Dodaj do ulubionych

Wiza do Kanady

31.07.06, 01:19
Witam. Mam pytanie co muszę zrobić żeby dostać wize do KanadJestem związana z
kimś kto tam mieszka, w sumie toOn się tam urodził. Problem polega na ty, że
chcemy spędzić ze sobą troszkę czasu zanim zaczniemy rozmawiać o ślubie
żebyśmy już naprawdę mogli być razem słyszałam niejednokrotnie o tym jak
ciężko jest otrzymać wize. Dodatkowym utrudnieniem jest to, że ja nie pracuję
i to by raczej nie ciekawie wyglądało na wniosku wizowym. Myślę o wyjechaniu
do pracy do Anglii, do pracy i zastanawiam się czy może jak już tam trochę
popracuje i odłożę trochę pieniędzy to czy nie lepiej było by dla mnie starać
się o wize i czy to jest wogóle możliwe. Bardzo mi na Nim zależy i ogromnie
tęsknie awiem, że dla urzędników to nie jest wystarczający powód żeby mi
wręczyć wize... bo co ich to tak naprawdę obchodzi, że ja jestm nieszczęśliwa
bo Mężczyzn, którego Kocham jest tak daleko odemnie i niestety przez jakiś
czas nie będzie mógł do mnie przyjechać. Jeśli ktoś ma co kolwiek mądrego i
sęsownego do powiedzenia w tej sprawie to Bardzo Proszę o odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • sylwek07 Re: Wiza do Kanady 31.07.06, 11:07
      mozesz wyjechac do pracy ale czy Ci dadza wize zalezy od innych czynnikow bo
      bys musiala tam troche popracowac (dluzej niz pare miesiecy).
      • Gość: Rada Re: Wiza do Kanady IP: *.pronet.lublin.pl 31.07.06, 18:50
        Moja rada jest taka: Jedz do Angli bo tam jak pojdziesz do ambasady
        kanadyjskiej w londynie to dadza ci raczej wize gdy pokazesz ze masz troche
        uzbieranych pieniedzy. Slyszalam ze polakom w Angli szybciej daja wizy do USa i
        do Kanady, chodzi o zarobki. Wyjedz jak najszybciej do Angli , im szybciej to
        zrobisz tym szybciej zobaczysz swojego chlopaka, lecz jesli bedziesz czekac na
        niego tu w Polsce pod ambasada w Warszawie to tylko uslyszysz glupie komentarze
        typu: " nie puszcze tam pani bo jeszcze tam pani wyjdzie za maz za swojego
        chlopaka i tam zostanie" - takie zdanie uslyszala moja siostra gdy szla po wize
        do ambasady kanadyjskiej bo rowniez ma chlopaka w Kanadzie. Niestety nie
        dostala wizy dlatego jej chlopak przyjechal wlasnie do Polski na wakacje i za
        pare dni biora slub tu w Polsce.
        • sylwek07 Re: Wiza do Kanady 31.07.06, 19:55
          wizy do Kanady w Anglii latwo nie dostanie i podobnie jest z wizami do USA ..
          a to jest post na ten temat:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23005&w=44613232
          i tez kiedys slyszalem ze moze byc latwiej a tak latwo nie jest jak na tym
          przypadku opisanym.
    • annamegm Re: Wiza do Kanady 31.07.06, 23:01
      W sumie wyglada na to ze wszystko zalezy od czlowieka na jakiego trafie
      niestety nie jestsem przekonana ze w Polsce mam jakie kolwiek szanse na
      spotkanie w konsulacie kogos kto zachowal by sie jak czlowiek ... przynajmniej
      takie wnioski wyciagam z tego co juz poczytalam tutaj na forum, oraz z tego co
      juz mi powiedzieli ludzie ktorzy juz starali sie o wize Kanadyjska... bo tak
      naprawde to komu przeszkadza to, ze poznalam kogos z kim bardzo chce byc...
      przeciez nie planowalam ,ze tak sie stanie i, ze On bedzie Kanadyjczykiem.
      • tora99 Re: Wiza do Kanady 02.08.06, 21:07
        post do ktorego sylwek wrzucil link jest moj. (wlasnie mialam to zrobic, dzieki
        sylwek)
        mam adres zalozony na mechanicznapomarancze i jak sprawdzam poczte, a zapomne
        sie wylogowac, to posty mi sie pod takim nickiem pisza.

wyslalismy list polecony do ambasady w zwiazku z ta sprawa, ale nadal czekamy
        na odpowiedz.

< W sumie wyglada na to ze wszystko zalezy od czlowieka na jakiego trafie
        > niestety nie jestsem przekonana ze w Polsce mam jakie kolwiek szanse na
        > spotkanie w konsulacie kogos kto zachowal by sie jak czlowiek >

ja trafilam.
        "pani w okienku" kiedy wyjezdzalam jakies 3 lata temu do kanady, zapytala mnie
        kim dla mnie jest zapraszajacy, a ja powiedzialam prawde.
        poinformowala mnie jedynie, ze jezeli chcialabym tam zostac, to musze wrocic do
        polski i stad skladac o wize imigracyjna.

inna sprawa, ze na koncie mialam wtedy sporo pieniedzy (mialam ze soba wyciag z
        konta) mieszkanie (akt wlasnosci ze soba) samochod (tez potwierdzona wlasnosc)
        dyplom ukonczenia wyzszej uczelni. i stala prace z ktorej dostalam pismo z
        terminem urlopu.

• annamegm Re: Wiza do Kanady 31.07.06, 23:03
      Mam jeszcze jedno pytanie. Co by sie stalo w sytulacji gdybym np. powiedziala,
      ze jade na wlasny slub??
    • annamegm Do Sylwek07 31.07.06, 23:31
      Mam pytanie do Sylwka07... z kad wiesz tyle na temat podrozy do Kanady?...
      Jesli sa to jakies strony internetowe lub cos w tym styluto bardzo Cie prosze o
      podanie mi adresow abym juz nie musiala nikogo dreczyc dziwnymi pytaniami.
    • sylwek07 Re: Wiza do Kanady 01.08.06, 07:27
      kilka razy czytalem posty ze ktos tak powiedzial ze leci zapoznac rodzicow Pana
      mlodego(rodzine) i wiza byla wydana ale musial pokazac zwiazki z Polska.A co do
      urzednikow z Ambasady to nigdy nie mialem z nimi problemu .
      a co do znajomosci Kanady to kiedys chcialem tam wyjechac(bylem tam 3 miesiace)
      i zostac ale nie udalo sie wiec pozostaly marzenia.

strony godne polecenia to :

www.dfait-maeci.gc.ca/canada-europa/poland/menu-pl.asp
      www.cic.gc.ca/english/index.html
      jak i Forum :

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=23005
      • annamegm Dziekuje za odpowiedz 02.08.06, 10:41
        • Gość: Lobserwator W sumie wyglada na to ze wszystko zalezy IP: 209.183.16.* 04.08.06, 22:36
          Przede wszystkim przestan powtarzac "w sumie to czy tamto" po kilka razy w
          jednym poscie. Zacznij mowic "like" co drugie slowo i juz jestes o ten krok
          blizej do Kanady.
          • annamegm Re: W sumie wyglada na to ze wszystko zalezy 04.08.06, 23:20
            I can say a lot of things even in English but I don't think that it is going to
            change my situation in any way. Have a nice day.
      • barbara1910 Re: Wiza do Kanady 08.08.06, 09:42
        a najlepiej będzie ,gdy twój chłopak przyjedzie i pójdzie do ambasady razem z
        tobą i powie ,że cię zaprasza.Znam przypadki tego typu,że swoim obywatelom nie
        odmawiają wydania wiz{w tym przypadku tobie}.Zróbcie tak napewno dostaniesz.
        • syswia Re: Wiza do Kanady 08.08.06, 18:27
          na rozmowe z konsulem wpuszczana jest tylko osoba ubiegajaca sie o wize
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka