Dodaj do ulubionych

płaca kelnerki

IP: *.telgam.pl / 213.172.183.* 23.03.06, 16:55
ile zarabia kelnerka w restauracji w Nowym Yorku/New jersey?średnio, ile
czasu mi zajmie odpracowanie biletu?
Obserwuj wątek
    • jot-23 Re: płaca kelnerki 23.03.06, 17:51
      widelki sa duze, dobre prace, w okolicach $1000 tygodniowo...ale nie licz ze
      taka dostaniesz..."normalne" $500 na tydzien.... a doly (czyli
      wszelakie "polskie" jadlodajnie i temu podobne) , gdzie masz najwieksze szanse
      wyladowac to $350-400.
      • Gość: ella Re: płaca kelnerki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 10:19
        stawka ok 6 dolców za godzinę, w przeciętnej restauracji. pamiętaj, że kelnerki
        zarabiają na napiwkach, np ok 20 dolarów od stolika. jeśli pracowałabyś w
        jakimś barze nocnym, możesz zarobić spokojnie 500 dolarów za wieczór w weekend
        • jot-23 Re: płaca kelnerki 24.03.06, 16:08
          Gość portalu: ella napisał(a):

> stawka ok 6 dolców za godzinę, w przeciętnej restauracji. pamiętaj, że
          kelnerki
          >
          > zarabiają na napiwkach, np ok 20 dolarów od stolika. jeśli pracowałabyś w
          > jakimś barze nocnym, możesz zarobić spokojnie 500 dolarów za wieczór w weekend

heheh, puknij sie w ten pusty leb, i przestan macic ludziom w glowach... hehehe
          500/wieczor...
          • Gość: ella Re: płaca kelnerki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 16:30
            ty się puknij jeśli masz w co. to są realne stawki z zeszłych wakacji
        • Gość: S. Re: płaca kelnerki IP: *.hsd1.ma.comcast.net 24.03.06, 16:27
          W nocnym barze ludzie raczej pija niz jedza
          i zostawiaja 2 dolary napiwku od drinka.
          W jakiejs ekskluzywnej knajpie oczywiscie
          goscie potrafia wydac i 200 dolarow od osoby,
          wiec i napiwki sa proporcjonalne, ale tam
          przez caly wieczor masz dwie zmiany na stolik
          i jeszcze kelner musi podzielic sie napiwkiem
          z innymi. Jak Ty wyliczylas 500 dolarow za
          wieczor, to nie wiem.
          • Gość: ella Re: płaca kelnerki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 16:32
            wyliczyłam, a nawet zarobiłam. i do głupich komentarzy: podając drinki i
            zakąski tyle zarobiłam. nie musicie mi wierzyć, nic na siłę.
            • jot-23 Re: płaca kelnerki 24.03.06, 16:37
              Gość portalu: ella napisał(a):

> wyliczyłam, a nawet zarobiłam. i do głupich komentarzy: podając drinki i
              > zakąski tyle zarobiłam. nie musicie mi wierzyć, nic na siłę.

nie przejmuj sie , nikt nie wierzy...mozesz spokojnie juz przestac pisac...bo
              inaczej pomyslimy ze jednak chcesz "na sile"....
              • Gość: LasVegasMan Re: płaca kelnerki IP: *.dyn.sprint-hsd.net 25.03.06, 04:58
                Przeciez i wiecej mozna zarobic dziennie, ale tanczac na stolach. :-)
        • Gość: amerykanka ;) Re: płaca kelnerki IP: *.hsd1.nj.comcast.net 13.04.06, 10:13
          nie wypowiadaj sie, skoro nie masz o czyms pojecia. amerykanie zwyczajowo
          zostawiaja 10-20% wartosci utargu, czyli rachunku, jako napiwek. gdybys chciala
          zarobic 500$ to nawet zakladajac optymistycznie 30% napiwki musialabys miec
          sprzedaz 1666,7$ co raczej nie jest mozliwe w sredniej klasy restauracji. Chyba,
          ze pracowalas w luksusowej restauracji, albo nocnym klubie ze striptisem :D
    • ampolion Re: płaca kelnerki 25.03.06, 14:27
      Zazwyczaj napiwki są łaczone we wspólnym banku i rozdzielane pomiędzy całe
      kelnerstwo.
      • Gość: grucha Re: płaca kelnerki IP: 80.51.47.* 25.03.06, 20:01
        chyba w dinerach. jak nie pracujesz sam na swoje napiwki to zwykle sie
        opierdzielasz. wiem z autopsji. a 500 w wieczor mozna wyciagnac. zalezy tylko
        gdzie sie pracuje.
    • chaberek Re: płaca kelnerki 02.04.06, 16:52
      Witam
      Na temat zarobkow kelnerki w NY nie moge sie wypowiadac, natomiast moge ci
      powiedziec jak jest w Chicago, podejrzewam , ze stawki sa bardzo porownywalne.
      Ogolnie mowiac, stawka godzinowa jest smieszna, ok $3.50/godz., co pozwala ci na
      czesciowe oplacenie podatkow od napiwkow.Niestety wiekszosc napiwkow jest
      opodatkowana, ze wzgledu na fakt, ze klienci placa w wiekszosci wypadkow karta
      kredytowa lub debetowa, w zwiazku z caym twoje napiwki sa dokumentowane.
      Moja rada: szukaj pracy w dobrej, drogiej restauracji, gdzie sredni koszt
      posilku z lampka wina to wydatek rzedu co najmniej $30-$40 na osobe. Taka prace
      jest dostac dosyc trudno,wiaze sie z tym przewaznie takze okres tygodniowego
      "treningu" i obowiazek zaliczenia testow ze znajomosci menu i karty win.
      Poza tym, w takich restauracjach obowiazuje zwykle "seniority rule", takze
      nastaw sie na poczatku na prace w czasie lunchu, kiedy to zarobki sa mniejsze(
      ceny potraw sa tansze).Po paru tygodniach jest jednak szansa na prace wieczorami
      i wieksze zarobki.Jezeli zostaniesz dluzej i bedziesz pracowala "full time" masz
      szanse na ubezpieczenie a w niektorych przypadkach nawet na 401K.

Napiwki: srednio 15-20% od kwoty rachunku.Duzo zalezy od ciebie, od twojej
      uprzejmosci i profesjonalizmu.Duze znaczenie ma dobra znajomosc menu i win-
      Amerykanie to doceniaja.Nie zalamuj sie zlymi napiwkami(ktore niestety
      zostawiaja takze nasi rodacy), w ogolnym rozliczeniu i tak wyjdziesz na swoje.
      Licz sie z osobami, ktore ci pomagaja- zwlaszcza ze swoim"busboy-em", ktoremu
      bedziesz musiala oddac czesc swoich napiwkow, czasem nawet do 20-30%.

Zycze ci naprawde zarobkow $500 na noc, choc mysle ze to malo realne. Bardziej
      realna kwota to $100, $150 na noc w zwykla noc, $200-$250 w weekend.Wszystko
      zalezy od miejsca.Moja rada: przejdz sie w tygodniu po restauracjach ktore cie
      interesuja, zobacz jaki jest ruch, zapytaj o "wait time". Jezeli ludzie czekaja
      wiecej niz 1-2 godz. na stolik, to szukaj tam pracy.

Pozdrawiam i zycze powodzenia.
      • Gość: magda Re: płaca kelnerki IP: *.telgam.pl / 213.172.183.* 12.04.06, 19:30
        a czy jesli sama wynajme mieszkanie w NJ, czy utrzymam sie z placy kelnerki?
        • ygra Re: płaca kelnerki 12.04.06, 23:28
          Tak :).
        • Gość: amerykanka ;) Re: płaca kelnerki IP: *.hsd1.nj.comcast.net 13.04.06, 10:18
          bez problemu, bez stresu i jeszcze odlozysz :)
          • Gość: magda Re: płaca kelnerki IP: 82.177.40.* 15.04.06, 21:44
            no to fajnie, pocieszyliscie mnie, powiedzcie jak to jest w NJ?
            • Gość: ja Re: płaca kelnerki IP: 82.177.40.* 16.04.06, 09:42
              00000czy jesli to bedzie w zwyklym barze albo malej restauracji to tez bedzie
              mozna sie utrzymac?
              • jot-23 Re: płaca kelnerki 16.04.06, 16:38
                w stanach w zasadzie zawsze mozna sie utrzymac z wlasnej pracy :) "mala
                restauracja" nic nieznaczy, zarobki moga byc takie same jak w "duzej"
                restauracji, tak samo "zwykly" bar i bar niezwykly --> unikaj tylko instytucji
                etnicznych.... swierza emigracja uczeszczajaca do takich przybytkow (wlaczajac
                polska) unika zbednych kosztow takich jak tipowanie kelnera, w zwiazku z
                przeznaczaniem funduszy na budowe gargamela pod Grajewem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka