Dodaj do ulubionych

Illinois Driver Licence EXPIRES 2004 - jak odnowić

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.07.05, 15:07
Witam,
Mam prawo jazdy ze stanu IL,
które skończyło swą ważność w kwietniu 2004 roku
- ktoś może odnawiał?
Jak wygląda procedura?
Podobno do 1/2 roku bez testów ale może ktoś ma wiecej świerzych informacji.
Obserwuj wątek
    • Gość: dyziomarzyciel Rowery potanialy :). IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 15:18
      Z Polski nie odnowisz. Na miejscu juz tez nie.
      Daj sobie z tym siana.
      • Gość: Jerry Re: Rowery potanialy :). IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.07.05, 15:26
        nie moge dać sobie z tym siana bo wracam do stanów za 3~4 tygodnie
        • Gość: dyziomarzyciel Re: Rowery potanialy :). IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 15:31
          Kochanenki nie ma takiej mozliwosci. Wiem, ze nie uwierzysz.
          Napisz za dwa miesiace i potwierdz to co napisalem :).
          Staraj sie nie klamac. Ameryka nie lubi klamczuszkow.
          Rozwaz rower.
          • Gość: Jerry Re: Rowery potanialy :). IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.07.05, 15:38
            Jeśli nie ma możliwości odnowienia starego prawa jazdy to jest mozliwośc
            zrobienia nowego - człowiek inteligentny zrozumie otwarte pytanie to dla tych
            drugich wymyślono pytania zamknięte. Po za tym mam informację, że do 6 miesiecy
            można przedłużyć prawko poprzez AAA - tylko pewnie trzeba płacić terminowo
            składki.
            • Gość: dyziomarzyciel Re: Rowery potanialy :). IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 15:48
              Kochaniutki,
              info masz goowniane. Ani czlowiek inteligentny (jak ty)
              ani duren (jak ja) obecnie nie przedluzy prawa jazdy w twojej sytuacji.
              Probowac oczywiscie bedziesz - to takie polskie. Triple A nie zajmuje sie
              wydawaniem prawa jazdy. Wystawia tylko miedzynarodowe na poza Stany (absolutnie
              niewazne w Stanach). Ale do niego musisz miec wazne DL.
              I tutaj sie koleczko zamyka... Ale szukaj dalej optymistycznych infos :))).
              Mozesz jezdzic na prawku polskim lub... o rowerach juz pisalem.
              • Gość: Jerry Re: Rowery potanialy :). IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.07.05, 15:58
                Ciekawe, czemu jesteś taki sfrustrowany? Pewnie już nic się nie da zrobić,
                fatalizm na maxa! – to jest zaje..ście polskie! Już teraz to tylko mi rower
                został albo najlepiej się powiesić! Gratuluję otwarcia na życie, – do czego
                ludzkość by doszła gdyby tylko na tym potaniałym rowerze jeździli? Pamiętaj
                szklanka do połowy wypita jest dwojako postrzegana!
                • Gość: LasVegasMan Re: Rowery potanialy :). IP: *.dyn.sprint-hsd.net 26.07.05, 17:13
                  Widze, ze masz klopoty z zaakceptowaniem faktow.
                  Na cholere amerykanskie prawko, jak mozesz jezdzic na polskim?
                  Bedziesz czasowo tak czy inaczej. Poza tym w Chicago jest dobra komunikacja
                  miejska.
                  • Gość: dyziomarzyciel Re: Rowery potanialy :). IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 20:48
                    Kochanenki Dzerry,
                    taka twoja diagnoza co do mojej frustracji jakie sa twoje informacje.
                    Swoj niczym nieuzasadniony optymizm dostania prawa jazdy zamien
                    na inna energie. Zyczliwie tobie radze. Prawa amerykanskiego
                    nie dostaniesz. Niezaleznie od twojego nastawienia.
                    Tylko ty jeszcze tego nie wiesz lub, jak wyzej wskazano, nie akceptujesz.
                    Czy to twoj dziadek szabla cial czolgi? Nikt nie kwestionowal
                    wowczas jego optymizmu i otwarcia na zycie/smierc :).
                  • Gość: Jerry Re: Rowery potanialy :). IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.07.05, 21:41
                    tak - lekarz kazał przytakiwać - prawa jazdy nie dostane, pewnie obywatelstwa
                    też nie dostanę już nie wspomnę o tym, zeby zostać milionerem. Wogóle nie uda
                    mi się dostać nawet jednego dolara w ameryce - bo pewnie na wszystko wy macie
                    monopol.
                    - Skąd się takie dupki biorą???
                    • kly [...] 26.07.05, 23:36
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: JJ Re: Illinois Driver Licence EXPIRES 2004 - jak od IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 11:31
      Ech POLACTWO! Sami swoi tu piszą :p. typowe – polecam książkę pod tym samym
      tytułem Rafała Ziemkiewicza. Koleś Jerry pyta o prawko a drugi koleś chce mu
      sprzedać rower – to jak rozmowa Lepera z Giertychem! albo lepiej Korvina z nimi
      dwoma. Prowko, Jerry zrobisz sobie nowe za całe 10 dolców – podobnie jak to, co
      zrobiłeś pare lat temu. Każdy tubylec zmieniający miejsce zamieszkania, jeśli
      nie jest ono w tym samym stanie jest do tego zobowiązany, więc Ciebie
      potraktują tak samo – pewnie masz SS skoro masz stare prawko.
      • Gość: JP Re: Illinois Driver Licence EXPIRES 2004 - jak od IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 27.07.05, 12:27
        Zainteresowal mnie ten post w momencie gdy ktos wyzej napisal ze Jerry nie moze
        odnowic prawa jazdy. Pisze z innego stanu i pomyslalem moze w IL sa jakies
        dziwne przepisy.
        Wszedlem na strone dmv.org i poczytalem chwile.
        Prawo jazdy Twoje bylo wazne a moze jeszcze jest, 90 dni po dacie waznosci.
        Napewno dostales list od Secretary of State's na adres jaki im podales. A nim
        instrukcje jak mozesz odnowic prawo jazdy. Tzn czy zaliczasz sie do kierowcow
        Safe Driver i mozesz odnowic go online w internecie. Wowczas otrzymalbys
        sticker na prawo jazdy poczta. Moze tez ona zawierala instrukcje o potrzebie
        zrobienia testu ocznego lub innego.
        Nie doczytalem sie aby za odnowienie byla jakas oplata.
        Nie dotrzymanie terminu waznosci prawa jazdy nie pociaga za soba zadnych kar.
        Poprostu po 90 dniach prawo jazdy przestaje byc wazne i nie mozna jezdzic
        samochodem.
        O tym wszystkim mozesz przeczytac na stronie Department of Motor Vehicles
        www.dmv.org/il-illinois/drivers-license.php

Niema to nic wspolnego ze zmiana adresu o ktorym pisze JJ.
        • Gość: JP Re: Illinois Driver Licence EXPIRES 2004 - jak od IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 27.07.05, 12:32
          Przeraszam, 2004 rok to juz napewno jest niewazne. Co nie zmienia sensu tego co
          napisalem wyzej. W najgorszym wypadku bedziesz musial zaliczyc ponownie test z
          przepisow.
        • Gość: JJ Re: Illinois Driver Licence EXPIRES 2004 - jak od IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 12:38
          Witam. Pytanie czy Jerry odbiera pocztę w stanach skoro pisze z Polski? -
          przepraszam jeśli wprowadziłem w błąd - tak słyszałem. Po za tym jeśli prawko
          wygasło w kwietniu 2004 to już mamy lipiec 2005 więc 90 dni mineło ale rok
          temu - dlatego poleciłem zrobienie nowego. pozdr
    • worcester A moze 28.07.05, 01:12
      by tak poswiecic troche czasu na nauke angielskiego, co?

To twoje prawo jazdy to nie EXPIRES in 2004 ale EXPIRED 2004.
      ja wiem ze ci tak napisali na plastiku ale to nie znaczy ze sie nie zmienilo
      czasami warto pomyslec a nie bezmyslnie przepisywac osobisty talerzu
      • Gość: JP a murzynow bija IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 28.07.05, 06:25
        Jerry zatytuowal watek: "Prawo jazdy wygasa w roku 2004" a Ty bys chcial aby on
        zatutuowal go: "Prawo jazdy wygaslo w roku 2004".
        Jerry poprostu przytoczyl zapis jaki widnieje na jego prawo jazdy i w tytule
        watku tak mogl napisac.
        Osobiscie nie widze tu bledu.

Poswiecenie wiecej czasu na nauke angielskiego bardzo popieram i ciebie tez do
        tego zachecam.
        • worcester [...] 29.07.05, 02:26
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: juro DriverS license jesli juz IP: *.aster.pl 31.07.05, 03:43
          to taki napis widnieje na moim prawie jazdy ze stanu Ill, moze od 97 sie
          pisownia zmienila na ID???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka