Dodaj do ulubionych

Prepaid sim w USA

10.08.14, 22:23
Pisze z mojego doswiadczenia bo jak potrzebowalem to nie znalazlem nigdzie swiezych danych.
Rynek prepaidow jest w USA bardzo skromny, nie tak jak w PL gdzie za 5zl mamy to wyboru 4 marki i sami decydujemy o kwocie doladowania.
Starter u znanych firm kosztuje 20$ z czego tylko 10$ jest na rozmowy i internet. W NY zarowno city jak i obrzeza T mobile ma bdb pokrycie i jakosc dzwieku, internet 3G jest szybki ale te 10$ (minimalne doladowanie) starcza na troche nawigacji, niewiele rozmow i jakis minimalny browsing po sieci.
Generalnie dosc droga impreza.

UWAGA jak macie prepaida nie mozecie udostepniac netu na tablet/laptop w usa to jest osobno platna usluga (!)
UWAGA2 jesli doladujecie starter karta kredytowa uwazajcie by nie wybrac opcji 'plan' wtedy to operator zaklada ze po wyzerowaniu konta sam ma sciagac kase i automatycznie doladowywac Wam konto na ta sama kwote
UWAGA3 w sklepach ''etnicznych'' sa znacznie tansze prepaidy firmy krzak, ale nie wiem jak z zasiegiem i jakoscia. Startery T mobile czy Verizon sa w kazdym drug storze dostepne.
Obserwuj wątek
    • jorn Re: Prepaid sim w USA 12.08.14, 12:09
      Gdy byłem pierwszy raz w USA, w "etnicznym sklepie" sprzedali mi pre-paida znacznie drożej niż w salonie AT&T. Niestety, dopiero później się zorientowałem. W dodatku jedno z doładowań nie zadziałało, a obsługa reklamacji w tej sieci leży i kwiczy.
      W AT&T dodatkowo klienci pre-paidowi mogą korzystać z roamingu tylko w ograniczonym zakresie, więc zasięg jest mniejszy niż dla klientów abonamentowych. Jakoś konsultanci "zapominają" o tym powiedzieć przy zakupie karty. Nie wiem, jak jest z innymi sieciami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka