkiem niedawno wyjechalam do usa na wizie narzeczenskiej, na miejscu
okazalo sie ze tak naprawde nici z tego narzeczenstwa bede dlatego juz po
1,5 tygodnia pobytu postanowilam wrocic do Polski
Wiza narzeczenska jest jednorazowa ( poniewaz jedzie sie tam w celu zawarcia
malzenstwa ) wiec juz przy wjezdzie do usa zostala w moim paszporcie jakby
skreslona i podpisana
Mam pytanie jak sadzicie czy jesli w najblizszej przyszlosci okaze sie ze
chce tam pojechac jeszcze raz ( tym razem w celach turystycznych) dostane
wize turystyczna bez problemu.
Nie wiem moze mam mylne wyobrazenie ale skoro nie zostalam tam nielegalnie to
moze w przyszlosci beda patrzec na mnie przychylnie ?

dzieki i pozdrawiam
d
Obserwuj wątek
    • Gość: annatka Re: prosze o radę IP: *.bat.gdynia.sint.pl 01.06.04, 14:44
      nie umiem nic poradzic Tobie, ale czy moge miec pytanie do Ciebie? staram sie o
      wize narzeczenska i szukam info o gwarancjach finansowych? czy moge miec pytanie
      • Gość: mojito Nici z malzenstwa. IP: *.dsl.pipex.com 01.06.04, 15:49
        Sadze, ze dostaniesz bez problemu.
        Wiza narzeczenska (K-1) jest wazna na 90 dni.
        Wrocilas podczas jej aktualnosci a wiec masz
        "dobra historie" powrotu ze Stanow.
        Pozdrowionka,
        mojito.
        • Gość: d Re: Nici z malzenstwa. IP: *.crowley.pl 02.06.04, 08:49
          faktycznie nici z malzenstwa bo na miejscu okazalo sie ze moj narzeczony ma nie
          wiele do powiedzenia robi dokaldnie to czego zycza sobie jego rodzice, wiec
          moze powinnien ozenic sie ze swoja mama :))

pozdrowionka
      • Gość: d Re: prosze o radę IP: *.crowley.pl 02.06.04, 10:15
        wiesz nie wiem czy jestem w stanie cos sensownego ci doradzic, moj narzeczony w
        zasdzie mieszka w usa od dziecka ,mam dom ,samochod, dobra prace itd wiec
        problem z jego gwarancjami nie bylo poszedl do notariusza i ten wystawil mu to
        na druku I 134 , bylo tam pelne info majatku i podatkach, poza tym dodatkowo
        wyciag z konta
        tyle tylko moge powiedziec ,i nie wiem czy to moze ci w czyms pomoc
        pozdrowionka
        d
        • Gość: annatka Re: prosze o radę IP: *.bat.gdynia.sint.pl 02.06.04, 11:49
          dzieki,moj narzeczony tez przygotowuje ten druk I134, czy potrzebne byly dwa
          egzemplarze tych wszystkich dodatkowych dokumentow, jak zeznanie podatkowe,
          wyciag z konta itd, czy wystarczy 1 egz? czy konsul sie mocno temu przyglada,
          bo moj narzeczony to akurat poza praca to nic nie ma
          • Gość: d Re: prosze o radę IP: *.crowley.pl 02.06.04, 12:56
            w na jakim etapie zaltwiania wizy jestescie? zanim podejdzie sie do okienka to
            konsul ma juz twoja teczke przeglada ja kilka minut nie wiem w co sie wczytuje
            ale jak juz zakonczy przegladanie to wzywa cie do okienka zadaje kilka pytan i
            daje wize :)
            na rozmowe z konsulem moj narzeczony przeslal po jednym egzemplarzu I134 i
            wyciag z konta + zaswiadczenie z pracy ze jest zatrudniony
            • Gość: annatka Re: prosze o radę IP: *.bat.gdynia.sint.pl 02.06.04, 13:15
              dzieki, jestem na etapie wysylania tego WRW1 a moj narzeczony na dniach ma mi
              przyslac ten I134 z dodatkami,czy mialas cos oprocz zdjec aby potwierdzic Wasza
              zazylość? bo ja mam tylko maile ale one chyba nie bardzo
              • Gość: Joe Re: prosze o radę IP: *.cable.mindspring.com 02.07.04, 23:03
                annetka: Mylisz etapy... jesli tylko wszystko bedzie dobrze wypelnione to
                konsul nie robi zadnych duzych decyzji tylko daje Ci wize... tu natomiast na
                miejscu juz jak bedziesz skladala o zielona karte - beda wymagac tego
                wszystkiego... a co do kasy - no co biedni juz nie moga sie zynic? jak jest
                praca to spoko... no chyba ze kloszard - to wtedy moga sie patrzyc na to ze
                moze kogos z Was panstwo musialo utrzymac np. szpital...
                • annatka Re: prosze o radę 11.07.04, 18:29
                  dziekuje wszystkim za info, interwju mam 20 lipca, zycze wszystkim powodzenia
            • Gość: annatka Re: prosze o radę IP: *.bat.gdynia.sint.pl 02.06.04, 13:18
              CZY duzo czasu zajelo im wyzanczenie daty spotkania od wyslania im tego WRW1?
              chcialabym jeszcze latem pobyc z narzeczonym ale chyba nie ma juz na to szans?
              • Gość: d Re: prosze o radę IP: *.crowley.pl 15.06.04, 11:34
                od tego momentu trawalo to ok 2 miesiecy, na rozmowe z konsulem mialam emaile ,
                fotki, karty telefoniczne ale on ich odemnie nie chcial, zadal tylko kilka
                krotkich pytan i dostalam wize :)
    • mark1974 Re: prosze o radę 02.07.04, 06:43
      Mam pytanie. Chcialem sie dowiedziec wiecej informacji na temat formularza
      Krajowego Rejestru Karnego.Czy po wyslaniu formy do rejestru mam otrzymac
      jakies potwierdzenie?Powinienem po zebraniu wszystkich dokumentow wyslac
      zawiadomienie do ambasady ze wszystko juz zalatwilem i ze jestem gotowy na
      rozmowe z konsulem??? Prosze o porade.Dziekuje serdecznie.
      • annatka Re: prosze o radę 02.07.04, 09:27
        mark1974 napisał:
        tez mialam problem z tym punktem, bo oni to odsylaja do ambasady a ja nie
        wiedzialabym czy to doszlo, wiec zapytalam ambasade czy moge na poprosic o
        dostarczenie krk na adres domowy i powiedzieli ze oczywiscie, zrobilam tak
        poniewaz krk odsyla listem zwyklym, a mnie poza tym zginela raz przesylka z
        ambasady, wiec dosyc mialam niespodzianek, ale ty moze nie masz skolonnosci do
        pecha cha cha

> Mam pytanie. Chcialem sie dowiedziec wiecej informacji na temat formularza
        > Krajowego Rejestru Karnego.Czy po wyslaniu formy do rejestru mam otrzymac
        > jakies potwierdzenie?Powinienem po zebraniu wszystkich dokumentow wyslac
        > zawiadomienie do ambasady ze wszystko juz zalatwilem i ze jestem gotowy na
        > rozmowe z konsulem??? Prosze o porade.Dziekuje serdecznie.
        • mark1974 Re: prosze o radę 05.07.04, 19:16

Dziekuje za pozyteczna informacje Annatka :)
    • Gość: Joe Re: prosze o radę IP: *.cable.mindspring.com 02.07.04, 23:06
      Wiesz tak do konca nie ma regoly kto komu co odbije... ale mysle ze powrot w
      terminie i zaznaczenie tego przy wizie turystycznej (zreszta beda widziec)
      napewno nie zaszkodzi a wrecz przeciwnie moze pomoc. Co do szans to bedziesz
      miec takie same jak kazdy inny skladajacy - no moze odrobine lepsze bo wracasz
      w terminie ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka