Dodaj do ulubionych

praca domowa

11.10.12, 00:18
Z ciekawosci spytam, ile zajmuje waszym dzieciom (w szkole podstawowej) praca domowa? Przynosza pakiet na caly tydzien, czy dostaja prace domowa kazdego dnia? Ile minut dziennie im to zajmuje?
Moja Zuza jest w 3 klasie i przynosi codziennie jedna strone pracy domowej, albo matematyke albo angielski. Wg mnie to bardzo malo. Zajmuje jej to okolo 10-15 minut dziennie. Na weekendy nigdy nic nie maja zadane.
Moja znajoma z CA skarzy sie ze jej syn (tez 3 klasa) ma na tydzien okolo 12 kartek do przerobienia. A jak jest u was?
Obserwuj wątek
    • edytkus Re: praca domowa 11.10.12, 05:41
      Moja corka w trzeciej klasie na pewno miala duzo wiecej zadawane: matematyka, spelling, nauka do testow, opracowania czytanek, journal, opis czytanych ksiazek itd. Schodzilo nam poltorej godziny zeby zdazyc miedzy szkola a treningiem, po treningu czasem jeszcze dokanczala jakies pozostalosci, ktorych nie zdazyla przerobic wczesniej.
      • edytkus Re: praca domowa 11.10.12, 05:43
        Acha, a do tego oczywiscie przychodzila do domu objuczona ksiazkami i zeszytami, ktore czesto nie miescily sie w plecaku wiec niosla je w dloniach. A plecak byl tak ciezki ze ja ledwie moglam go podniesc. Na szczescie w tym roku podreczniki juz sa w internecie dzieki czemu nie ma potrzeby dzwigac ich do domu :)
    • olensia Re: praca domowa 11.10.12, 13:43
      U nas praca domowa zadawana jest na caly tydzien (1 klasa). Przynosi ja w specjalnym folderze, ktory oddajemy zawsze w piatek. Nam nawet 10 min dzinnie nie schodzi z praca domowa. Weekendy ma zawsze wolne od wszel kich prac domowych. Oprocz tego codziennie przynosi do domu ksiazke do czytania i w folderze zapisujemy ile czasu czytala i ile stron zostalo przeczytanych...
      • asia.asz Re: praca domowa 13.10.12, 21:02
        moge sie tylko podpisac pod tym, bo u nas jest tak samo
    • jasti Re: praca domowa 11.10.12, 18:17
      Karolina, klasa 2, zadania kazdego dnia, matematyka, spelling, cwiczenia z gramatyki, czytanie, przygotowanie do testow, srednoi 3 kartki dziennie, na weekend jedna kartka, do tego dochodza projekty, opis ksiazek przeczytanych, minimum 5 miesiecznie. Zajmuje jej to roznie od pol godziny do poltorej godziny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka