Gość: anka22 IP: *.dyn.optonline.net 27.12.04, 02:55 niedlugo wybieram sie na zwiedzanie USA na stopa zaczynam z long island. szukam kogos kto sie do mnie dolaczy albo poleci mi gdzie mam najpierw jechac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nielegalna5 Niezbyt dobry pomysl. 27.12.04, 04:44 Aniu, dobrze byloby gdyby dolaczyl do Ciebie ktos z samochodem :)). Byc moze nie wiesz, ale auto-stop nie jest popularnym sposobem podrozy po Stanach. To nie Europa. Ludzie niechetnie zabieraja obcych. A ci co chetnie zabieraja samotnie podrozujaca dziewczyne moga byc niebezpieczni. Nie jestem pewna czy nawet zabieranie kogos na autostradach jest legalne w paru stanach. Jest jakis powod. Pomysl o innym sposobie zobaczenia Stanow. Powaznie. Pozdrowienia, n_legalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wujekdobrarada Re: Niezbyt dobry pomysl. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.04, 12:10 Potwierdzam, na pewno nie jest legalne w NY, sam zapłaciłem kiedyś $70 za podrzucenie dwóch polaków (bo kto inny chodzi na piechotę po Interstate Highway). Poza tym w moim odczuciu stopik po stanach to już nie odwaga ale głupota. Lepiej kupić jakieś auto w parę osób i w drogę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ct Re: Auto-stop po stanach IP: *.proxy.aol.com 27.12.04, 05:00 nielegalna ma racje stopem daleko nie zajedziesz. pomysl o czyms innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwek Re: Auto-stop po stanach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.04, 13:33 raz slyszalem opowiesc jak pojechala dziewczyna do Ambasady USA po wize i Konsul zapytal sie jej jak zamierza podrozowac po USA a Ona ze Auto-stopem no i po wizie bylo.Najlepiej znajdz kogos(zaufanego) kto jezdzi na Truckach,duzo ludzi tak jezdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Auto-stop po stanach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 17:51 niedługo to kiedy? bo ja bym się na ta wycieczkę pisała. tyle że nie autostopem bo to jest tam nielegalne. możemy znależc jeszcze kogoś i po prostu kupić samochód- to nie jest wcale drogi interes. napisz kiedy się wybierasz i co chcesz zobaczyć :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Auto-stop po stanach 27.12.04, 18:05 Gość portalu: Agnieszka napisał(a): > niedługo to kiedy? bo ja bym się na ta wycieczkę pisała. tyle że nie autostopem > bo to jest tam nielegalne. Drogie dzieci, autostop nie nie nielegalny sam w sobie, nielegalne jest zatrzymywanie samochodow na autostradach, jezeli chcesz zatrzymac samochow na normalnej drodze, nie ma zadnych problemow. autostop jest niepraktyczny, ze wzgledu na odleglosci, gdzie i skad chcesz niby dojechac? hehe pare tysiecy mil....moze ci to zajac z miesiac, i bedzie bardzo niewygodne ____ pozdrawiam "cieplutko"! "The end of our empire, if end it should, does not frighten us" Odpowiedz Link Zgłoś
flipflap Re: Auto-stop po stanach 27.12.04, 18:18 Autostop praktycznie nie istnieje w USA. Kupno samochodu to wiąże się z kosztami. Było jużto wałkowane wiele razy. Jak chcesz tanio podrózowac po USA to tylko Autobusami. www.greyhound.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka22 Re: Auto-stop po stanach IP: *.dyn.optonline.net 29.12.04, 19:07 ok podam Ci moj numer gg 7852484 i porozmawiamy o wszystkim kiedy to do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
jula9 Re: Auto-stop po stanach 30.12.04, 03:14 Glupiutka jestes Anka. I z obyciem tez kiepsko. Odpowiedz Link Zgłoś
flipflap Re: Auto-stop po stanach 30.12.04, 14:22 Nie wspominając - Polka, autostop - najprostszy sposób żeby gdzieś na Truck Stopie tobie dupe zerżneli. Potem możesz dochodzić swoich praw. Odpowiedz Link Zgłoś