Dodaj do ulubionych

Ciaża i poród na wizie turystycznej w USA ?

IP: *.bu.amu.edu.pl 28.05.03, 13:19
Witajcie
Czy wiecie cokolwiek na temat ubezpieczenia , przysługującej opieki
medycznej - mozliwości ubezpieczenia sie i opłat jakie poniosę jesli jestem w
ciąży i bedę chciała urodzić w Stanach ? Jak to wszystko zorganizować -
własnie sie dowiedziałam że jestem w ciąży ...
Pomóżcie
Ania
Obserwuj wątek
    • Gość: plonk Re: Ciaża i poród na wizie turystycznej w USA ? IP: 195.116.220.* 28.05.03, 13:48
      z tego co sie orientuje (moge sie mylic oczywiscie) na ubezpieczenie w US nie
      masz szans raczej. chyba mozna ubezpieczyc sie w polsce a co do kosztow porodu
      to ceny sa gigantyczne. pozdr
      • Gość: polozniczy Re: Ciaża i poród na wizie turystycznej w USA ? IP: *.nyc.rr.com 28.05.03, 17:28
        Jesli masz wazna wize to powinien pokryc medicaid. Jesli nie to zmien adres i
        zapomnij o placeniu.
    • Gość: Asia Re: Ciaża i poród na wizie turystycznej w USA ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.03, 18:31
      Super, dziecko bedzie obywatelstwo. Bedzie moglo scedowac je na CIebie. ALe
      chyba dopiero za 18 lat:) JA bym na TWoim miejscu zadnych przekretow nie robila
      typu uciekanie przed rachunkami. A Ty tam juz jestes czy dopiero jedziesz????
      • brunotrzypiatki Coz za bzdury Asia pisze... 28.05.03, 18:56
        Gość portalu: Asia napisał(a):

> Super, dziecko bedzie obywatelstwo. Bedzie moglo scedowac je na CIebie. ALe
        > chyba dopiero za 18 lat:)

"Scedowac" to najwyzej mozna pare starych gaci , w USA obowiazuje prawo ziemi.
        Jesli Amerykaninowi urodzi sie dziecko poza granicami USA, to dziecko dostaje
        obywatelstwo, ale nigdy odwrotnie.
        Czy Ty sobie wyobrazasz to rodzenie i "cedowanie" w przypadku np.
        Meksykancow ?!?!?!? Dupczyli by na potege, rodzili i "cedowali". Dosc bzdur.

• Gość: toudi Re: Coz za bzdury Asia pisze... IP: *.oc.oc.cox.net 06.06.03, 07:35
          brunotrzypiatki napisał:

> Gość portalu: Asia napisał(a):
          >
          > > Super, dziecko bedzie obywatelstwo. Bedzie moglo scedowac je na CIebie. AL
          > e
          > > chyba dopiero za 18 lat:)
          >
          > "Scedowac" to najwyzej mozna pare starych gaci , w USA obowiazuje prawo ziemi.
          > Jesli Amerykaninowi urodzi sie dziecko poza granicami USA, to dziecko dostaje
          > obywatelstwo, ale nigdy odwrotnie.
          > Czy Ty sobie wyobrazasz to rodzenie i "cedowanie" w przypadku np.
          > Meksykancow ?!?!?!? Dupczyli by na potege, rodzili i "cedowali". Dosc bzdur.
          >
          >
          > sam[a]pieprzysz tak wlasnie meksyki robia, asia napisala ze dziecko moze cie
          sponsorowac ale po ukonczeniu 18 lat
          >
          • brunotrzypiatki Nastepny debilek 06.06.03, 14:13
            Gość portalu: toudi napisał(a):

> > sam[a]pieprzysz tak wlasnie meksyki robia, asia napisala ze dziecko moze c
            > ie
            > sponsorowac ale po ukonczeniu 18 lat

Asia napisala tak:

"
            > > Super, dziecko bedzie obywatelstwo. Bedzie moglo scedowac je na CIebie. ALe
            chyba dopiero za 18 lat:) JA bym na TWoim miejscu zadnych przekretow nie robila
            typu uciekanie przed rachunkami. A Ty tam juz jestes czy dopiero jedziesz????"

Jesli dla ciebie SCEDOWAC i SPONSOROWAC to to samo, to zasiegnij porady
            specjalisty.
            Pozdrawiam
    • brunotrzypiatki Aniu, powodzenia ! ( troche rad) 28.05.03, 19:00
      Porod:
      Tak, dadza Ci medicare na porod. ( Porod Kosztuje ok.8-12 000) , czest robia
      cesarskie, by uniknac ryzyka uszkodzenia przy porodzie.Jesli chcesz by Cie
      nadpruto elegancko, pod linia majtek to zaplacisz dodatkowo, oczywiscie z
      medicaid Ci tego nie zrobia.
      Poloza Cie w szpitalu miejskim ( to zalezy tez od miejsca, gdzie bedziesz)
      prawdopodobnie- wsrod sympatycznych bezrobotnych Murzynek i Latynosek. Smrod i
      brud wytrzymasz- w imie racji wyzszych.
      Praktykuja to wlasnie Meksykanki - w dziesiatym miesiacu ciazy przewlocza sie
      przez granice, by urodzic juz w USA. To klientela tego typu bedzie z toba
      rodzic.
      Oczywiscie, mozesz "pasc" na ulicy, wezwa karetke do Ciebie i uroddzisz takze.
      nikt Cie do lozka nie przykuje w szpitalu, mozesz uciec.
      Nigdy juz jednak nie dostaniesz stalego pobytu w USA ,kredytu, nie kupisz domu.
      Gdy pojdziesz do legalnej pracy kiedys, beda Ci sciagac z wyplaty to, co im
      jestes winna plus odsetki. Gdy otworzysz konto w banku- zabiora Ci pieniadze
      natychmiast
      PS
      Czy w Polsce naprawde jest juz az tak tragicznie ?!
      • mojito Dziesieciomiesieczna ciaza. "Porady" eksperta. 28.05.03, 20:46
        brunotrzypiatki napisał:
        " w dziesiatym miesiacu ciazy"

Witaj Aniu,
        Zwracaj uwage na osoby, ktore udzielaja Tobie "porad" i strasza Ciebie.
        Pytasz o Stany a otrzymujesz porady i opinie z Kanady.
        Slonecznie pozdrawiam,
        mojito.
        • brunotrzypiatki Re: Dziesieciomiesieczna ciaza. 'Porady' eksperta 28.05.03, 21:00
          mojito napisał:

> brunotrzypiatki napisał:
          > " w dziesiatym miesiacu ciazy"

Masz akurat tyle poczucia humoru co pierdolony kamien przy drodze do Tijuany.
          >
          > Witaj Aniu,
          > Zwracaj uwage na osoby, ktore udzielaja Tobie "porad" i strasza Ciebie.

Nikt jej nie straszy. Moze lepiej ze bedzie wiedziec co ja czeka ?

• bozena_l Bruno daj sobie spokoj z nim to cham ! 29.05.03, 01:28
            brunotrzypiatki napisał:

> Nikt jej nie straszy. Moze lepiej ze bedzie wiedziec co ja czeka ?

Bruno daj sobie spokoj z nim to cham ! Rozmawialam z nim na inszem forum i sie
            doczepil do mojego dziewictwa ! EROTOMAN !!!

Moze mu juz nie staje i dlatego tak fajtazjuje i lazi po forach krytykowac
            dziewicze niewiasty ...
    • bozena_l Re: Ciaża i poród na wizie turystycznej w USA ? 28.05.03, 20:13
      Gość portalu: Anna napisał(a):

> Witajcie
      > Czy wiecie cokolwiek na temat ubezpieczenia , przysługującej opieki
      > medycznej - mozliwości ubezpieczenia sie i opłat jakie poniosę jesli jestem w
      > ciąży i bedę chciała urodzić w Stanach ? Jak to wszystko zorganizować -
      > własnie sie dowiedziałam że jestem w ciąży ...
      > Pomóżcie
      > Ania

Dowiedz sie dokladnie bo podobno jak sie okaze ze jestes na turystycznej to
      zmusza cie do opuszczenia USA razem z dzieckiem ktoremu dadza paszport US ale
      bedzie mogl sie tam osiedlic tylko jak ukonczy 18 lat.

Klopot w tym ze jak wrocisz do polski to to dziecko bedzie uwazane za ob. usa i
      nie bedzie mialo ubezpieczenia jak polskie dzieci - bedziesz musiala duzo
      placic za leczenie zanim zaregulujesz sytuacje.

Wiem z tego ze byl taki przypadek polskiej dziewczyny w kanadzie ktora po
      urodzeniu zostala nielegalnie i dziecko - ob. kanady - zachorowalo i musiala
      wszystko pokryc z wlasnej kieszeni (rodzice musieli sprzedac dom w polsce aby
      zaplacic tutaj) i po wyleczeniu wsadzili ja w samolot z dzieciakiem i wywalili
      do polski - potem o niej jeszcze pisala gazeta polonijna ze w polsce to dziecko
      jest uwazane za ob. obcego i nie ma ubezpieczenia ... rodzice tej dziewczyny w
      nerwice wpadli bo tyle ich ten cyrk kosztuje ...

Dowiedz sie dokladnie jak bedzie z tym ubezp. w polsce po powrocie ... tylko w
      kilku miejscach sie dowiaduj

powodzenia
      • bozena_l dodam jeszcze 28.05.03, 20:18
        W kanadzie ubezpieczenie dziecka ma status rodzicow - czyli jak rodzice sa
        turystycznie czy nielegalnie to nawet jak dzieciak jest ob. CA to musza placic
        za leczenie mimo ze dzieci CA maja je za darmo.

Poza tym moge cie expulsowac do polski razem z dzieckiem albo BEZ niego - wtedy
        idzie ono do adopcji chyba ze masz rodzine to moze zostac przy rodzinie ale
        masz nikle szanse jego zobaczenia bo zlamalas prawo zostajac nielegalnie wiec
        nie dostaniesz wizy do kanady spowrotem ...

Wes sie bardzo dobrze poiformuj jak to jest w usa ale jest podobnie jak w CA -
        moze nawet prawo jest bardziej ostre niz tu.
        • mojito Jeszcze jedna "porada" nawiedzonego eksperta. 28.05.03, 21:14
          bozena_l napisała co wiedziala:

" moge cie expulsowac do polski razem z dzieckiem albo BEZ niego - wtedy
          idzie ono do adopcji chyba ze masz rodzine to moze zostac przy rodzinie ale
          masz nikle szanse jego zobaczenia bo zlamalas prawo zostajac nielegalnie wie
          nie dostaniesz wizy do kanady spowrotem ...

Witajcie,
          Potrzeba pisania bzdetow u wyzej zalogowanej osoby jest tak silna, ze opisuje
          sytuacje w Kanadzie mimo, ze zapytanie dotyczylo Stanow. Slon a sprawa polska.
          Wedlug Kassandry rzad kanadyjski bierze noworodka w zastaw :))))
          I nie mozna tych zalosnych bzdetow "expulsowac" z forum.
          Pozdrowionka,
          mojito.

• bozena_l Odczep sie chamie ! 29.05.03, 01:26
            mojito napisał:

> Potrzeba pisania bzdetow u wyzej zalogowanej osoby jest tak silna, ze opisuje
            > sytuacje w Kanadzie mimo, ze zapytanie dotyczylo Stanow. Slon a sprawa
            polska.

Odczep sie chamie ! Naucz sie odzywac do dziewicy ! Panienka pyta wiec
            odpowiadam i podaje przyklady. Wcale nie musi z nich kozystac. Moze jechac
            rodzic gdzie chce.
      • brunotrzypiatki Najlepiej w Kolorado? 28.05.03, 21:25
        "Trying to bridge a nearly $1 billion budget deficit, Colorado lawmakers have
        voted to eliminate Medicaid benefits for an estimated 3,500 legal immigrants —
        men, women and children — who are not U.S. citizens.

"We came here, we liked America, they gave us something to live on, they gave
        us medicine and now they want to take it away," Valentin Soskin, a former radio
        factory worker from Vitebsk, said in Russian. "We're like fish being thrown on
        the shore."

The move is part of a larger effort by at least 29 states to reduce their
        Medicaid spending as they try to resolve the worst fiscal crisis in more than
        60 years. Across the country, hundreds of thousands of poor people could see
        their Medicaid benefits eliminated or reduce
        • civet Re: Ciaża i poród na wizie turystycznej w USA ? 06.06.03, 08:58
          Wszystko mozliwe ale nie bez przyslowiowego 'bolu glowy'.
          Zacznijmy od 'prenatal care' - poszukaj jakiegos lekarza OBGYN (obstetrics-
          ginecology), ktory sie zgodzi wziac 'private pay/no insurance' pacjenta.
          Nie bedzie to latwe ale zapewniam cie, ze jakiegos lekarza znajdziesz
          zwlaszcza jesli masz jakies inne znajome kobiety, ktore moglyby za ciebie
          poreczyc. Na wstepnej wizycie wytlumacz mu, ze nie jestes w stanie pokryc
          kosztow opieki i czy zgodzilby sie na znizke i rozlozenie kosztow na raty. Nie
          klam i nie kombinuj bezczelnie. Tu ludzie sa na to bardzo wrazliwi. Nie
          zniszcz pokladanego w tobie zaufania. Jesli bedziesz mila troche szczescia to
          wizyty u lekarza i pigolki prenatalne bedziesz mogla miec za darmo - tu
          lekarze je czesto rozdaja.

Kosztow badan laboratryjnych jednak nie da sie uniknac, nie sa to jednak
          koszty astronomiczne. Jakies $150 do $300.

Jesli chodzi o porod, to jesli przyjedziesz do jakiegokolwiek szpitala w
          bolach porodowych to cie NIE WYRZUCA!!!!
          Wbrew temu co ktos tu pisal 'cesarki' nie sa robione nagminnie.

Kiedy bedziesz juz w szpitalu popros o 'social services help'. Oni ci pomoga z
          rachunkiem.

Zycze powodzenia. Zacznij ostro oszczedzac pieniadze, jedz zdrowo i nie pal.
    • Gość: woytek Re: Ciaża i poród na wizie turystycznej w USA ? IP: *.sloneczny.pl / 81.15.255.* 31.10.03, 23:59
      wiesz co ja jeszcze masz aktualne watpliwosci odnosnie porodu i ubezpieczenia w
      stanach to napisz mi na forum swoj e-mail to ci wszystko opisze jak to
      przebiega zalatwianie tych wszystkich formalnosci przed porodem jak i po
      porodzie. Jednak chce Cie uspokoic bo to co tu ludzie opisuja to jest nieprawda
      i pogloski wziete niewiadomo skad, wiem to bo sam przez to przechodzilem
      wspolnie z zona i jest wszystko ok. dziecko ma obywatelstwo, porod oplacilo
      miasto, ubezpieczenie do 18 roku zycia idt.... wiec jak masz pytania to zostaw
      swoj e-mail.
      pozdrawiam i zycze wszystkiego dobrego.
      • Gość: Hmmm Re: Ciaża i poród na wizie turystycznej w USA ? IP: *.oswiecim.sdi.tpnet.pl 01.11.03, 11:28
        Nareszcie ktoś mądrze odpidał, gość zapewne wie co i jak i nie chce powiedzieć
        na forum. Nie dziwię mu się, czytając wypowiedzi innych, które zasłyszane lewym
        uchem dezoriętują na maksa, też nie miałbym ochoty tu niczego pisać. Teraz
        jakiś kretyn odpisze: to po co się wypowiadasz?? Odpowiedz: siła wyższa, może
        walka ze stereotypem, nie wiem. Aniu, Gratulacje i Powodzenia,
    • Gość: hegeman Re: Ciaża i poród na wizie turystycznej w USA ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.03, 14:14
      jesli nie bedzie cie stac na porod wystap o dofinasowanie miasta.oni to robia
      bez wiekszych problemow przynajmniej w NYC.po porodzie bedziesz mogla legalnie
      przebywac w USA opiekujac sie nowymi amerykanskimi obywatelami
      • macacz Troche rozumu i litosci, debile 03.11.03, 17:23
        Miejcie troche litosci dla dziewczyny !
        Serio. Przeciez Ona pyta o powazna rzecz, a odpowiada jej dwoch debili ,
        obydwaj do tego pisza z Polski.Tak, z POLSKI.
        Skad, durnie, mozecie miec jakiekolwiek pojecie o sprawie?
        Miasto sfinansuje porod?? Dofinansuje cokolwiek ?????
        Po porodzie bedzie sie mogla legalnie przebywac w USA dzieckiem ????

Skad komus takie idiotyzmy mogly w ogole strzelic do glowy ????

Litosci , prosze !

Autor: Gosc: woytek IP: *.sloneczny.pl / 81.15.255.*
        Data: 31-10-2003 23:59
        --------------------------------------------------------------------------------
        sam przez to przechodzilem
        wspolnie z zona i jest wszystko ok. dziecko ma obywatelstwo, porod oplacilo
        miasto, ubezpieczenie do 18 roku zycia idt....

Autor: Gosc: hegeman IP: *.internetdsl.tpnet.pl
        Data: 03-11-2003 14:14 + odpowiedz na list

+ odpowiedz cytujac

--------------------------------------------------------------------------------
        jesli nie bedzie cie stac na porod wystap o dofinasowanie miasta.oni to robia
        bez wiekszych problemow przynajmniej w NYC.po porodzie bedziesz mogla legalnie
        przebywac w USA opiekujac sie nowymi amerykanskimi obywatelami

• Gość: woytek Re: Troche rozumu i litosci, debile IP: *.sloneczny.pl / 81.15.255.* 04.11.03, 00:25
          tak to prawda pisze w tej chwili z polski ale jeszcze cofajac sie rok wstecz
          bylem w stanach i wiem co pisze. Miasto pokryło koszt porodu i przyznalo
          ubezpieczenie oczywiscie kosztowlo to troche (nie $ na szcescie) chodzenia i
          wysylania papierow. Jednak nie zalezy mi na tym bys uwierzyl(a) w to bo to nie
          tyczy sie ta sprawa twojej osoby. Jesli chcesz powiedziec ze dziewczyna nie ma
          jakich kolwiek szans to jestes w bledzie. Ja przez to przechodzilem i nie mam
          zamiaru oklamywac kogokolwiek szczegolnie w takiej sytuacji w jakiej dziewczyna
          sie znajduje. Oczywiscie dementuje to co napisal poprzednik odnosnie legalnego
          pobytu bo jedyna osoba ktora bedzie legalnie bedzie dziecko.
          i jeszcze jedno prosze nie wyzywac nikogo od "durniow".
          z szacunkiem
          woytek
        • Gość: woytek Re: Troche rozumu i litosci, debile IP: *.sloneczny.pl / 81.15.255.* 04.11.03, 00:33
          tak to prawda pisze w tej chwili z polski ale jeszcze cofajac sie rok wstecz
          bylem w stanach i wiem co pisze. Miasto pokryło koszt porodu i przyznalo
          ubezpieczenie oczywiscie kosztowlo to troche (nie $ na szcescie) chodzenia i
          wysylania papierow. Jednak nie zalezy mi na tym bys uwierzyl(a) w to bo to nie
          tyczy sie ta sprawa twojej osoby. Starasz sie pokazac ze wszystko wiesz zyjac w
          stanach jednak musze cie uswiadomic jak tez innych ze nie wiesz wszystkiego i
          pewnie nigdy nie bedziesz wiedziec jesli sam(a) nie bedziesz przez rozne
          sytuacje przechodził(a). Chcesz powiedziec ze dziewczyna nie ma jakich kolwiek
          szans na pomoc ?? To jestes w bledzie. Ja przez to przechodzilem i nie mam
          zamiaru oklamywac kogokolwiek szczegolnie w takiej sytuacji w jakiej dziewczyna
          sie znajduje. Oczywiscie dementuje to co napisal poprzednik odnosnie legalnego
          pobytu bo jedyna osoba ktora bedzie legalnie bedzie dziecko.
          i jeszcze jedno prosze nie wyzywac nikogo od "durniow" bo to tylko zle swiadczy
          o Tobie.
          z szacunkiem
          woytek
          • macacz No dobrze, dobrze... 04.11.03, 14:17
            Nie irytuj sie.
            Napisz,prosze, w jakim to bylo miescie, napisz nazwe szpitala i nazwe
            ubezpieczenie, ktore przyznano Twej zonie na pokrycie kosztow porodu.
            Przy okazji udzielisz dziewczynie jakiejs konkretnej informacji.
            (To gwoli scislosci - oczywiscie nie 'miasto"pokrywa cokolwiek, tylko okreslone
            ubezpieczenie przyznawane na te okazje)
          • peter_b Re: Troche rozumu i litosci, debile 04.11.03, 19:00
            Prawda jest taka ze o ubezpieczenie to pytaja sie juz w drzwiach, takze o
            nazwisko prowadzacego lekarza. To drugie juz mniej wazne ale ubezpieczenie
            bardzo wazne.
            Nie wiem jaki szpital w jakim miescie pozwolil na taki przekret, a ze idzie to
            akurat z moich podatkow bardzo chetnie bym sie dowiedzial.

Nie zaprzeczam ze sa przypadki gdzie ktos jest poprostu bez zadnego
            ubezpieczenia - jak np. bezdomni. Ale jak juz mowilem na wstepie wiadomo ze
            moze byc to zabieg "gratis" wiec dawane jest kompletne minimum, i prawie zawsze
            praca wykonana jest przez uczacego sie na lekarza.

Wiec krotka odpowiedz tak mozna, ale troche szacunku dla samego siebie,
            bezpieczenstwa oraz wyobrazni.

Bardzo prosze o namiar tego szpitala i w jakim miescie - jak i tego
            "ubezpieczenia" i czy wymaganao SS# ...

Dzieki
            • Gość: woytek odp... IP: *.sloneczny.pl / 81.15.255.* 05.11.03, 01:11
              miasto chicago
              szpital Mercy
              ssn nie posiadalismy
              mozna zglosic sie do siostr nazaretanek to tez taki szpital w downtown w
              chicago oni tam zalatwiaja to. Jest osoba ktora mowi po polsku i pomaga.
              lekarz nie byl praktykantem bynajmniej nie posadzal bym go o to bo mial ok.50 i
              syna ok.30 ktory tez jest ginekologiem. Gdy to pisze jest nieco pozno wiec nie
              bede grzebal w papierach i nie podam wam wiecej szczegolow np. nr. tel. itd.
              AAAAAA jeszcze jedno uwazal bym na polskich lekarzy bo potrafia wyciagnac kase
              za nic my sie nacielismy, przestrzegam.
              p.s. tylko ciekaw jestem dlaczego sama zainteresowana tym postem sie nie
              odzywa ?? byc moze juz jest po wszystkim a my tu sie produkujemy :)
              • Gość: Jack Re: odp... IP: *.proxy.aol.com 05.11.03, 07:52
                Gość portalu: woytek napisał(a):

> AAAAAA jeszcze jedno uwazal bym na polskich lekarzy bo potrafia wyciagnac
                >kase za nic my sie nacielismy, przestrzegam.

Uwazac i przestrzegac to trzeba przed polaczkami jak Ty, ktorzy wyciagaja kase
                od amerykanskich podatnikow. Ostatnio np. stan Michigan skierowal sprawe do
                sadu przeciwko 32 kobietom, ktore bedac nielegalnie, wyludzily pieniadze z
                pomocy socjalnej na pokrycie kosztow porodu i wyjechaly z USA. Mam nadzieje, ze
                Wam tez za te przekrety, stan Illinois dobierze sie w krotce do czterech liter.
                W Stanach wiele sie teraz zmienia w stosunku do nielegalnych, cale szczescie,
                ze mocno za to wszystko wezma sie od przyszlego roku.
                • Gość: woytek Re: odp... IP: *.sloneczny.pl / 81.15.255.* 05.11.03, 14:12
                  bylem legalnie ......
                  • Gość: Greg Re: odp...To jak to jest naprawde ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.04, 08:56
                    To moze ktos wyjasni jak to jest naprawde ?Prosze na gr@post.pl
                • Gość: Matka Re: odp... IP: 195.13.39.* 26.02.04, 11:57
                  Wiec ze ojciec Cie zrobil jedynie na probe i niestety zapomnial zabic. Ludzie
                  przepraszam ze mojego syna ale czasami zapomina wziasc leki. Pamietaj synku te
                  tabletki to nie rozgryzaj lecz polykaj w calosci.
      • flipflap Re: Ciaża i poród na wizie turystycznej w USA ? 10.03.04, 09:48
        Nie ma problemu z porodem w USA.
        Idziesz do szpitala i rodzisz. pozniej jak mozesz to zaplacisz a jak nie
        mozesz to nie zaplacisz. My za to wszystko musimy kiedys zaplacic zwiekszonymi
        oplatami za ubezpieczenie takich ludzi, ktorzy sa bez ubezpieczenia. Z roku na
        rok ubezpieczenia sie zwiekszaja. Powodem sa ludzie, ktorzy wykorzystuja
        system.
    • cracovian Re: Ciaża i poród na wizie turystycznej w USA ? 27.02.04, 21:31
      Ubezpieczenia nie maja dziesiatki milionow Amerykanow :-(
      Ty tez takowego nie dostaniesz - jedyny sposob na tanie urodzenie to
      obrabowanie tutejszych podatnikow, bo da sie urodzic praktycznie wszedzie
      za "darmo"...
      • Gość: ninora czy tu sa same debile>>> IP: *.proxy.aol.com 01.03.04, 20:49
        tak bylam na turystycznej
        tak dostalam medicaid
        niewydalam ani grosza na wizyty
        urodzilam w dobrym szpitalu w NY
        moje dziecko ma obywatelstwo amerykanskie i wszystkie prawa jakie sie
        obywatelowi naleza
        normalnie nie moge sie uspokoic ze smiechu co za kretynskie idiotyzmy tu
        piszecie mieszkam tu pare ladnych lat i normalnie to jest prawda polak polakowi
        potrafi zatruc zycie ,a doradzic tez potrafi i pomoc w biedzie(chacha)
        jeszcze powinniscie jej dokopac zdeptac ze zapytala a najlepiej....to wy juz
        sami wiecie jak uprzykrzyc
        • Gość: Gnat Re: nie tylko debile ale tez matki-Polki... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 01.03.04, 21:22
          ...co wola rodzic na wygnaniu.
          Niestety sam nie moge urodzic, ale chetnie dowiedzialbym sie gdzie sprzedaja
          wycieczki do Stanow na porod.
        • Gość: woytek Re: czy tu sa same debile>>> IP: *.light.csk.pl 02.03.04, 11:15
          widzisz jak to jest ci ktorzy nie przeszli przez to to nie wiedza a sie
          wypowiadaja. Mnie to zmieszali z blotem jak powiedzialem jak to wszystko
          przebiegalo. Ciekaw jestem co teraz powiedza.......
          wszyskiego dobrego zycze ......
        • cracovian my jestesmy debilami a ty prosta zlodziejka 02.03.04, 23:24
          ...nie wydalas ani grosza, ale podatnicy z usmiechem za szpital tobie
          zaplacili. Przeciez KAZDY tutaj mowi, ze da sie urodzic za "darmo" - o co ci
          chodzi?
    • cracovian Brakuje przychylnosci z naszej strony... 02.03.04, 23:31
      ...poniewaz nawet z b. dobrym ubezpieczniem trzeba min. 4 tysiecy $$$ zaplacic
      po wszystkim. Niech zlodzieje i nie-obywatele/rezydenci rodzacy tutaj za darmo
      skocza sobie na sznur.
      • Gość: ninora do debila IP: *.proxy.aol.com 04.03.04, 19:13
        kochany debilu mimo ze bylam nielegalnie to placilam podatki -oczywiscie jestes
        za glupi by o tym wiedziec a teraz ze mam juz tu pobyt staly tez place i
        pomagam wszystkim nielegalnym -a ty sie od....bo to z mojej kieszeni i z moich
        podatkow..chacha pelne ograniczenie skad masz takie wiadomosci o 4 tysiacach????
        no wiesz zeby mnie od zlodziejow?tak mi przykro....chacha ale mamy ubaw czytac
        twoje glupoty bo ty pewnie nie byles za granica nie?a moze jestes obywatelem???
        usa????no to niestety usa ma jednego debila wiecej..no ale podatki
        placisz ..nie...?
        • lan_lord a komu fiuta obciagalas? 04.03.04, 23:25
          ze juz legalnie tu jestes?
          • Gość: ninora Re: a komu fiuta obciagalas? IP: *.proxy.aol.com 06.03.04, 03:31
            jestem tu juz legalnie bo maz ma sponsorowanie przez prace ..zeby bylo jasne to
            w Polsce bralismy slub i nikomu tu fiuta nie musialam obciagac
      • Gość: ninora cd do debila. IP: *.proxy.aol.com 04.03.04, 19:16
        to ja kochany- masz nick cracovian????boze tylko nie mow ze jestes z Krakowa bo
        przyjdzie mi sie za ciebie wstydzic...
        • cracovian do prostaczki zlodziejki 04.03.04, 20:05
          Majac bardzo dobre ubezpieczenie rodzinne za ktore place $300 na miesiac
          (drugie tyle albo i wiecej doklada firma) zaplacilem ok. $4000 (wliczajac
          wszystkie deductibles) za swoje ostatnie dzieciatko.

Jakie ty podatki placilas, bo sales tax to wszyscy w Kaliforni np. placa, a
          stan medycznie przez nielegalnych jest zrujnowany?

Jeszcze raz, nie dziw sie, ze jesli czlowiek, ktory cale zycie w Polsce siedzi
          i na turystyczna ciaze do USA sie wybiera dostanie od nas tylko baty. Nie
          wymadrzaj sie, bo nieladnie z ust ci pachnie.
          • Gość: ninora cracovian IP: *.proxy.aol.com 05.03.04, 21:50
            jak powtarzalam nie jestem zlodziejka i siedze tu ladnych pare lat...
            ciekawi mnie jak to sie stalo ze jestes obywatelem tak ci dali???nie
            wylosowales zielonej .,karty?a moze ozeniles sie dla papierow?a teraz sie
            wymadrzasz..sluchaj nie lubie sie oblewac ani innych pomyjami,tylko skad u
            ciebie ta zawisc nie mozesz pomoc innym ok a tobie nikt tu nigdy nie pomogl???
            jak tak no to faktycznie masz pecha ..ale dziwi mnie ze Polak dostal tu papiery
            ot tak ..z nieba ,nierozumiem co oznacza ze ktos kto na turystyczna wize sie tu
            wybiera dostaje od nas baty...OD NAS TZN OD KOGO?????OD AMERYKANOW????NIE SADZE
            ZEBYS SIE MOGL WYPOWIADAC W TEJ KWESTII BO NIMI NIE JESTES ,JESTES
            POLAKIEM ...NO ALE JAK POWIEDZIALAM POLAK POLAKOWI POTRAFI POMOZ-NAWIASEM
            MOWIAC ZNAJOMI AMERYKANIE SA W SZOKU ZE TAKI TEMAT I TAK CHAMSKO JEST TU
            ROZTRZASANY BO TY ZAWSZE BEDZIESZ TU TYLKO EMIGRANTEM MIMO ZE MAMY OBYWATELSTWO
            TO ZAWSZE BEDZIEMY TU OBCY
            dziwi mnie tylko ze masz sie za inteligentnego czlowieka a od zlodziejow mnie
            wyzywasz-nie mozna porozmawiac ? ot tak poprostu sie wypowiedzic a wiadomo ze
            kazdy ma inny poglad na sprawe bo w koncu strasznie by bylo tu nudno jakbysmy
            wszyscy jednakowo mysleli....
            • cracovian ninora 08.03.04, 17:50
              Na rozmowy z toba bylo za pozno po twoim pierwszym wypowiedzeniu sie tutaj pod
              tytulem czy sa tu sami debile:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=205&w=6226960&a=11100823
              Jeszcze raz podkreslam, ze kazdy z twoich poprzednikow powiedzial, ze da sie
              urodzic za "darmo", a turystka ubezpieczenia nie dostanie i jedyny sposob na
              etyczne urodzenie to zaplacenie calej sumy. Oba fakty sa prawdziwe, wiec czemu
              szydzisz i z ludzi sie wysmiewasz???

Moj status nie ma z niczym nic wspolnego. Wazne jest tylko to, ze NORMALNI,
              LEGALNI, OBYWATELE lub REZYDENCI, PRACUJACY i PLACACY normalne podatki
              (wystarczajaco wysokie zeby nie kwalifikowac sie na medicaid albo welfare) jak
              i rowniez tysiace dolarow za ubezpieczenie rocznie nie beda z
              zyczliwoscia "pomagac" komus w TURYSTYCE PORODOWEJ i OKRADANIU wlasnego kraju i
              wspolnego majatku.

Jesli masz z tym problem to twoja sprawa - zlodziejstwo to cecha numer jeden
              Polakow.
              • Gość: cracovian Re: ninora IP: *.proxy.aol.com 08.03.04, 19:38
                po pierwsze z nikogo nie szydze tylko napisam ze jest prawda ze mozna dostac
                medicaid na turystycznej,druga sprawa to nie czuje sie zlodziejka w okradaniu
                usa bo to tez jest i moj kraj pozatym znam wiele polakow ktorzy sa tu i maja
                niskie zarobki i kwalifikuja sie do dostania medicaid,nie kazdy ma szczescie w
                dostaniu dobrej pracy z dobrym ubezpieczeniem czy to ze oni ciezko pracuja za
                niskie pieniadze i dostaja medicaid tzn ze okradaja???
                a tak w ogole to musze przyznac ze jestem zszokowana tymco zobaczylam na
                forum,weszlam na to z ciekawosci ,naprawde nie ma sensu tu pisac cos wyjasniac
                albo pisac ze cos jest mozliwe bo jest tu wiele osob ktore i tak wiedza
                swoje,pozatym nie bede tu wchodzic tylko poto zeby czytac ze nazwal mnie ktos
                zlodziejka bo akurat to boli,pozatym schylam glowe jestem za slaba zeby
                probowac cos wyjasniac bo i tak mimo ze napisze jak jest to i tak zmieszasz
                mnie z blotem a po co mi to?i na koniec ja nie mam problemu -a szczegolnie
                zlodziejstwo mnie nie interesuje-mysle ze juz czas skonczyc na marginesie tylko
                dodam ze napisales ze tyrystka niedostanie ubezpieczenia to nieprawda ,w
                klinice przy MAIMONIDES HOSPITAL W New York dostanie-mozesz sprawdzic wiec nie
                rozumiem czemu na mnie napadasz jak to jest prawda
                • Gość: ninora blad IP: *.proxy.aol.com 09.03.04, 03:00
                  nie wiem czemu moj wczesniejszy post wyswietlilo z twoim nickiem wszystko na
                  odwrot
                  • Gość: obnoxious Re: ciagnelas druta az w plucach gwizdalo IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.03.04, 23:35
                    Ninora,
                    Nie wypieraj sie! Znam cie kobito. Usta masz namietne a gardlo glebokie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka