Dodaj do ulubionych

Telefony, gniazdka - Kanada

06.09.15, 17:23
W internecie są sprzeczne informacje, więc będę wdzięczna za informacje:

Biorę ze sobą komórkę (stara Nokia, GSM 900) i tablet (pobyt tylko kilka dni).

W necie widziałam informację o dwóch typach wtyczek w Kanadzie (typ A i B w tekscie)

tripolo.pl/turystyka/porady/standardy-napiec-i-wtyczek-elektrycznych-na-swiecie/
oraz o konieczności kupienia konwentera

www.hitravel.pl/?q=dziesi%C4%99%C4%87_rzeczy_kt%C3%B3re_moga_zaskoczyc_cie_w_kanadzie
No i dlaczeo Nokia pani nie działała?

Dzięki.
Obserwuj wątek
    • jorn Re: Telefony, gniazdka - Kanada 07.09.15, 16:26
      W kwestii telefonów i gniazdek oraz wtyczek do nich Kanada niczym się nie różni od USA. Czyli wtyczki A i B, jak napisałaś, a telefony w standardzie 900 i 1800 nie będą działać. Musi być 1900 lub 450.
      • gelati jorn 07.09.15, 17:46
        Spadaj durniu ze swoim nachalnym manifestem POlitycznym.
        Na POhybel PO.
        • jorn Re: jorn 09.09.15, 08:59
          Tak, wy kościelne komuszki bardzo lubicie cenzurę. Ale ja to mam głęboko, nie będzie mi tu jakiś przydupas prezesa mówił, co mogę, a czego nie mogę umieścić w sygnaturce.
          • gelati Re: jorn 09.09.15, 10:05
            Rozszlochasz sie na jesieni. Juz wkrotce. Moze nawet walniesz w dywan. POmiocie PO (partii oszustow).
            • zas_ale_pyra Re: jorn 13.09.15, 19:07
              Obaj panowie bardzo konstruktywnie dyskutują.
      • joa66 Re: Telefony, gniazdka - Kanada 07.09.15, 20:20
        dzięki. No wlaśnie czytałam na tym forum, ze w US standard to m.in 900. (Nie mam pojęcia jak jest wUSA)

A co do wtyczek - wszytsko jedno czy bedę miała przełącznik z wtyczką A czy B - obie będą pasować do każdego gniazdka?

Jeszcze raz dzięki
        • jorn Re: Telefony, gniazdka - Kanada 09.09.15, 09:02
          Wtyczki z trzema bolcami nie włożysz do gniazdka przystosowanego do wtyczki bez uziemienia. Odwrotnie się da i będzie działać.
          • joa66 Re: Telefony, gniazdka - Kanada 09.09.15, 09:33
            logiczne, Dzięki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka