Dodaj do ulubionych

sprej lub krem na komary

14.06.06, 05:59
znacie cos dobrego przeciw komarom czym mozna posmarowac skore 4 miesiecznego
bobasa? nasz pediatra powiedzial, ze OFF Kids mozna juz uzywac. Co Wy na to?
Znacie cos innego, lepszego? potrzebuje cos lagodnego bo mieszkamy w lesie i
tu plaga komarow panuje, a my czesto przebywamy na zewnatrz. Uzywam
specjalnej siatki ochronnej, ale zawsze jakas szpara sie znajdzie i to
cholerstwo dopada Adasia.
Z gory dziekuje :-)
Obserwuj wątek
    • kashunda Re: sprej lub krem na komary 14.06.06, 06:15
      Moja znajoma ma domek nad jeziorem,zawsze jak tam jedziemy to ona wszedzie
      rozklada takie szmatki antystatyczne do suszarek Bounce .Naprawde dziala.
    • edytkus Re: sprej lub krem na komary 14.06.06, 06:56
      a co ze swiecami, pochodniami etc.?
    • marta2777 Re: sprej lub krem na komary 14.06.06, 08:12
      ach, u nas komary tna od rana do nocy, na okraglo (wlasciwie nocy nie ma
      aktualnie :)
      wszelki sprzet wysiada, dlatego wspomoc musze kontratak kosmetykiem :)
      • bella41 Re: sprej lub krem na komary 14.06.06, 19:54
        w tamtym roku uzywalam off/zwyklego/, nie narzekalam, wiec chyba dzialal
    • bea_mama Re: sprej lub krem na komary 16.06.06, 01:39
      My uzywalismy OFF i siatke na wozek. Nawet gdy Zuzke cos ugryzie, to przechodzi
      to dosyc lagodnie, za to ja jestem chyba najlepszym przysmakiem komarow, bo
      mnie zawsze dopadaja jako pierwsza. Macie moze jakies sposoby na zlagodzenie
      tego swedzenia?
      Marta, czy u was jest jakis sezon (poza zima) gdy nie ma komarow. Moj maz sie
      napalil na Alaske i sie zastanawiam jaki termin bylby najlepszy na wyjazd.
      • marta2777 bea_mama 16.06.06, 03:34
        > Marta, czy u was jest jakis sezon (poza zima) gdy nie ma komarow. Moj maz sie
        > napalil na Alaske i sie zastanawiam jaki termin bylby najlepszy na wyjazd.

Nie ma :-)

Jesli wybierzecie sie na Alaske, to pewnie bedziecie wojarzowac na poludniu, bo
        tam jest ta "Alaska", ktora turysci szturmem odwiedzaja. Trudno mi powiedziec
        jak tam jest dokladnie z komarami, ale wydaje mi sie, ze wszedzie gdzie sa
        drzewa - komary murowane. Sa one tak wyposzczone, ze poprostu oblaza czlowieka
        w jednej sekundzie.
        Najlepiej odwiedzac Alaske w czerwcu i lipcu.W czerwcu bo jest juz zielono, a w
        lipcu jeszcze jest spoko pogoda. Przewaznie koniec kwietnia i maj sa piekne i
        cieple , ale liscie dopiero sie przebijaja w drugiej polowie maja, a w gorach w
        nizszych partiach jeszce lezy duzo sniegu i wiele atrakcji turystycznych jest
        jeszce zamknietych. Sierpien uznaje sie tu za deszczowa pore (?), ale odkad tu
        jestem zawsze jest cieplo i ladnie. Wiec nie skad to mniemanie. Na poludniu, np
        w Valdez czy tam inne ciorty, to i tak zawsze leje, czy latem czy zima :)
        P.S. Sprawdz poczte !
        • bea_mama do marta2777 19.06.06, 04:19
          marta2777 napisała:

> P.S. Sprawdz poczte !

Odpisalam na gazetowy:)
    • zanetaub Avon 16.06.06, 01:56
      my uzywamy Avon Skin So Soft -Bath Oil Spray original, od 3-ciego miesiaca
      zycia Kasi, bo przebywamy duzo na boisku (jak braciszek gra w pilke nozna)
      najpierw posmaruj dziecku na nozce, przez 3 kolejne dni i jesli ma alergie to
      bedziesz widziala.
      Mamy tez wozek z siatka i spryskujemy go (OFF).
      przewaznie to skutkuje ale u nas sa takie malutkie muszki(oprocz komarow) i to
      paskudztwo gryzie nawet nie wiesz kiedy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka