Dodaj do ulubionych

PegPerego czy Maclaren?

23.08.04, 16:43
Hej dziewczyny,
Wczoraj zwiedzalam sklepy z wozkami i widze ze bardzo popularne sa tutaj
wozki firmy Peg Perego i Maclaren. Spodobal mi sie model Peg Perego Pliko 3,
kosztuje okolo $400, ale zastanawiam sie czy jest godny polecenia. Jest w
miare lekki i zgrabny ale czy kola jego sa dobre na zimowe sniegi..
Caly czas marze o bebecar ale tutaj sa trudnosci z jego dostaniem. Z linku co
Edytkus mi przeslala moge kupic tutaj te wozki ale bez tej czesci glebokiej
gdyz tutaj tego nie maja.
O, jeszcze jedno pytanie. A co myslicie o wozkach QUINNY?
Obserwuj wątek
    • edytkus Re: PegPerego czy Maclaren? 23.08.04, 18:18
      bozena73 napisała:

> Hej dziewczyny,
      > Wczoraj zwiedzalam sklepy z wozkami i widze ze bardzo popularne sa tutaj
      > wozki firmy Peg Perego i Maclaren. Spodobal mi sie model Peg Perego Pliko 3,
      > kosztuje okolo $400, ale zastanawiam sie czy jest godny polecenia. Jest w
      > miare lekki i zgrabny ale czy kola jego sa dobre na zimowe sniegi..

Moim zdaniem kola sie nie nadaja na nasze zimy. Ja chodzilam na spacery nawet po duzych opadach,
      gdy jeszcze ulice nie byly odsniezone i dawalam sobie rade bez wiekszego wysilku. Raz musialam
      pojechac autobusem a do tego potrzebna byla parasolka z malymi kolami, przystanek mam dwa block'i
      od domu, akurat chodniki byly oblodzone, to byly najdluzsze dwa block'i do przejscia ever ;) Kolka
      stawaly deba na byle nierownosci, koszmar :O

> Caly czas marze o bebecar ale tutaj sa trudnosci z jego dostaniem. Z linku co
      > Edytkus mi przeslala moge kupic tutaj te wozki ale bez tej czesci glebokiej
      > gdyz tutaj tego nie maja.

Dlaczego nie kupisz tutaj spacerowki a gondoli w Polsce? Gondola jest w miare lekka i zapakowana w
      pudlo - latwa do wyslania. Albo niech ktos Ci przywiezie, moze Twoja mama moglaby zapytac kogos
      na lotnisku? Albo na ktoryms z forow, tyle ludzi przeciez tu przylatuje.

> O, jeszcze jedno pytanie. A co myslicie o wozkach QUINNY?

Fajne, ogladalam kiedys Maxi Taxi, bardzo mi sie podobal. A ogladalas wozki Bertini?
      • arix_nika Re: PegPerego czy Maclaren? 24.08.04, 18:37
        Peg Perego P3 polecam ale nie na zime.Jesli nie mieszkasz w miescie, ospusc
        sobie.BebeCar mam Multipla i super wozek.Polecam w 100%.
        Maxi taxi speedi tez jest fajny ale to 3 kolowiec podobnie jak Quinny.BebeCary
        sa od nich lepsze.
        A widzialas wozki In Step?
        Z tego co wiem trudno Ci bedzie kupic typowa gondolke tu praktykuje sie
        nosidelka do zestawow jak ma np Graco.
        Lepsze sa wozki europejskie ale w Stnach sa drozsze.
        A Maclaren OK ale dla 2 latka do samolotu czy na zakupy.
        • bozena73 Re: PegPerego czy Maclaren? 25.08.04, 12:56
          Dzieki dziewczyny,
          Wiecie, nigdy nie wiedzialam ze wybor wozka bedzie mi spedzal sen z powiek :-))
          Ale w przyjemnym tego znaczeniu..
          Pozdrawiam,
          Bozena
    • bei Re: PegPerego czy Maclaren? 24.09.04, 15:52
      ja kupiłam quinny- jest estetyczny- i lekki- no i jest promocja w RP:):):)
    • edytkus Re: PegPerego czy Maclaren? 24.09.04, 18:43
      Bozena, co w koncu wybralas?
      Zastanawialas sie nad Emaljunga, Inglesina albo SilverCross? Jestem pewna ze przynajmniej do tych
      ostatnich mozna dokupic gondole!
      • mamaagnieszka Re: Do Bozenki 24.09.04, 18:58
        Bozenko, podalam Ci link w poprzednim watku o wozkach ale chyba nie zauwazylas.
        Ja tez szukalam bebecar i znalazlam tutaj

www.epinions.com/kifm-Baby_Equipment-Strollers-All-Bebecar
        • aniutek Re: Do Bozenki 24.09.04, 21:19
          a tutaj dotarlas?
          store.yahoo.com/babyride/v343.html
        • ewamamaolka3 Re: Do Bozenki-wozki, ktore posiadam 17.10.04, 12:42
          Witaj. My skonczylismy z szescioma wozkami i tak naprawde z zadnego nie bylam
          zadowolona. Pierwszy to Graco, fatalny, drugi to aprica niestety cena nie jest
          warta ja jestem wysoka 172i caly czas uderzam nogami o poprzeczke ktora laczy
          kolka. Najlepszy jaki posiadamy to bertini jest jednak ale. Po trzech latach
          uzywania wyglada jakby mial przynajmniej dziesiec. Caly wyplowial. Mamy tez
          spacerowke chico so, so. Posiadam tez jogging stroller, nie polecam nie widze
          dziecka a do tego nie nadaje sie dla dzieci ponizej szesciu miesiecy. Zycze
          trafnego wyboru.
          • edytkus Re: Do Bozenki-wozki, ktore posiadam 17.10.04, 17:44
            ewamamaolka3 napisała:

> Najlepszy jaki posiadamy to bertini jest jednak ale. Po trzech latach
            > uzywania wyglada jakby mial przynajmniej dziesiec. Caly wyplowial.

Probowalas reklamowac? Bebecar w takich wypadkach wymienia tapicerke.
      • bozena73 Re: PegPerego czy Maclaren? 24.09.04, 19:26
        Edytkus,
        powiem Ci szczerze ze ciagle nie mam pojecia. Siedze na komputerze, robie
        research i ostatnio spodobaly mi sie wozki Bertini, wygladaja na solidne a nie
        sa zbyt drogie. Rozmawialam tez z kolezankami i wszystkie jednoglosnie mowia ze
        wozek powinien byc lekki, wiec Emaljunga do tych nie nalezy. Najchetniej to bym
        raczej kupila Bebecar AT Raider ale tutaj nie ma gondol do nich.
        A pewnie skoncze na PegPerego...
        Nigdy bym nie pomyslala ze wybor wozka bedzie takim trudnym wyborem..ale to
        pewnie dlatego ze to jest moje pierwsze dziecko i naprawde nie mam pojecia co
        sie sprawdza a co nie..
        • aniutek Re: PegPerego czy Maclaren? 24.09.04, 21:17
          Bozenko,
          jak widzialas my mamy dwa wozki, troche to moja fanaberia bo wymarzylam sobie tradycujny wozek na
          oponach co to pobujac sie da no i mam urzywamy go tylko na spcery w okolicy - park, na piechote do
          knajpy etc jest super i nam sie przydaje, taka limo dla Zazuli. drugi wozek musi byc lekki, skladany -
          obgadane juz wejscie do autobusu.... etc my mamy maclarena ale teraz wiem,ze kupilabym cos innego,
          lzejszego i chyba bylby to combi aria- baaardzo lekki, zwinny wozek.
          Ty bedziesz miala duzo mniejsca w domu, garazu etc nie chcesz miec dwoch wozkow? Bo tak naprawde
          trudno aby jeden pojazd spelnil wszelkie wymagania
          a widzialas te wozki
          store.yahoo.com/albee-baby/bufrinblfa.html
          co myslisz o nich? troche drogie.... ale ludzie bardzo chwala no i jesli ma byc jeden to moze to jest
          wlasnie to?
          • bozena73 Re: PegPerego czy Maclaren? 24.09.04, 22:09
            Aniu,
            ja tez sobie wymarzylam tradycyjny wozek na oponach ale nie wiem czy to sie
            przyjmie w nowojorskich realiach..ten wozek co dalas mi link jest fajny..caly
            Manhattan teraz jezdzi w tych wozkach :-)) ale troche cena mnie przeraza.
            Musialabym go obejrzec z bliska, bo jezeli bylby bardzo wygodny i funkcjonalny
            to moze bym o tym pomyslala..
            Pozdrawiam Cie bardzo serdecznie..
            Bozena
            • edytkus Re: PegPerego czy Maclaren? 25.09.04, 01:14
              bozena73 napisała:

> Aniu,
              > ja tez sobie wymarzylam tradycyjny wozek na oponach

Well, albo pompowane duze kola albo waga wozka. Sama spacerwoka Bebecar wazy troche ponad 30lb,
              a z gondola pewnie ok. 40lb. Niemniej to jest doskonaly wozek! Jednak nie kupilabym wersji z malymi
              kolami bo wtedy waga moze dac sie we znaki, no chyba ze kupisz wozek z wymiennym zestawem kol
              (duze w plener a male do mall).
              Zgadzam sie z Aniutkiem ze wozki powinno sie miec min. dwa. Jeden solidny, duzy i wygodny na
              dluzsze spacery i drugi mala lekka parasolke z ktora mozna zarzucic na ramie. Ale parasolki sa
              dopiero od momentu gdy dziecko umie samodzielnie siedziec.
            • edytkus Re: PegPerego czy Maclaren? 25.09.04, 01:17
              Przypomnialo mi sie cos ;) Moja kuzynka ma wozek Bertini, jest duzy i ciezki, nizszy niz Bebecar ale ma
              pare extra funkcji. Gdy nasze wozki sie spotkaly ;) przechodnie zagadywali o dziecko i wozek mnie a
              nie ja :O
    • dziewiec Re: PegPerego czy Maclaren? 26.09.04, 02:49
      Bozena,
      mam uzywany wozek EMMALJUNGA, chyba szwedzki, gleboki i spacerowka, sluzyl mi swietnie. Jeszcze
      sie nie zorientowalam w cenach, ale szykuje sie do sprzedania. Jesli jestes zainteresowana, to daj znac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka