Dodaj do ulubionych

opinie o Peg Perego Pliko P3?

02.10.06, 01:28
Jak na razie to ten wozek wydaje mi sie najbardziej odpowiedni. Wydaje sie
zwinny w prowadzeniu, wygodny nawet dla niemowlaka (bede musiala dokupic
poduszeczke pod glowe), jest lekki i w miare maly po zlozeniu. Chyba bedzie
tez wygodny dla wysokich osob, choc M jeszcze nie mial okazji przymierzyc sie
do niego.
Jakie macie opinie na jego temat?

Moj drugi wybor byl Maclaren Techno, ale odpadl, bo nie ma zadnych resorow.
Pliko tez nie ma bardzo miekkiej jazdy, ale lepiej niz Techno. Za wieksza
wygode placi sie ciezarem wozka.

Mozecie cos jeszcze doradzic z tej kategorii wozkow?
Obserwuj wątek
    • edytkus Re: opinie o Peg Perego Pliko P3? 02.10.06, 04:06
      Wg mnie parasolki w ogole nie ndaja sie dla noworodkow, a zima w snieg lub na nierownym chodniku to
      juz w ogole mpomylka.
    • kashunda Re: opinie o Peg Perego Pliko P3? 02.10.06, 04:24
      Zgodze sie z edytkus .Pliko to typowa spacerowka,nie polecam dla
      noworodka.Spojrz na podobna do pliko venezie ma ona mozlieosc zrobiena
      "gondoli"dla noworodka plus ma przekladana raczke co moim zdaniem jest
      dodatkowym atutem tego wozka.
      • edytkus Re: opinie o Peg Perego Pliko P3? 02.10.06, 04:30
        Claudia, nie ma wozka idealnego. I tak bedziesz potrzebowac przynajmniej dwoch ;)
        • kielbasia Re: opinie o Peg Perego Pliko P3? 02.10.06, 04:40
          zobacz chicco cortina. ja stawiam na ten wozek...
          • claudia207 Re: opinie o Peg Perego Pliko P3? 02.10.06, 13:20
            Oba wozki, o ktorych piszecie waza po 22-24 funty. Ciezar wozka jest dla mnie
            wazny, bo od dziecka mam problemy z kregoslupem a do samochodu trzeba go wlozyc
            i po paru schodkach wtargac go do domu razem z zawartoscia :-(
            • kashunda Re: opinie o Peg Perego Pliko P3? 02.10.06, 15:06
              Venezia wazy 17 funtow,jest to jeden z lzejszych wozkow tej wielkosci na
              rynku.Jezeli szukasz cos lzejszego niz ten to zostaje Ci do wybor niestety tylko
              spacerowka lub parasolka.
              • bozena73 Re: opinie o Peg Perego Pliko P3? 02.10.06, 15:20
                Ja tez jestem za Venezia..chociaz moja kolezanka ma PegPerego Pliko (ten najnowszy) i
                naprawde jest b. zadowolona..uzywa go dla niemowlaka...
                Jest ladny, zreczny i bardzo lekki...
                Wiec moze to jest to co chcesz kupic...
                • edytkus Re: opinie o Peg Perego Pliko P3? 02.10.06, 15:44
                  PegPerego Aria jest super lekkim wozkiem, a ja mialam lekka parasolke Combi ale wciaz
                  uwazam ze to nie sa wozki dla niemowlat nawet jesli tak podaje producent.
                  • claudia207 Re: opinie o Peg Perego Pliko P3? 02.10.06, 20:02
                    Sprawdze wage Valenzia po pracy, ale wydawalo mi sie, ze wazy gdzie ok 22-24
                    funtow.

Pytanie do dziewczyn, ktore sa za wiekszymi wozkami. Co jest takiego
                    niezbednego w wiekszych wozkach czego nie ma w takim jak Pliko? Nie czepiam sie
                    tylko na prawde nadal jestem nowicjuszka w temacie. Moze znajde jakis wozek,
                    ktory zaspokoi te potrzeby przy niewielkim wzroscie wagi.
                    • edytkus Re: opinie o Peg Perego Pliko P3? 02.10.06, 20:57
                      claudia207 napisała:

> Pytanie do dziewczyn, ktore sa za wiekszymi wozkami. Co jest takiego
                      > niezbednego w wiekszych wozkach czego nie ma w takim jak Pliko?

Waga to zazwyczaj ich najwiekszy minus, ale im wiekszy wozek tym wiecej w nim miejsca, ma wiekszy i
                      bardziej wytrzymaly kosz (bardzo wazny element wyposazenia wozka), jest wyzszy, ma wieksze kola
                      (im wieksze tym lepsze, njalepiej pompowane), ma lepsze resory, i o wiele wygodniej sie prowadzi (im
                      wieksze kola tym mniej odczuwa sie ciezar wozka przy pchaniu i latwiej pokonuje przeszkody). Ponadto
                      zima dziecko mniej odczuwa w duzym wozku chlod a latem jest wiecej przewiewu, a do tego mozna
                      przyjemniej (dla dziecka) wozek wyslac zeby lepiej mu sie spalo ;) W ogole dla noworodka
                      najodpoweidniejszy jest wozek z gondola - najlepiej Silver Cross jak kogos stac. Mala uwaga: kola nie
                      powinny byc plastikowe (slizgaja sie na lodzie, zdzieraja, halasuja i w ogole maja same wady).
                      • kashunda Re: opinie o Peg Perego Pliko P3? 02.10.06, 22:06
                        Tutaj masz parametry venezii
                        www.specialtybaby.com/pegpe20vemts1.html
                      • claudia207 Re: opinie o Peg Perego Pliko P3? 03.10.06, 05:09
                        Najtansze sa za 450 czyli da sie przezyc, ale ta waga od 45 do 75 funtow...
                        Bertlini bardzo mi sie podoba i jak piszesz ma pompowane kola i gondole, ale 26
                        funtow to nadal za duzo.

Musze sie wybrac do sklepu z wiekszym wyborem wozkow niz te, w ktorych do tej
                        pory bylam.
                        • edytkus Re: opinie o Peg Perego Pliko P3? 03.10.06, 05:29
                          claudia207 napisała:

> Najtansze sa za 450 czyli da sie przezyc, ale ta waga od 45 do 75 funtow...

albo woz albo przewoz ;)

> Bertlini bardzo mi sie podoba i jak piszesz ma pompowane kola i gondole, ale 26
                          > funtow to nadal za duzo.

Masz na mysli Bertini? Moja kuzynka miala gdy wyszly na rynek i nie byla zadowolona ale ona go kupila
                          "na pokaz" bo na spacery nie chodzila (?!). Claudia, wozek ciezki ale przeciez Ty masz go pchac przed
                          soba a nie dzwigac na ramionach ;)

>
                          > Musze sie wybrac do sklepu z wiekszym wyborem wozkow niz te, w ktorych do tej
                          > pory bylam.

Po pierwsze zastanow sie jak czesto i w jakich warunkach masz zamiar wozek uzywac? Czy masz duzy
                          bagaznik? Czy lubisz chodzic na dlugie spacery w kazda pogode czy wolisz np. biegac po mall? Czy
                          bedziesz potrzebowac uzywac wozek w lesie, na plazy etc.? A moze czesto bedziesz jezdzic z nim
                          autobusem? Idealnego wozka nie znajdziesz ale jest bardzo wiele aspektow ktore warto wziac pod
                          uwage (problemy z kregoslupem tez).
                • claudia207 Bozena 02.10.06, 20:21
                  Jaki wozek kupilas dla Patryka? Pamietam, ze jakies dwa lata temu mialas taki
                  sam problem jak ja.
                  • bozena73 Re: Claudia 03.10.06, 15:04
                    Kupilam wlasnie Peg Perego Venezia (dokladnie dwa lata temu :-))))))....)
                    Jest OK, naprawde bardzo dobry dla niemowlat i pozniej jest fajna z niego spacerowka..
                    Ale jak Edytkus pisala i tak bedziesz musiala miec jeszcze jeden wozek...
                    Ja mam jeszcze dwa...i teraz najczesciej uzywam ta zwykla najtansza parasolke i nie wyobrazam sobie
                    bym jej nie miala ...ale na poczatek naprawde polecam PegPerego Venezia..ale tak naprawde to bardzo
                    podoba Ci sie ten nowy ich Peg Perego...
                    Jak bede miala drugie dziecko to chyba wlasnie go kupie:
                    Duzo Polek juz go ma u mnie w okolicy :-))
                    www.mamasandpapas.co.uk/product_details.php?id=p609p0100&type=I
                    Wiem ze juz sa w Stanach akurat ten link to jest UK..ale na pewno ludzie kupuja juz je tutaj...
                    • bozena73 Jeszcze jeden link o tym nowym Peg Perego!!! 03.10.06, 15:10
                      strollersandprams.com/strollers/173/details.html
                      • edytkus Re: Jeszcze jeden link o tym nowym Peg Perego!!! 03.10.06, 16:30
                        bozena73 napisała:

> strollersandprams.com/strollers/173/details.html

hmm, niby fajny ale ma dwie raczki, a moje doswiadczenia mowia ze takiego wozka nie da sie
                        prowadzic jedna reka gdy np. na drugiej trzeba niesc dziecko, ale za to jest gdzie pouwieszac torby z
                        zakupami ;)
                        • claudia207 Re: Jeszcze jeden link o tym nowym Peg Perego!!! 03.10.06, 16:52
                          Dzieki, Bozena. Dowiem sie czy planuja wprowadzic go z modelami na 2007 rok i
                          czy warto na niego poczekac. W katalogu na 2006 nie bylo go.
    • kathy.25 Re: opinie o Peg Perego Pliko P3? 02.10.06, 16:09
      Polecam Chicco Cortina:
      www.toysrus.com/product/index.jsp?productId=2329774&cp=2255983.2256189.2256201&parentPage=family
      Jestem z niego naprawde bardzo zadowolona.
      P.S. Niesamowicie zwrotny i latwy w prowadzeniu, nawet jedna reka.
    • mjermak Re: opinie o Peg Perego Pliko P3? 02.10.06, 19:47
      ja Pliko Matic uzywalam od 1 roku zycia, nie wiem czy dla takiego super
      niemowlaka bylby dobry. Ale potem to jest dla mnie wozek-ideal. Lekki(tachalam
      go z dzieckiem w srodku w Polsce na 3 pietro), zwrotny ma wspaniale resory,
      latwo mozna uprac i podstawowa zaleta-nic sie w nim nie psuje, jest nie do
      zdarcia! ja kupilam swoj uzywany ale prawie nowy i po 3 latach uzywania oddalam
      go do charity bo przestalam uzywac bo moja mala juz nei chciala a byl ciagle w
      dobrym stanie. jezdzialmw zimie po lodzie, w Polsce w gorach po lesnych
      drogach, w upale i w deszczu. Dzieckow nim skakalo, wozilam z tylu dziecko
      brata troche wieksze, na stojaco, 2 dzieci an siedzaco. Podrozowalam z nim
      samolotem, pociagami i samochodami-zajmuje malo miejsca.
      Kupilam ostatnio takiw prezencie mojej przyjaciolce bo wg mnie to super wozek.
      • aniutek Re: opinie o Peg Perego Pliko P3? 03.10.06, 21:47
        z doswiadczenia wiem,ze 2 wozki to mus :)jeden na spacery z naciskiem na komfort dziecka ( matki tez
        bo zakupy jest gdzie wlozyc) drugi musi byc lekki, latwo skladany i ten bedzie w uzyciu az do 3
        urodzin :)
        wybor wozka to ciezka decyzja i IMO nie sposob aby jeden zalatwil sprawe.
        Claudia - gdzies kilka dni temu podawalam linki do IMO najlepszych nowojorskich sklepow z wozkami,
        gdzie wszystkie mona obejrzec, zlozyc, rozlozyc, powozic i cierpliwego Pana z obslugi o wszytsko
        wypytac.
        a czy ogladalas bugaboo? tych jest masa na manhattanie i oprocz mody musi cos w tym wozku byc?
        moze wlasnie jego wszechstronnosc? niska waga a komfort dla dziecka? ja w sumie zalowalam,ze nie
        kupilam tego wozka zamiast 3 innych ktore mielismy. drogi jest ale jak dodasz koszt moich 3 to
        wyjdzie znacznie wiecej.
        • claudia207 Re: opinie o Peg Perego Pliko P3? 03.10.06, 22:26
          Wybieram sie w ten weekend do sklepu, o ktorym pisalas. Ten, w ktorym tak
          dobrze doradzaja. Nie pamietam w tej chwili nazwy. Bageboo kupilabym, gdybym
          byla przekonana, ze to bedzie trafny wybor i nie bede musiala kupwac nastepnego
          za pare miesiecy (nie liczac lekkiej parasolki). 300 czy 400 mozna odzalowac
          jakos, ale 800 juz jest trudniej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka