kasz.ka 11.09.12, 18:42 Dziewczyny, który rodzaj ziemniaków jest najlepszy na kopytka czy placki ziemniaczane. Rzadko je robię i nie chce mi się eksperymentować więc pomyślałam, że Was podpytam?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edytkus Re: pytanie do gotujących :) 11.09.12, 21:44 majenkir napisała: > IMO czerwone hmm, nigdy nie przyszlo mi do glowy, chociaz frytki i puree z czerwonych lubie, ale nie kazdy lubi slodkie. IMO nie ma znaczenia, kupilabym Idaho Odpowiedz Link Zgłoś
jasti Re: pytanie do gotujących :) 12.09.12, 04:08 ja uzywam Idaho, ale nie wiem czy najlepsze Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: pytanie do gotujących :) 12.09.12, 15:46 Na frytki z kolei najlepsze sa Russet. Sprobuj, nie pozalujesz ;). Odpowiedz Link Zgłoś
kasz.ka Re: pytanie do gotujących :) 13.09.12, 02:49 dzięki! frytki robię z russet. smaczne są. czerwone zwykle gotuję w łupinach, ale spróbuję użyć ich do kopytek jak mówisz, że dobre :) Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: pytanie do gotujących :) 13.09.12, 03:20 Frytki z russet robie, fakt, smaczne sa. Szczegolnie z dodatkiem czosnku i pietruszki. Zaraz zaraz, ale czy chodzi o red potatoes czy sweet potatoes (yams), ktore sa czerwone? Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: pytanie do gotujących :) 13.09.12, 15:48 Red. W PL spotkalam sie z nazwa "amerykany" :) Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: pytanie do gotujących :) 13.09.12, 17:27 Red to red a sweet to sweet:-P Aczkolwiek gnocci ze slodkich ziemniakow z sosem klonowym, z cynamonem i szalwia sa pyyycha! Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: pytanie do gotujących :) 13.09.12, 23:00 nanuk24 napisała: > Aczkolwiek gnocci ze slodkich ziemniakow z sosem klonowym, z cynamonem i szalwi > a sa pyyycha! mmm, ale mi smaku narobilas :) PS. we wczesniejszym poscie, gdy pisalam o frytkach i puree, mialam na mysli sweet potato Odpowiedz Link Zgłoś
wespuczi Re: pytanie do gotujących :) 14.09.12, 20:52 yukon gold moim zdaniem ;) Odpowiedz Link Zgłoś