Gość: Gosia IP: *.chello.pl 08.03.08, 11:09 Proszę o informacje jaka bywa w kwietniu pogoda w Toronto. Jadę tam na początku kwietnia /tylko 2-tygodnie/ zupełnie nie wiem jakie ubrania ze sobą zabrać. Z góry dzięki za informacje. Gosia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiedzma30 Re: Kwiecień w Toronto 08.03.08, 14:34 Nie ma regul na pogode w Toronto ;) W kwietniu moze byc zarowno snieg i mroz, a takze upaly... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: Kwiecień w Toronto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.08, 14:59 Ja rwnież w kwietniu jadę do Toronto.Nie wiem jaka będzie tam w kwietniu pogoda ale na razie jest moz i metrowe zaspy śniegu.Niestety na razie nie słychać nic na temat poprawy pogody,ale jestem dobrej myśli.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Kwiecień w Toronto IP: *.chello.pl 08.03.08, 16:05 Dzięki za informacje ale nie są one pomyślne. Może bliżej kwietnia będą jakieś pocieszające wiadomości.Pozdrawiam Gsia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Samochodzik Re: Kwiecień w Toronto IP: *.merinet.pl 08.03.08, 17:42 A jak chcecie tam "dojechac" ??:):):) Jakas droge ekspresowa wybudowali przez ocean?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Kwiecień w Toronto IP: *.chello.pl 08.03.08, 19:50 Alez oczywiście. Wybudowano piękno autostradę i szkoda,że o tym nie wiesz. A poważnie. Nie jest to chyba poważny błąd a raczej obiegowe powiedzenie. Łatwiej jest powiedzieć jadę niż lecę. Takie jest moje zdanie. Pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hockey_dad Re: Kwiecień w Toronto IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.03.08, 05:09 Metrowe zaspy sniegu? Co za zart. Po dzisiejszym sztormie spokojnie 2-metrowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biankaneve Re: Kwiecień w Toronto IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.03.08, 08:11 Nie przesadzaj Torontonczyk! U Was jak spadnie 30 cm sniegu,to juz wszedzie widzicie kataklizm i dwumetrowe zaspy :). Pamietasz jak kilka lat temu, Wasz poprzedni Mayor Mel Lastman po 40 centymetrowych opadach oglosil stan kleski i wezwal wojsko do pomocy, to w Montrealu i Ottawie, gdzie w tym samym czasie spadlo dwa razy tyle (nie liczac wczesniejszych normalnych "metrowych" opadow) i komunikacja miejska funkcjonowala bez zarzutu, przez tydzien w radiu jaja sobie z Was robili. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_pitcher Re: Kwiecień w Toronto 10.03.08, 01:27 jednak dwumetrowe - zobacz zdjecia. Mela juz nie ma, od tego czasu obsluga znacznie sie poprawila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re to zależy - zwykle chłodnawo, ale może być ciepło IP: *.chello.pl 09.03.08, 10:05 nawet cieplej niż w Polsce czasem nagle pojawiają sie wysokie temperatury (nawet w styczniu około 20 stopni się zdarza) tu masz średnie (ale zauważ że średnia 23 to oznacza upały): http://www.climate.weatheroffice.ec.gc.ca/climate_normals/results_e.html?Province=ALL&StationName=toronto&SearchType=BeginsWith&LocateBy=Province&Proximity=25&ProximityFrom=City&StationNumber=&IDType=MSC&CityName=&ParkName=&LatitudeDegrees=&LatitudeMinutes=&LongitudeDegrees=&LongitudeMinutes=&NormalsClass=A&SelNormals=&StnId=5051& przed wyjazdem sprawdź: www.theweathernetwork.com/weather/CAON0696 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: to zależy - zwykle chłodnawo, ale może być ci IP: *.chello.pl 09.03.08, 13:22 Dzięki za informacje. Lecę 6 .04. to tylko miesiąc albo aż miesiąc. Będę śledziła pogodę gdyż nie bardzo chcę dzwigać/ciągnąc/ wielki bagaż. Dzięki. Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re jeszcze raz historyczne, bo nie wszedł cały IP: *.chello.pl 09.03.08, 15:44 tiny.pl/4qvm tym razem daję skrót Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re info praktyczne (turystyczne) o Toronto i Ontario IP: *.chello.pl 09.03.08, 15:46 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25252&w=25374183&a=25374680 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: info praktyczne (turystyczne) o Toronto i Ont IP: *.chello.pl 09.03.08, 17:13 Stokrotne dzęki za wyczerpujacą odpowiedż na temat pogody w kwietniu jak również za wiele innych b.ciekawych i przydatnych dla mnie wiamowości. Pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re miłego pobytu - sprawdź jakie są festiwale IP: *.chello.pl 09.03.08, 19:38 w czasie gdy tam będziesz, bo Toronto to bardzo ciekawe miejsce - bardzo wiele się tam dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
ekspert.1 Re: info praktyczne (turystyczne) o Toronto i Ont 09.03.08, 21:48 Gość portalu: Gosia napisał(a): > Stokrotne dzęki za wyczerpujacą odpowiedż na temat pogody w kwietniu ________________________________________________________ Nie ma to jak wiara w informacje buraka ktory z Kanada ma tyle wspolnego co zaba z ksiezniczka . Tak trzymac Gosia , glupota nie boli . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re ekspert - twoje IQ nie sięga nawet zera IP: *.chello.pl 09.03.08, 23:20 nie tylko nie potrafisz czytać, a już na pewno nie rozumiesz tego co czytasz, jak na debila przystało - bo gdybyś wysilił tą 1 szarą komórkę, która ci pozostała, to może by do ciebie zidiociały frustracie na emigracji dotarło, że podałem link do strony kanadyjskiej z danymi kanadyjskimi - no ale fakt - tam albo po angielsku, albo po francusku - czyli w językach dla ciebie jeszcze bardziej niezrozumiałych od polskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: info praktyczne (turystyczne) o Toronto i Ont IP: *.chello.pl 10.03.08, 13:33 Twoje hasło "ekspert1 do znaczenia tego wyrazu ma si,e tak jak pięść do oka. Miałam okazję zapoznać się z informacjami podanymi przez Go sc:re i są one dla mnie wiarygpodne. Poza tym patrz następna wiadomość Gość:re. Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzma30 Re: Kwiecień w Toronto 20.03.08, 18:48 ca.news.yahoo.com/s/capress/080319/national/spring_arrives Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Kwiecień w Toronto IP: *.chello.pl 21.03.08, 19:03 Dziękuję - lecę 6.04. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś