Dodaj do ulubionych

obywatelstwo? WAZNE

IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.03, 22:15
Jak dlugo mija od zlozenia odciskow na obywatelstwo do otrzymania tego
obywatelstwa? Ponadto, po jakim czasie po uzyskaniu obywatelstwa przez ojca
otrzyma pozwolenie na prace i status rezydenta 24 letni, niezonaty syn tej
osoby?
Obserwuj wątek
    • ertes Re: obywatelstwo? WAZNE 11.03.03, 01:46
      Gdzie? USA czy Kanada? A moze jeszcze w innym kraju?
    • Gość: andy Re: obywatelstwo? WAZNE IP: *.client.attbi.com 11.03.03, 05:56
      travel.state.gov/visa_bulletin.html
      • Gość: Izabella Re: obywatelstwo? WAZNE IP: 63.246.194.* 13.03.03, 00:48
        Jesli chodzi o USA to wydaje mi sie ze syn w wieku 24 lat nie ma zadnych praw
        do otrzymania prawa rezydenta.
        • Gość: Mr. T Re: obywatelstwo? WAZNE IP: *.ne.client2.attbi.com 13.03.03, 01:34
          Gość portalu: Izabella napisał(a):

> Jesli chodzi o USA to wydaje mi sie ze syn w wieku 24 lat nie ma zadnych praw
          > do otrzymania prawa rezydenta.

Jakbys przeczytala link z postu Andy'ego to bys wiedziala, ze wrecz przeciwnie.
          Jedyna roznica jest taka, ze maloletnie dzieci dostaja pobyt bez kolejki
          natomiast reszta musi czekac.

Mozna nawet sciagnac swoje rodzenstwo, tyle, ze to zabiera kilka lat...

• Gość: Atg Re: obywatelstwo? WAZNE IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.03, 16:53
        Chodzi mi o USA! Za wszytkie informacje dziekuje ale ile to moze trwac w
        czasie to oczekiwaniena moje papiery po otrzymaniu przez ojca obywatelstwa?
        • Gość: Mr. T Re: obywatelstwo? WAZNE IP: *.ne.client2.attbi.com 15.03.03, 01:50
          Gość portalu: Atg napisał(a):

> Chodzi mi o USA! Za wszytkie informacje dziekuje ale ile to moze trwac w
          > czasie to oczekiwaniena moje papiery po otrzymaniu przez ojca obywatelstwa?

Czy zrobiles minimum wysilku i zobaczyles na strone z postu powyzej?
          A moze po prostu nie rozumiesz co tam jest napisane?

W kazdym badz razie z tego co tam pisze, to w tej chwili sa rozpatrywane sprawy
          z czerwca 1999 roku. Takze mowimy o czekaniu przez jakies 4-5 lat (od momentu
          zlozenia papierow).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka