Dodaj do ulubionych

Rezerwacja hoteli w USA-pytanie

IP: 62.29.248.* 19.07.06, 08:47
Witam,

Chciałabym zarezerwować kilka mijesc noclegowych na terenie Californi,
wchodzac na rożne stronki hoteli wszędzie proszą o nr karty kredytowej. Czy
rezerwowaliście hotele bez podawania takich informacji? (Zalezy mi na noclegu
w okolicach LA w kierunku Las Vegas,w okolicach las Vegas, w okolicahc Parku
Zion.)
Obserwuj wątek
    • atamanek Re: Rezerwacja hoteli w USA-pytanie 19.07.06, 09:18
      Witam :)

Zalezy od hotelu, jak sobie rozumie rezerwacje. jedne chca tylko 10% plus
      mozliwe ubezpieczenie z tytulu rezygnacji, a inni chca od razu calosc i dlatego
      potrzebne sa nuemry Twojej karty kredytowej. Placisz od razu calosc kwoty z
      anocleg i te kwote sciagaja Cio w przeliczeniu na $ z Twojego konta :)
      • i_renka Re: Rezerwacja hoteli w USA-pytanie 19.07.06, 11:59
        Niestety nawet w przypadku jesli wczesniejsza platnosc nie jest wymagana, nawet
        czesciowa, rezerwujac hotel nalezy podac nr karty kredytowej. Zreszta w usa
        ciezko bez karty cokolwiek zarezerwowac lub wynajac np samochod...:/
    • Gość: piotr Re: Rezerwacja hoteli w USA-pytanie IP: *.westlb.pl 19.07.06, 14:27
      Czesc , ja w zeszlym roku podrozowalem po Kaliforni i nie tylko i prawie cala
      trase rezerwowalem z wyprzedzeniem z Polski. Faktycznie podawalem numer karty
      ale mialem zawsze mozliwosc rezygnacji na ok. 48 godzin wczesniej bez kosztow (
      Best Western. Nie zdarzylo mi sie nieprzeiwdzianego ani nie mialem problemow z
      platnosciami. Z reguly dopiero po przyjedzie okazywalem karte i podpisywalem
      rachunek. Polecam zalozyc sobie subkonto dolarowe w banku ( np. PKOBP ),kupic
      dolary wkantorze, wplacic na rachunek i do tego zalozyc karte ktora bedziesz
      placic w Stanach. Wtedy bank pobiera Ci dolary z rachunku po miesiacu biorac
      tylko 1% prowizji. Oszczedzasz marze od ok. 1.5 do paru procent przy wymianie
      dolarow na zlotowki i nie martwisz sie wozac ze soba kase.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka