Dodaj do ulubionych

Baby Shower

30.07.04, 04:36
Dziewczyny,
Jako ze nowa jestem w tym mam do Was pytanie, moje kolezanki nalegaja abym
sie koniecznie zarejestrowala w jakims sklepie gdyz planuja mi urzadzic Baby
Shower :-)) To jest bardzo ekscytujace ale troche sie czuje troche skrepowana
gdyz nie wiem jakie rzeczy mam wybrac w tym registry, chodzi mi o cene. Nie
mam pojecia co wybrac i ile rzeczy mam wybrac...
Moje amerykanskie kolezanki tez pytaja mnie non stop gdzie sie
zarejestrowalam a ja autentycznie nie mam pojecia jak to wszystko sie odbywa.
Moze podzielcie sie swoimi doswiadczeniami z tego amerykanskiego zwyczaju.
Bede wdzieczna za Wasza pomoc.
Bozena
Obserwuj wątek
    • jamnica Re: Baby Shower 30.07.04, 05:58
      polecam amazon.com, babyage.com, babycenter.com, tam maja listy "startowe",
      czyli od czego zaczac jak sie chce zarejestrowac. oraz bardzo polecam
      ksiazke "baby bargains"
    • edytkus Re: Baby Shower 30.07.04, 05:59
      Wybierz BabieRUs, to najpopularniejszy sklep (takze internetowy) wiec nikt nie bedzie mial klopotu z
      trafieniem do niego ;) Ja zrobilam registry wlasnie na ich stornie internetowej. Wybierz to czego
      potrzebujesz, to co myslisz ze sie przyda (od smoczka po lozeczko ;)). Na drogie rzeczy zazwyczaj
      sklada sie kilka osob - co najwyzej nie dostaniesz wszystkiego z listy. Taka lista jest sporym
      udogodnieniem, zmniejsza szanse na zdublowane lub nieprzydatne prezenty, a zwieksza na to ze
      prezent bedzie strzalem w 10. Z doswiadczenia tylko napisze zebys nie wpisywala na nia high chair
      (nie polecam PegPerego), za to nie zapomnij o pojemniku na pieluchy (Diaper Champ jest super).
      Krzeselko lepiej jest kupic samemu, po dokladnych ogledzinach w sklepie i poczytaniu opinii w
      internecie, gdy zna sie juz wlasne dziecko i wie sie czego sie szuka :)
      Fotelik do auta polecam Graco Snugride - najbezpieczniejszy w tej klasie, poza tym wygodny zarowno
      dla dziecka jak i rodzica (fotelik+bujak+nosidlo), nie tylko ma wysokie noty na stronie NHTSA ale tez
      zawsze wygrywa rankingi w roznych magazynach.

Acha, cokolwiek wybierzesz przeczytaj opinie na stronie BabiesRUs! Przypomnialo mi sie tez ze na
      bridal shower do listy nie wpisalam zadnych ubran, na zaproszeniach tez byla napisana prosba o
      nieofiarowywanie ubranek. I tak dostalam i wiekszosc oddalam bo nie byly w moim guscie, albo sie nie
      nadawaly: za waskie do wlozenia przez glowe (ubranko musi miec jakies rozciecie przy szyi, albo
      zapiecie na boku, a najlepiej "zakladki"), zapinane na plecach na guziki (w ogole guziki odpadaja,
      zamek tez nie jest zbyt dobry - nie ma to jak zatrzaski lub rzepy), za duzo dodatkow (kolnierzyki,
      falbanki itp.) -szczegolnie na plecach - niewygodnych dla dziecka.
      • bozena73 Re: Baby Shower 30.07.04, 13:41
        Dziekuje Wam bardzo za rady.
        A wiec rejestruje sie w Baby R Us. Zobacze co z tego wyniknie :-)))
        I dzieki za sugestie co wybrac, naprawde wybor jest tak wielki ze ciezko podjac
        decyzje ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka