Gość: Małgosia IP: 195.164.0.* 18.06.12, 09:11 czy Orlando to tylko parki rozrywki? czy jest inny powód dla którego warto odwiedzić to miasto? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: turystka1 Re: Orlando? IP: 194.25.30.* 18.06.12, 15:32 Tu jest link do atrakcji w Orlando: pl.tripadvisor.com/Attractions-g34515-Activities-Orlando_Florida.html My odwiedzilismy "tylko" parki wodne: Discovery Cove, SeeWorld i Aqatice. Ale my bylismy z dzieckiem i zwiedzanie innych atrakcji przy 35C upale nie wchodzilo w rachube. Acha ! bylismy jeszcze na zakupach tutaj: www.premiumoutlets.com/outlets/outlet.asp?id=17 Mieszkalismy w hotelu polozonym blisko tych outletow wiec wyskoczylismy tam wieczorem - jest to wlasciwie cale miasteczko przeroznych sklepow. Chyba wszystko mozna tam kupic. Jak dla mnie ten teren byl jednak za duzy (ciagle musialam uwazac aby dziecka nie zgubic) - wolalam robic zakupy w mniejszych outletach/centrach handlowych (przed poludniem jest tam prawie pusto - wiec polecam zakupy ciuchowe zalatwiac rano) Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgosia Re: Orlando? IP: *.dynamic.chello.pl 18.06.12, 21:17 dziękuję ci bardzo, tripadvisor rzeczywiście jest ogromnym źródłem wiedzy , tam też już szukałam innych atrakcji, ale wygląda , że Orlando jest wyłącznie mekką dla miłośników parków wszelakiej rozrywki;) czy to prawda, że Discovery Cove jest "the best"? Premiumoutlet mam zapisany:) a odwiedziliście Kennedy Space Center? warto? a czy na Florydzie są małe, senne miasteczka, gdzie można posiedzieć z "tambylcami " i robić nic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robak Re: Orlando? IP: *.hsd1.ca.comcast.net 19.06.12, 06:10 > a odwiedziliście Kennedy Space Center? warto? Bardzo warto pod warunkiem ze takie rzeczy cie interesuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turystka1 Re: Orlando? IP: 194.25.30.* 19.06.12, 15:38 Dla mnie DiscoveryCove to najlepszy park wodny. Ale uwaga ! nie ma tam zadnych zjezdzalni czy kolejek ! Park jest nastawiony na relax i obcowanie ze zwierzyna. Wpuszczana jest dziennie okreslona ilosc osob (dlatego trzeba sie meldowac wczesniej), wiec nie ma tloku. Najbardziej podobalo mi sie tam plywanie z plaszczkami i innymi kolorowymi rybkami. Jezeli bede kiedys znowu na FL to napewno ponownie tam sie wybiore (mimo drogich biletow). Co do posiedzenia/pogadania z miejscowymi to powiem tyle: ludzie na FL sa wyluzowani i skorzy do rozmow. Nawet kasjerzy w supermarketach (jesli nie bylo za nami kolejki) zagadywali nas ot tak. Posiedziec i nie robic nic jest najlepiej na plazy. Moglam godzinami plawic sie w cieplej wodzie zatoki albo lezec do gory brzuchem i liczyc przelatujace pelikany. Zachody slonca sa piekne - my bralismy chlodne wino i siedzielismy na piachu delektujac sie widokiem. Jak juz wczesniej pisalam bardzo polubilam ClearWater Beach za wspaniala plaze, czysta wode w zatoce, fajny klimat, super wieczory przy molo, knajpki (jest tam nawet polska restauracja "Pierogi"), itd My mielismy w Clearwater tygodniawa baze - czasem robilismy wycieczki (BushGarden, Caladesi Island, Dali Muzeum... jest sporo atrakcji w poblizu). W Fort Myers Beatch tez zrobilismy kilkudiowy postoj aby pozwiedzac okolice. W Fort Myers klimat jest juz bardziej tropikalny niz w Clearwater i n.p. codzienne sa popoludniowe burze. Dalej na poludnie juz nie pojechalismy (choc rozmyslalismy nad KeyWest) bo nam sie nie chcialo - plaza i morze zupelnie nas rozleniwily i dalismy sobie spokoj ze zwiedzaniem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgosia Re: Orlando? IP: *.dynamic.chello.pl 19.06.12, 21:04 dziękuję za pełną odpowiedź:) nie jestem miłośniczką rollercoasterów i myszki Miki, więc Discovery Cove wydaje się być najciekawszy, gdybym się miała decydować na tego typu rozrywki, no bo być na Florydzie, a nie być w Orlando..., chociaż nie ukrywam, że wolałabym jakiś klub i koncert:) Marzę o tych białych plażach i turkusowej wodzie:), mam nadzieję, że nie będzie tłumów i w naszej wyprawie znajdziemy jakieś małe, interesujące miejscowości. W zeszłym roku bardzo intensywnie zwiedzaliśmy, więc w tym boje się trochę tego lenistwa;) dlatego też próbuję znaleźć coś, co przyniesie większą intensywność. Odpowiedz Link Zgłoś
jorn Re: Orlando? 15.11.12, 15:08 Zwiedzałem niedawno Florydę i okolice. Orlando ominąłem może nie szerokim łukiem, ale nawet nie rozważałem odwiedzenia tego miasta. I nie żałuję. Odpowiedz Link Zgłoś
more.ketchup Slon a sprawa polska 15.11.12, 16:33 jorn napisał: > Orlando ominąłem...< Co absolutnie nic nie wnosi do szukanych infornacji. W Budapeszcie tez nie byles? Odpowiedz Link Zgłoś
saturn5 Re: Slon a sprawa polska 15.11.12, 23:24 > Co absolutnie nic nie wnosi do szukanych infornacji. Absolutnie wnosi bo on posrednio twierdzi ze tam nic nie ma ciekawego poza parkami rozrywki (z czym sie zgodze) i jest to forma odpowiedzi na zadane na gorze pytanie. Twoja odpowiedz wlasnie ma cos z tym sloniem a sprawa Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terra Przywary polskie IP: *.hsd1.fl.comcast.net 20.11.12, 11:46 Ales ty madry! Czy mozesz tez zrobic psychoanalize wlasnej wypowiedzi? I co ona wniosla pozytywnego do tego watku? Odpowiedz Link Zgłoś