Dodaj do ulubionych

samochod rodzinny

12.05.06, 23:24
Jaki samochod rodzinny polecacie?
Obecnie jezdze Toyota Corolla 2005, uwielbiam ja, ale jest bardzo malo
miejsca z tylu na fotelik. Za dwa lata planujemy miec drugie dziecko, wiec
musze miec auto, w ktorym bez problemu zmieszcza sie dwa foteliki z tylu.

Co mozecie polecic z wlasnego doswiadczenia?

Obserwuj wątek
    • marta2777 Re: samochod rodzinny 13.05.06, 00:55
      nie wiem czy jestes zainteresowana SUV. Jesli tak to ja mam Hyundai'a Santa Fe
      i do tego auta to wszystko wlezie :) ze trzy foteliki by wlazly. My mielismy
      zamiar kupic Toyote Rav4 , ale jak zobaczylam ile pzrestrzeni jest za o wiele
      nizsza cene w santa fe, to nie mialam watpliwosci, ze go kupie. No i silnik
      mocniejszy. Co prawda Toyota to Toyota, ale nasz Santa Fe jest bardzo
      komfortowy , jezdze nim juz dwa lata i nic sie nie zdarzylo, a cena nizsza bo
      dealerzy nie moga narzucic wysokich marzy na ta firme. No i do tylnego
      bagaznika wlozysz jakie tylko chcesz wozki, nawet ze dwa :))
      Moim zdaniem nie jest to na pierwszy rzut oka wielki samochod , ale pakowny ze
      hej :)) Teraz wypuscili nowa wersje tego modelu, ze skladanymi dodatkowymi
      siedzeniami .
    • claudia207 Re: samochod rodzinny 13.05.06, 05:28
      ConsumerReports.org poleca 4 samochody rodzinne ze wgledu na bezpieczenstwo,
      wygode i niezawodnosci:
      FAMILY SEDANS
      Honda Accord

LARGE SEDANS
      Toyota Avalon

MIDSIZED WAGONS
      Subaru Outback

MINIVANS
      Honda Odyssey

Ja pewnie kupie kiedys Outback o ile nie pojawi sie jakis inny wagon. Mam
      znajomych z blizniakami, ktorzy nim jezdza i sa bardzo zadowoleni.
    • majenkir Re: samochod rodzinny 13.05.06, 14:06
      Jak rodzinny to najlepszy bedzie jakis minivan. U nas polowa matek jezdzi Honda
      Odyssey :D. Tyle tylko, ze nie jest to "sexi" pojazd :P. A jak masz syna, to
      koniecznie jakiegos pick-up'a. Mali mezczyzni je uwielbiaja :))).
    • happiest1 Re: samochod rodzinny 13.05.06, 19:02
      A ja polecam Toyote Prius. Jest to samochod osobowy ale te najnowsze modele maja
      duzo wiecej miejsca chociaz po samochodzie tego nie widac.
      Nie kupuj amerykanskich samochodow bo te podobno czesto sie psuja.
      I wez po uwage ceny paliwa! Nie wiem gdzie mieszkasz ale np. w NM samochodem
      pokonuje sie bardzo duze odleglosci, moi znajomi maja male SUV i wydaja prawie
      300$ na samo paliwo i to tylko na dojazdy do pracy. My mamy Toyote Corolle i
      wydajemy 50 ale malo jezdzimy. A sledzac co sie dzieje to paliwo pojdzie jeszcze
      wyzej.
    • cyborgus Re: samochod rodzinny 14.05.06, 17:32
      Toyota Prius albo Highlander., no i wszystkie wspomniane wyzej jako top z
      COnsumer Reports.
    • edytkus Re: samochod rodzinny 14.05.06, 22:45
      greeneyes27 napisała:

Za dwa lata planujemy miec drugie dziecko, wiec
      > musze miec auto, w ktorym bez problemu zmieszcza sie dwa foteliki z tylu.

W Toyota Sequoia w jednym rzedzie zmieszcza sie nawet trzy duze foteliki. Ja mam CUV Murano -
      bardzo przestronny (maz przywiozl nim duzy stol z szescioma krzeslami w calosci podczas gdy
      siedzenia byly rozlozone z zamontowanym fotelikiem; ja zmiescilam duze pudlo z tym w bagazniku), duzo nie pali, gladko sie prowadzi, zero problemu z
      instalacja fotelika, duzo schowkow (nawet na laptop), plusem sa siedzenia skladane pociagnieciem
      raczki w bagazniku.

Jesli chodzi o CR to niektorzy uwazaja ze ich testy samochodowe nalezy traktowac z przymruzeniem
      oka, poza tym na pewno nie sa w stanie sprawdzic wszystkich aut na rynku.
      • claudia207 Re: samochod rodzinny 17.05.06, 04:44
        edytkus napisała:

>
        > Jesli chodzi o CR to niektorzy uwazaja ze ich testy samochodowe nalezy traktowa
        > c z przymruzeniem
        > oka, poza tym na pewno nie sa w stanie sprawdzic wszystkich aut na rynku.
        >
        Nie tylko na testach opiera sie ich ocena, ale i na ankietach i opiniach
        uzytkownikow. Najlepsze zrodlo informacji na temat awaryjnosci, jakie jest
        dostepne. Obiektywne do konca nie bedzie, bo kazdy ma inne podejscie do wygody i
        komfortu jazdy.
    • greeneyes27 Re: samochod rodzinny 15.05.06, 15:03
      Dzieki za podpowiedzi!
      Rozwazamy rozne kwestie, jak najbardziej tez zuzycie paliwa!
      Consumer Report znamy, jestesmy zapisani na te strone i czesto korzystamy.
      Jezdzilam kiedys Honda Odyssey, swietny samochod ale niestety drogi a
      chcielibysmy kupic auto za gotowke.
      Myslelismy nad jakims duzym sedanem (raczej maz a nie ja), np. Toyota Camry
      albo Nissan Altima, ale pojechalismy wczoraj nasza Corolla po kilka wiekszych
      rzeczy do sklepu i ledwo je upchalismy.
      Wobec tego chyba zdecydujemy sie na minivana, tak jak ja od poczatku
      chcialam. :)
      Nie jest sexy ale teraz najbardziej liczy sie dla mnie wygoda. :)
    • greeneyes27 Jednak Honda! 21.05.06, 02:18
      Kupilismy dzisiaj Honde Odyssey. Ciesze sie, bo jest bardzo przestronna a mam
      klopoty z kregoslupem i ciezko mi bylo upychac do Corolli fotelik z dzieckiem,
      ktore robi sie coraz ciezsze.
      Maz zartuje, ze jest teraz naprawde zonatym mezczyzna, bo mamy w posiadaniu
      minivan. ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka