claudia207 18.09.06, 04:15 Convertible sarczy na kilka lat za to infant mozna uzywac jako carrier. Czy mozliwosc przenoszenia spiacego niemowlaka w foteliku jest bardzo wazna? Jakie sa plusy i minusy obu rodzajow fotelikow i ktory radzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edytkus Re: convertible czy infant car seat 18.09.06, 04:33 claudia207 napisała: > infant mozna uzywac jako carrier. Czy > mozliwosc przenoszenia spiacego niemowlaka w foteliku jest bardzo wazna?> 1. zaden convertible nie bedzie tak wygodny dla noworodka jak infant carseat 2. infant carseat moze sluzyc jako carrier, bujak, lezaczek, lozeczko (w przenosni rzecz jasna) etc. etc. Odpowiedz Link Zgłoś
zapomnialamnicka Re: convertible czy infant car seat 18.09.06, 04:35 "infant mozna uzywac jako carrier" i za to ktos powinien nobla dostac :D absolutnie polecam infant car seat Odpowiedz Link Zgłoś
bea_mama Re: convertible czy infant car seat 18.09.06, 04:41 Ja osobiscie uwazam ze wygodniej jest miec infant car seat. Ma odczepiana baze, wiec spiace w foteliku dziecko mozesz ze soba wszedzie zabrac w ogole go nie budzac (na wizyte do szpitala, na zakupy itp). Szczegolnie gdy bedzie urodzone zima (tak jak moja Zuza) jest wygodniej miec infant car seat, bo wtedy w domu wkladasz dziecko do fotelika, okrywasz spiworkiem i przenosisz od razu do samochodu. W przeciwnym wypadku musisz cieplo ubrac dziecko w domu, w samochodzie wkladac do zimnego fotelika, rozebrac gdy juz auto sie nagrzeje, wychodzac znowu trzeba je cieplo ubrac itp. A to ubieranie noworodka moze bardzo denerwowac:))) zarowno rodzicow jak i ubieranego;) Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: convertible czy infant car seat 18.09.06, 14:31 claudia207 napisała: > ktory radzicie? Infant Odpowiedz Link Zgłoś
cyborgus Re: convertible czy infant car seat 19.09.06, 19:24 infant seat - powody jak u dziewczyn powyzej Odpowiedz Link Zgłoś
marta2777 Re: convertible czy infant car seat 22.09.06, 06:04 infant, infant i jeszce raz infant !! Ja jak chce przyoszczedzic pare groszy to czesto sobie powtarzam "chytry dwa razy traci" ;-) czasami wole wiecej zaplacic a o 100 razy ulatwic sobie zycie. moj maly cholercia juz prawie wyrosl z infant car seat, a ja maniacko nadal go w nim nosze. Nie ma to jak infant car seat, ktory mozna ze soba wszedzie wziac. Nie wyobrazam sobie jak ja poradze sobie teraz bez fotelika np na basenie gdzie musze malego w cos wsadzic zanim ja sie wysusze i ubiore. Jakos nie wyobrazam sobie klasc go na podlodze, na ktorej ja brzydze sie stanac nawet bosa stopa. To takie szczegoly, ktore pozniej beda przeszkadzac, a o ktorych teraz sie nie mysli.Naprawde dopoki dziecko nie siada pewnie i nie chodzi, to udreka jest nosic go ciagle na rekach i nie miec gdzie go wsadzic jak chce spac albo jak potzreba wolnych rak,a w foteliku dziecko jest bezpieczne. Juz nie mowiac o tym, ze fotelik sluzyl nam jako kolyska kiedy przebywalismy poza domem. Odpowiedz Link Zgłoś
claudia207 Re: convertible czy infant car seat 22.09.06, 14:30 To teraz nie mam juz watpliwosci. Myslam, ze convertible uchorni mnie od kolejnego grata walajacego sie po mieszkaniu, ale wygoda dziecka i nasza jest wazniejsza. Dzieki za Wasze uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
kaja7 Re: convertible czy infant car seat 25.09.06, 00:28 ja jestem ciemna i nie wiem jaka jest roznica miedzy convertible car seat a infant, czy ten pierwszy to taki co sie kupuje razem z wozkiem, wozek plus fotelik do samochodu ??? musze tez kupic i chce jak najlepiej i najwygodniej dla dziecka i siebie, a meza spytalam on nie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
claudia207 Re: convertible czy infant car seat 25.09.06, 03:03 Convertible car seat "rosnie" razem z dzieckiem. Najpierw przymocowuje sie go tylem a pozniej przodem. Cos takiego np. www.target.com/gp/detail.html/ref=br_1_4/602-8687436-7531032?%5Fencoding=UTF8&frombrowse=1&asin=B000BHK9GM A infant car seat moze byc uzywane tylko przymocowane tylem dla niemowlakow do ok 20 lb. www.target.com/gp/detail.html/ref=br_1_5/602-8687436-7531032?%5Fencoding=UTF8&frombrowse=1&asin=B000E0E7IM Odpowiedz Link Zgłoś