Dodaj do ulubionych

Do i z O' Hare

IP: *.elblag.dialog.net.pl 30.05.03, 01:38
Jak w tani sposob dostać się na lotnisko w Chicago (patrz temat) nie
dysponujac samochodem. Chcialbym pociagiem dojechac z NY do Chicago ale co
dalej?Czy przedostanie sie z dworca kolejowego na lotnisko wymaga przesiadek
czy tez moze istnieje mozliwosc dojechania z NY bezposrednio na O'Hare?
Obserwuj wątek
    • mojito Re: Do i z O' Hare 30.05.03, 03:45
      Witaj,
      Bezposrednio na lotnisko O`Hare z Nowego Jorku mozna dostac sie tylko
      samolotem. Leci sie okolo dwoch godzin. Ale pytales o tansza opcje.
      Amtrak z Nowego Jorku przyjezdza na Union Station (W.Adams and S.Canal
      streets), dwie przecznice na zachod od the Loop.
      I teraz musisz rozwazyc co chcesz zrobic. Taksowka na lotnisko z wspomnianego
      Loop (the) kosztuje w granicach 25-30 dolarow plus 10/15% tip. Jezeli masz
      ciezki bagaz to nie musisz sie juz z nim zmagac. Istnieje duze
      niebezpieczenstwo, ze mozesz utknac w czestym "traffic`u" i poirytowanie Twoje
      bedzie powiekszal bijacy taksometr. Mozesz podejc/podjechac dwie przecznice
      i wsiasc w kolejke na lotnisko (Blue Line). Koszt ok. $1.50. I bez korkow.
      Po 35-40 minutach jestes na lotnisku. Jezeli bedziesz mial ciezki bagaz to
      musisz byc przygotowany na znaczne "umeczenie sie". Wejscia do stacji kolejek
      sa waskie, strome i uciazliwe. To samo czeka Ciebie na lotnisku.
      Mozesz rowniez rozwazyc Greyhound. Autobusy przyjezdzaja miedzy innymi na
      stacje kolejki CUMBERLAND w poblizu O`Hare. Porownasz czas i koszty podrozy
      w Nowym Jorku. Bezplatny numer informacji Amtrak - 800/872-7245, Greyhound -
      800/231-2222.
      Pozdrowionka sloneczne,
      mojito.
      • Gość: Carmen Re: Do i z O' Hare IP: *.elblag.dialog.net.pl 31.05.03, 00:08
        Dziekuje BARDZO za szczegolowe informacje :-)

mojito napisał:

> Witaj,
        > Bezposrednio na lotnisko O`Hare z Nowego Jorku mozna dostac sie tylko
        > samolotem. Leci sie okolo dwoch godzin. Ale pytales o tansza opcje.
        > Amtrak z Nowego Jorku przyjezdza na Union Station (W.Adams and S.Canal
        > streets), dwie przecznice na zachod od the Loop.
        > I teraz musisz rozwazyc co chcesz zrobic. Taksowka na lotnisko z wspomnianego
        > Loop (the) kosztuje w granicach 25-30 dolarow plus 10/15% tip. Jezeli masz
        > ciezki bagaz to nie musisz sie juz z nim zmagac. Istnieje duze
        > niebezpieczenstwo, ze mozesz utknac w czestym "traffic`u" i poirytowanie Twoje
        > bedzie powiekszal bijacy taksometr. Mozesz podejc/podjechac dwie przecznice
        > i wsiasc w kolejke na lotnisko (Blue Line). Koszt ok. $1.50. I bez korkow.
        > Po 35-40 minutach jestes na lotnisku. Jezeli bedziesz mial ciezki bagaz to
        > musisz byc przygotowany na znaczne "umeczenie sie". Wejscia do stacji kolejek
        > sa waskie, strome i uciazliwe. To samo czeka Ciebie na lotnisku.
        > Mozesz rowniez rozwazyc Greyhound. Autobusy przyjezdzaja miedzy innymi na
        > stacje kolejki CUMBERLAND w poblizu O`Hare. Porownasz czas i koszty podrozy
        > w Nowym Jorku. Bezplatny numer informacji Amtrak - 800/872-7245, Greyhound -
        > 800/231-2222.
        > Pozdrowionka sloneczne,
        > mojito.
        • Gość: Grad Re: Do i z O' Hare IP: *.elblag.dialog.net.pl 04.06.03, 10:32
          Jeszcze kilka pytan. Jak mozna dostac sie z Cumberland (dworzec autobusowy) na
          lotnisko (O' Hare), i jak najlatwiej dostac sie na O'Hare z dworca kolejowego
          (ktory wybrac i z jakiego kierunku przybywaja do niego pociagi-mam zamiar
          troszke pojezdzic po US i to moze byc bardzo pomocne w kwestii doboru trasy
          podrozy). Czy istnieja firmy wynajmujace samochody poza Chicago a pozwalajace
          zdac auto na O' Hare (jesli mozecie prosze o przyblizone ceny takiej uslugi)?
          Dziekuje za wszelkie info

• Gość: Grad Re: Do i z O' Hare IP: *.elblag.dialog.net.pl 04.06.03, 23:33
            Raz jeszcze prosze o odpowiedzi na moje pytania. :-)))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka