gogania 27.09.15, 21:01 Witam, mam zaproszenie na ślub kuzyna w Kanadzie - jaką kwotę wypada dać w prezencie. Będziemy razem z mężem i dwójką malutkich dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edd.y Re: prezent na ślub 02.10.15, 18:23 Prezent gotowkowy powinien pokryc koszt "talerza" zaproszonego goscia a wiec od 100 do 150 dolarow od osoby. Male dzieci nie placa:) Odpowiedz Link Zgłoś
saturn5 Re: prezent na ślub 03.10.15, 09:30 Specjalnie do Kanady na ślub z Polski? Samo wasze pojawienie sie jest juz prezentem, ale coś symbolicznie należałoby dać. Ja bym dał jakiś prezent a nie kopertę z pieniędzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
gogania Re: prezent na ślub 13.10.15, 17:09 dziękuję za info! przepraszam za poślizg w odpowiedzi - trafił mi się szpital po drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
robak.rawback Re: prezent na ślub 13.10.15, 22:48 zalezy tez od innych rzeczy - czy bedziecie mieszkac u kuzyna na czas slubu czy zupelnie oddzielnie np w hotelu - w sensie czy korzystacie z jakiejs pomocy bedac tam na ten slub, bo jak tak to trzeba moze cos wiecej dac. z drugiej strony sam przyjazd i oplacenie pobytu aby tylko na slub byc to juz samo w sobie troche kosztuje... jesli kuzyn bliski to bym troche wydala - zaleznie od ich upodoban mozna np wykupic im jakis pakiet z cyklu gift experiences , experience days - czyli np przezycie jakiegos fajnego dnia gdzies aktywnie, albo romantyczny pobyt w jakims hotelu, skok ze spadochronu (no to juz moze byc drogie te he) tutaj masz przyklad - wybiersz region , typ 'przygody' jaka chcesz wykupic, dla kogo (couples, etc) - spojrzyj to ci moze jakies pomysly podda. www.lifeexperiences.ca/ www.perfectday.ca/recipient/gifts-for-them/couples Odpowiedz Link Zgłoś
piasek.mi.zgrzyta Niebezpieczne propozycje 14.10.15, 16:15 robak.rawback napisała: > romantyczny pobyt w jakims hotelu, skok ze spadochronu...< Pleciesz bez sensu. Z reguly nowozency maja juz zaplanowana podroz poslubna. A skok ze spadochronu? Nie chce mi sie wyjasniac niewlasciwosci takiej propozycji. Sama skocz ze spadochronu:) Odpowiedz Link Zgłoś
robak.rawback Re: Niebezpieczne propozycje 14.10.15, 22:27 jednoosobowy think-tanku, zakladam ze nigdy wczesniej nie slyszales co to sa experience gifts bo nikomu kto sie z tym w zyciu choc raz zetknal nie przyszloby do glowy pomylic tego z podroza poslubna, wiec moze w nastepnym poscie porazisz nas iloscia praktycznych informacji, jak nie to nie przynudzaj piasek.mi.zgrzyta napisał(a): > robak.rawback napisała: > > > romantyczny pobyt w jakims hotelu, skok ze spadochronu...< > > Pleciesz bez sensu. Z reguly nowozency maja juz zaplanowana podroz poslubna. > A skok ze spadochronu? Nie chce mi sie wyjasniac niewlasciwosci takiej propozyc > ji. > Sama skocz ze spadochronu:) Odpowiedz Link Zgłoś
piasek.mi.zgrzyta To cos w sobie 15.10.15, 10:32 Masz cos w sobie z idiotki, ze kazde twoje zalosne pojawienie sie na forum wywoluje odruchy wymiotne. Masz tez trudnosci ze zrozumieniem prostego pytania. Autorka watku pyta o kwote jaka daje sie na wesela. Powtorze: kwote. I jeszcze raz dla ciebie - KWOTE. A ty bredzisz o skokach ze spadochronem. Gdybys zblizyla sie chociaz na mile (amerykanska) do swojego slubu to wiedzialabys jaka wartosc maja twoje sugestie. Ale sie nie zblizysz... To oczywiste. Mezczyzni nie sa az takimi durniami. Get lost. Odpowiedz Link Zgłoś
robak.rawback Re: To cos w sobie 15.10.15, 22:03 ahaha zorientowalam sie ze to ten sam trol co w innym watku, tylko inny nick, brzmisz dokladnie tak jakbys nawet nie pisal nowych postow tylko swoj jeden stary kopiowal i wklejal ad nauseam Odpowiedz Link Zgłoś