Dodaj do ulubionych

Dziwna sytuacja

13.09.11, 12:32
Witam:)Jestem w drugiej ciazy obnecnie 17 tydzien ciazy prowadzi zaufany lekarz ktory porwadził moja pierwsza ciaze.Zazaczam ze chodze do przychodni nie prywatnie.W piatek miałam wizyte i niestety dowiedzialm sie ze ginekolog ktory prowadzi moja ciaze ma przekroczony limit pacjentów i jestem zmuszaona zminic lekarza czy to nie jaka spranoja....nie rozumim tego sprawa jest taka ze jeslei byloby mnie stac na leczenie rpwatne to bym poszla od poczatku tylko sie zastanwiam dlaczego czlowiek cale zycie skladki placi .......
Obserwuj wątek
    • kozica111 Re: Dziwna sytuacja 13.09.11, 12:53
      Ale to tak nagle mu się ten limit "przekroczył"? Tzn już z ta ciążą u niego byłaś czy nie, mówił coś?

Ja pamiętam że jak szukałam lekarza do prowadzenia ciąży /z tym że prywatnie/ to musiałam uzyskać jego zgodę na prowadzenie ciąży - właśnie w sensie jego wydolności.
      • xxx.16 Re: Dziwna sytuacja 14.09.11, 09:46
        Wezwano go na rozmowe i dyrekcja szpitala oswieadczyla ze ma przekrocvzony limit do konca roku.Przyjmuje tylko te pacjentki ktore ma zapisane nowych zapisac nie moze na wizyte wyjatkiem sa jakies ekstremalne wyjaztki jak kobieta przyjdzie z bólem klub krwawieniem taki przypadek musi przyjac.Jakas paranoja dla mnie i co teraz tak jak ze mna w ciazy jestem zmuszona na zmiane lekazrza lub dojedzanie do tego samego ale do innego maista prywatnie paranoja
        • barabara6 Re: Dziwna sytuacja 18.09.11, 09:09
          W mojej ojczyźnie:
          dobry lekarz ma wielu pacjentów, zleca (co naturalne) wiele badań, generuje wysokie koszty, jest utrapieniem dla systemu, przekracza limity, ma dużo pracy ale dostaje za nia ryczałt, ma mało czasu dla rodziny
          zły lekarz ma mało pacjentów, zleca mało badań, generuje minimalne koszty, jest idealnym trybikiem w systemie, nie przekracza limitów, ma mało pracy ale dostaje za nią taki sam ryczałt jak dobry lekarz, ma dużo wolnego czxasu dla siebie i rodziny

Witaj w Polsce

A tak, przy okazji: masz fajny nick
          szczególnie, gdy wrzuci się go w google

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka