Dodaj do ulubionych

O butelce Habermann

07.04.06, 09:59
Witajcie dziewczeta
Chciałabym sie dowiedziec czy znacie butelke Habermanna i czy tutaj mozna
zakupić te butelke. Duzo mam w angli ja poleca.Termin porodu ma na 30
sierpnia i sa to blizniaki i dlatego mysle ze ulatwila by mi troche przy
dzieciach i tata by mogl pokarmic brzdące
podam wam strone internetową do tego produktu www.mothercare.com/invt/la0337
Obserwuj wątek
    • kaszka13 Re: O butelce Habermann 08.04.06, 15:09
      nika,

przede wszystkim gratulacje!!!! ja mam termin na 31 sierpnia:) ale tylko jedna
      panienka w brzuchu.
      masz tu link do firmy produkujacej te butelki, to ta sama firma od laktatorow:
      www.medela.com/NewFiles/specialtyfdg.html
      zastanawiam sie tylko czy rzeczywiscie bedzie ci potrzebna taka specjalistyczna
      butelka. jest raczej zalecana dla dzieci z rozszczepiona warga czy podniebieniem.
    • nika782 Re: O butelce Habermann 08.04.06, 17:02
      Witaj Kaszka
      dzieki za stronke o tym produkcie.Bardzo sie napalilam na ta butelke bo ona
      rowniez nadaje sie dla zdrowych dzieci tylko ta z tym normalnym smoczkiem,W
      zwykłych butelkach po przechyleniu mleko leci szybko ciurkiem i dziecko musi
      szybko polykac a tym samym i powietrze co skutkiem sa kolki, ulewanie lub
      zachlaysniecie sie W tej butelce to jak dziecko ssie ,ta butelka nasladuje
      piers kobieca i przy ssaniu dziecko musi pracowac tak jak przy cycu.I przy
      takiej butelce łatwo mozna przestawic dziecko na karmienie butla kiedy np mama
      idzie do pracy.
      • kaszka13 Re: O butelce Habermann 08.04.06, 18:33
        aaaaa, ok. ja to na razie o tym wszystkim tylko czytam i zaden ze mnie expert:)
        w kazdym razie fajny jest ten internet i ze wszystko mozna w zasadzie znalezc.
    • kashunda Re: O butelce Habermann 09.04.06, 04:12
      Moja znajoma karmila ta butelka 3 funtowego wczesniaczka.Tak sie zastanawiam
      czy dla dziecka urodzonego o czasie butelki te nie maja za malej pojemnosci?
      Zalozmy ze bedziez na poczatku karmila ta butelka ,a pozniej co,znowu
      przestawiac dziecko na inna butle.Czy nie lepiej odrazu zaczac karmic taka
      butelka ktora ma rozne pojemnosci(chodzi mi o ten sam rodzaj smoczka).Znajomi
      zachwalaja butelki avent,ja karmilam piesia ,czasami jak mala zostawala z tata
      pila mleczko z butelek playtex(te z wkladanym woreczkiem na
      pokarm).Przetestowalismy chyba wszystkie dostepne na rynku butelki ,mala w
      koncu zaakceptowala playtex z kauczukowym smoczkiem.Podejrzewam ze silikon byl
      dla niej za twardy.
      • bella41 Re: O butelce Habermann 09.04.06, 05:16
        evenflo- to ulubione smoczki mojego malucha
        moim zdaniem jakosc karmienia zalezy przede wszystkim od smoczka,
        ja karmilam przez jakis czas piersia, a potem formula, musialam miec duzo
        buteleczek i smoczkow
        butelki byly roznych firm/ smoczki zazwyczaj wyrzucalam/, a smoki dokupywalam
        tylko evenflo
        do napojow maly zaakceptowal smoki gerbera
        wracajac do sedna- bedziesz potrzebowala duzo tych butelek i smokow,
        moje dziecko nigdy nie mialo problemow z kolkami, wiec zwykle smoczki tez sa
        ok, a kolki dziecko moze miec nawet po karmieniu piersia, to samo z
        zachlysnieciem sie czy z ulewaniem
        • kashunda Re: O butelce Habermann 09.04.06, 05:36
          Corka moja karmiona piersia ulewala do 7 miesiaca,wszystkie dzieci ulewaja
          poniewaz ich uklad pokarmowy nie jest jeszcze w pelni rozwiniety.Pamietam ze 2 -
          3 pierwsze miesiace zycia zdazylo jej sie pare razy ulac wszystko co
          zjadla,zpanikowana polecialm do lekarza ,ten ztwierdzil ze jezeli dziecko
          wlasciwie przybywa na wadze to wszystko jest o.k.
    • nika782 Re: O butelce Habermann 10.04.06, 09:50
      Witajce
      Dziekuje za wyczerpujace odpowiedzi.
      Powiem wam kochane ze wszystkie macie racje!!
      Serdeczne dzieki i pozdrowionka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka