Dodaj do ulubionych

Fotelik samochodowy - pytanie

08.02.07, 18:26
czy moglybyscie mi polecic fotelik samochodowy? Zoska ma 6 miesiecy i powoli
wyrasta ze swojego pierwszego fotelika i bedziemy musieli niedlugo kupic
nastepny. czy macie fotelik, ktory sie wybitnie sprawdzil, albo taki, ktorego
lepiej unikac?
Obserwuj wątek
    • kisiulak Re: Fotelik samochodowy - pytanie 08.02.07, 20:40
      Z tego co wiem to Britax'y sa najlepszymi fotelikami na rynku. Drogie, ale
      najbezpieczniejsze. Polecam.
      My mamy ten:
      www.amazon.com/Britax-Roundabout-Car-Seat/dp/B0002EARAM/sr=8-2/qid=1170963537/ref=pd_bbs_sr_2/102-3759801-8022540?ie=UTF8&s=baby-products
      • edytkus Re: Fotelik samochodowy - pytanie 08.02.07, 21:21
        bardoz wazne pytania: ile chcesz wydac i jak dlugo uzywac fotelik (tzn. czy za jakis czas bedziesz
        chciala wymienic fotelik na bardziej dostosowany do dziecka rocznego lub starszego)?

kisiulak napisała:

> Z tego co wiem to Britax'y sa najlepszymi fotelikami na rynku.

nie sa, im tez zdarzaja sie powazne recalls, ale na pewno sa w grupie najdrozszych an rynku ;),
        niemniej Britax ma bardzo dobre opinie (szczegolnie ten ktory sugerujesz)

przy kupnie fotelika musisz wziac pod uwage ze to co sprawdza sie u innych moze w Twoim wypadku
        byc niewypalem, chociazby dlatego ze nie kazdy fotelik pasuje do kazdego auta
        • kisiulak Re: Fotelik samochodowy - pytanie 08.02.07, 22:07
          Jak szukałam fotelika dla nas to wszędzie gdzie czytałam, właśnie te miały
          najlepssze opinie. Dostaliśmy go na pierwsze urodziny córeczki i jesteśmy bardzo
          zadowoleni. Pasy zapinają się bardzo łatwo i równie łatwo można je poluźniać.
          My mamy Honde Accord, i fotelik wchodzi bez problemu.
    • kaszka13 Re: Fotelik samochodowy - pytanie 11.02.07, 03:31
      Dziewczyny! Dziekuje bardzo za pomoc! W koncu wlezlismy na Consumer Reports,
      zeby poczytac o szczegolach i okazuje sie, ze Britax testowany jest przy wyzszej
      predkosci niz inne foteliki sprzedawane na terenie Stanow. No i w zwiazku z tym
      wygral w starciu z dwoma innymi kandydatami. Jutro bedziemy testowac :)
      • edytkus Re: Fotelik samochodowy - pytanie 11.02.07, 05:08
        po ostatniej wpadce CR w sprawach fotelikowych juz nie ma u mnie zadnego powazania

jakie inne modele rozpatrywaliscie?
        • kaszka13 Re: Fotelik samochodowy - pytanie 12.02.07, 18:02
          www.toysrus.com/product/index.jsp?productId=2401317&cp=2255983.2256187.2256196&parentPage=family
          i britax marathon, ale ten jest za duzy do naszego samochodu.
          patrzylismy glownie na bezpieczenstwo i wygode w uzytkowaniu, ale nie chcialam
          tez kupic czegos zupelnie brzydkiego :P informacje na temat wyzszych predkosci w
          testowaniu fotelikow potwierdzilo juz pare osob z ktorymi rozmawialam i pomimo
          tego, ze wiem, ze kazdy fotelik pewnie wytrzymalby te 65 mil na h to jednak wole
          taki fotelik, ktory byl na te okolicznosc przetestowany.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka