Dodaj do ulubionych

agencje pracy w chicago

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.04, 15:52
Mam prosbe do wszystkich forumowiczow czy moze podac mi namiary na znane wam
agencje posrednictwa pracy, wynajmu mieszkan, uslug w zakresie odbioru z
lotniska, asysty w urzedach itp. z Chicago. Wielkie dzieki!
Obserwuj wątek
    • Gość: am Re: agencje pracy w chicago IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.04, 15:16
      czyzby nie bylo?
    • Gość: malgosia Re: agencje pracy w chicago IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 01.07.04, 13:19
      witaj :) moge Ci podac namiary na kilka agencji pracy, z ktorymi mialam do
      czynienia:
      1. Sarah's Agency, agencja polsko-amer.; tel. (847) 541 20 30 - kontakt: pani
      Malgosia lub pani Magda; bardzo dobra agencja, maja b. dobre prace, ale
      przynajmniej srednia znajomosc ang. potrzebna. Wazne - biora 1 tygodniowke i
      platne z dolu, co sie rzadko zdarza.
      2. Bensenville Home Care Services; agencja polsko-amer.; tel. (630) 766 24 00 -
      kontakt: Wally Lenczowski; rowniez ma b. dobre prace i rowniez konieczny ang.
      (przynajmniej do porozumienia).
      3. Loving Care, tel. (773) 262 71 81; 2900 W. Peterson, suite #8; agencja
      amer.; kontakt Naomi Moskowitz - tu musisz mowic dobrze po ang.; ja nie mialam
      zadnej pracy z tej agencji, ale moja kolezanka dostala od razu b. dobra prace
      (120 $ dziennie, z zamieszkaniem), ciezko sie niestety dodzwonic, pracuja tylko
      2-3 godz. dziennie.
      4. Andrew's Employment Agency; agencja polsko-amer.; tel. (847) 588 10 83;
      dobra agencja, dobre prace, znajomosc ang. bardzo wskazana; kontakt - pan
      Andrzej. Roznie o nim slyszlalam, ja akurat mialam z nim dobry kontakt, a co
      najwazniejsze dostalam swietna prace. Placisz z gory 2 tygodniowki.
      5. American-polish Domestic; agencja polsko-amer.; kontakt - pani Magda. tel.
      (773) 342 67 44; 342 55 34; Placisz chyba 1 tygodniowke, z dolu.
      6. Eugenia Wojtowicz; tel (773) 777 15 83 - bardzo mila pani, ale podobno
      rzadko kiedy cokolwiek zalatwia; no ale nie bierze zadnej oplaty.
      7. Roma Segal - nie mam telefonu; adres: 5736 W. Belmont (z przodu biuro
      podrozy), a wiec polska dzielnica.
      I to by bylo na tyle. Tyle tylko mi zostalo w notatkach, jesli znajde cos
      jeszcze (a jest tego pelno), to dopisze.
      Jesli chcesz zeby Ci cos poradzic, podzielic sie doswiadczeniem - napisz
      gofia@gazeta.pl
      Powodzenia
      • Gość: am Re: agencje pracy w chicago IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.04, 20:23
        Bardzo Ci dziekuje Malgosiu, super post, bardzo mi pomoglas.
        dluznik Adam
      • 0rumba1 Re: agencje pracy w chicago 25.07.14, 17:16
        Witam , mieszkam w Gdyni nikogo nie mam w Chicago , chciałabym się dostać tam do pracy jako opiekun osoby starszej , próbowałam się połączyć z kilkoma agencjami , zostawiłam wiadomosci , trochę jest dla mnie dziwne ,że polecana agencja Sara'h Agency nie odbiera tel o 9.40 jeśli pracuje od 9.00 , czy to normalne , moze oni póżniej zaczynają pracę , czy w ogóle ja mam jakieś szanse na wydostanie się z Polski do CHicago nie znając tam nikogo i czy te agencje zajmuja się tylko wszystkimi którzy mieszkają w Chicago i nie mogę liczyć na ich pomoc mieszkając w Polsce , podpowiedzcie proszę,mój angielski jest na srednim poziomie , cały czas się uczę.
        • milano2014 Re: agencje pracy w chicago 22.09.14, 20:49
          Czesc agencja pracy o ktorej piszesz jest tam czasami otwarta nie maja stalych godz otwarcia szukasz pracy w chicago pewnie moge ci pomoc napisz cos wiecej o sobie kkazdy z nas ma prawo do szansy w usa moze ci sie rowniez uda pozdrawiam jarek keraj3@interia.eu
    • Gość: barti Re: agencje pracy w chicago IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 09.07.04, 18:22
      z lotniska wez taxi najlepiej, jak chcesz to cie odbiore za 25usd, tylko czy
      masz zamieszkanie???
      • 4true Re: agencje pracy w chicago 10.07.04, 07:04
        Sprawdz Informator Polonijny
        www.polishphonebook.com i wejdz na agencje posrednictwa pracy
        • Gość: skokieIL Re: agencje pracy w chicago IP: *.nas5.oakbrook1.il.us.da.qwest.net 11.07.04, 05:18
          najlepiej kup moskalowy "dziennik zwiazkowy" i wszystko bedziesz wiedzial,
          pozdrawiam
        • 0rumba1 Re: agencje pracy w chicago 25.07.14, 18:07
          juz sie dodzwoniłam do jednej i jestem złatwiona na cacy okazuje się ze te wszystkie agencje obsługują polaków tylko i wyłacznie mieszkajacych i przebywających w Chicago i co tu dalej począc na to wyglada ,że nie mam sama zadnych szans.
          • savage_sid Re: agencje pracy w chicago 25.07.14, 20:25
            Wlasciwie dlaczego Chicago? W tej chwili srodek ciezkosci przeniosl sie w okolice Nowego Jorku.
            Oferty znajdziesz ogolnie na
            www.bazarynka.com
            a posrednikow tu:
            bazarynka.com/ogloszenia/kategoria/14
            Glowna polonijna gazeta, Nowy Dziennik, tez troche ma
            www.dziennik.com/ogloszenia
            Z tym, ze wydaje mi sie, ze Wyspy maja wiecej sensu niz USA. Na wyspach pracujesz legalne, masz legalny dostep do panstwowej sluzby zdrowia, bilet jest tanszy niz do USA i tak dalej.
            • Gość: 0rumba1 Re: agencje pracy w chicago IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.07.14, 19:01
              myślałam o Chicago , bo tam podobno jest najwięcej polonii więc pomyślałam ,że będzie mi razniej na poczatek no i te polonijne agencje jakoś mnie umotywowały ale dzisiaj rozmawiałam z zona mojego brata ciotecznego , która była pare lat temu w Kaliforni i twierdzi ze musze najpierw mieć zapotrzebowanie od pracodawcy , który złozy na moja osobę zapotrzebowanie a ci podobno nie chca bawc się w osoby z zewnątrz bo to za dużo zamieszania i formalności więc to bardzo trudne w moim przypadku a ja chcę jak najbardziej pracować legalnie nie chcę na Wyspach tylko w USA
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka