11.07.07, 15:35
To znowu ja, z moimi kolejnymi pytaniami odnosnie rzeczy mniej lub bardziej
potrzebnych dla niemowlaka. Strasznie nie chcialabym zagracac niepotrzebnie
mieszkania, wiec zanim cos kupuje dla malej, staram sie to porzadnie
przemyslec...
Jak bardzo jest potrzebne bouncy chair? Bo moje jedyne doswiadczenie tego
typu sprowadza sie do sceny z filmu "Sex in the City" - tylko to uspokajalo
malego Brady'ego:-)
Doswiadczenia? Pomocy! :-)
Obserwuj wątek
    • greeneyes27 Re: bouncer 11.07.07, 15:49
      Moje dziecko akurat nienawidzilo tych wibracji.
      • onthelake Re: bouncer 12.07.07, 05:59
        Moje tez :-)
    • edytkus Re: bouncer 11.07.07, 15:50
      bardzo, przyda sie na ladnych pare miesiecy, nie zajmuje duzo miejsca a spelnia wiele funkcji:
      uspokajacz, zajmowacz czasu, fotelik do karmienia itp. Najlepszy jakis z bajerami (grzechotki,
      swiatelka, wibracje) albo 2w1 z bujakiem (mozesz np. zmywac naczynia a noga bujac malucha).
      Wygodniejszy dal dziecka niz nosidelko. Jesli masz wybierac miedzy lezaczkiem a hustawka wybierz
      lezaczek, aczkolwiek najlepiej miec obie rzeczy. Oczywiscie nie ma gwarancji ze Twoje dziecko
      znajdzie sie w niewielkiej grupie dzieci ktore tego typu rzeczy nie znosza.
    • cyborgus Re: bouncer 11.07.07, 16:24
      bouncer to jedna z najbardziej trafionych rzeczy, jakie mialam, i taka jest tez
      opinia wiekszosci mam dookola mnie. Wibracji wcale nie musialam wlaczac,
      glownie chodzi o to ze mozesz w tym posadzic dziecko i miec je blisko siebie,
      na przyklad gotujac obiad. Dziecko siedzi sobie, i patrzy co ty robisz, i to
      jest dla niego najwieksza atrakcja. Moja corka tez lubila gdy sadzalismy ja w
      tym przed oknem na taraz, obserwowala sobie swiat. CZesto zabieralam to ze soba
      jak jechalam do znajomych - dzieki temu nie musialam jej caly czas trzymac na
      rekach.

W skrocie - chodzi o to, ze mozesz to przenosic za soba po calym domu, i
      trzymac w tym dziecko gdy jestes zajeta.
    • klaudona Re: bouncer 11.07.07, 17:23
      Bouncer jest niezastapiony szczegolnie przy usypianiu maluszka. U nas najlepiej
      sprawdzil sie baby bjorn. Doczepialam do tego luk z zabawkami Tiny Love.
      Najwazniejsze funkcje to regulacja nachylenia i latwosc w bujaniu. Baby bjorn
      buja sie przy kazdym ruchu dziecka. Mamy tez inny, ktory byl kompletnym
      niewypalem. Wibracje zupelnie nie wzruszaly mojego malego, wiec u nas byla to
      zbedna funkcja.
    • reninka72 Jedna z najwazniejszych rzeczy 11.07.07, 18:09
      Gdyby nie bouncy chair i sling, to chyba musialabym wyslac dziecko z reklamacja ;)
      A na powaznie, ja tez nie chcialam zagracam naszego niewielkiego mieszkania i w
      sumie mam niewiele sprzetow ale bouncy chair zdecydowanie nalezy do najczesciej
      uzywanych. Dzieki niemu moge zjesc sniadanie, umyc sie rano i w ogole ruszyc sie
      po domu bez dziecka uwieszonego na szyi. Jak kiedys wysiadly baterie dostalam
      ataku paniki bo myslalam, ze sie zepsulo. No ale ja mam szczescie miec tzw.
      high-need baby.
    • karla007 Re: bouncer 11.07.07, 21:25
      Dzieki za wszystkie rady! I dopisuje do listy!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka