22.01.14, 18:22
witam dostalem mandat z wezwaniem do sadu problem w tym ze jestem juz tu niestety jako turysta z dlugim stazem co zrobic zwlaszcza ze z prawka policjant sciagnal moje dane i adres pod ktory mieszkam w stanach
Obserwuj wątek
    • Gość: traffic judge Re: mandat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.14, 19:08

Zadzwon do sadu i zapytaj ile wynosi mandat. I zaplac wysylajac money order.
      Jezeli nie stac ciebie na zaplacenie mandatu wracaj do Polski. Kasy w Stanach
      juz nie zrobisz.
    • saturn5 Re: mandat 22.01.14, 21:45
      Normalnie po dostaniu mandatu czeka sie az przysla ci do domu "oferte" - albo zaplac tyle to a tyle albo staw sie w sadzie. Za niektore przewinienia (jazda po pijaku, itp.) musisz sie stawic przed sedzia ale to tylko te powazniejsze...
      • al_bundy Re: mandat 22.01.14, 22:07
        nie wlaczylem kierunku podczas skretu za co sa punkty wiec zadna jazda po pijaku do tego doszla peknieta szyba i jak to powiedzial policjant zeby bylo taniej idz do sadu
        • Gość: robak Re: mandat IP: *.ndc.nasa.gov 22.01.14, 22:29
          >> powiedzial policjant zeby bylo taniej idz do sadu

W sadzie mozesz dostac znizke od sedziego ale na cos takiego trzeba miec naprawde dobre wytlumaczenie. No mozna twierdzic ze sie jest biednym studentem - czasami pomaga. Mi osobiscie by sie nie oplacalo tracic dnia na sady w sprawie raczej niedrogiego mandatu. A szybe to i tak bedziesz musial naprawic - z tego sie nie wykrecisz.
        • Gość: profiling Burak buraczany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.14, 08:28

Wygladasz na polskiego buraka pastewnego. Nie potwierdzasz otrzymanych
          odpowiedzi i nie potrafisz ich wykorzystac. Pytaj dalej, buraku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka