Dodaj do ulubionych

Klonowy syrop - cena tam

IP: *.kalisz.sdi.tpnet.pl 04.09.03, 08:50
Pytanie do polskich Kanadyjczyków lub kanadyjskich Polaków. Ile w Kanadzie
kosztuje syrop klonowy?
W Polsce w supermarkecie znalazłem ćwierćlitrowy (250 ml) pojemniczek za 60
złotych, co wydało mi się wysoką ceną.
Może Kanada stosuje cło wywozowe na swoje dobro narodowe. Albo polski rząd
chroni jakiś rodzimych wytwórców cłem przywozowym?
Obserwuj wątek
    • Gość: Nemo Re: Klonowy syrop - cena tam IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 04.09.03, 14:34

www.jam.ca/syrup/
    • Gość: Nemo Re: Klonowy syrop - cena tam IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 04.09.03, 14:37

Zadnych cel wywozowych nie ma w Kanadzie
      Ja eksportuje Ty importujesz???? :))))
      • Gość: tzynk Re: Klonowy syrop - cena tam IP: *.kalisz.sdi.tpnet.pl 04.09.03, 16:54
        Dzięki za stronkę. wychodzi 15 zł za ćwierć litra na miejscu. Transport przy
        większych ilościach statkiem nie przekroczy 50 % ceny. Nieźle ten polski
        importer albo sami 3amigos zarabiają na tym.
        Chyba będę musiał wejść w ten interes.
        • Gość: Nemo Re: Klonowy syrop - cena tam IP: 216.94.245.* 04.09.03, 17:17
          No tak ale pytanie jest czy ten syrop klonowy jest
          w Polsce popularny? Oczywiscie moze byc bardziej
          popularny za 20 zl niz 60 zl :) 20zl to chyba dalej duzo
          w porownaniu do alternatywy (jakiej?).
          • yagnieszka Re: Klonowy syrop - cena tam 05.09.03, 02:54
            Syrop to syrop, ale kto smazy w Polsce przyzwoite pancakes?
            Swoja droga, fajnie wiedziec, ze w Polsce jest do
            dostania nasz narodowy nektarek :>)
          • Gość: tzynk Re: Klonowy syrop - cena tam IP: *.kalisz.sdi.tpnet.pl 05.09.03, 16:03
            A do czego wykorzystuje się syrop. Jeśli do naleśników to w Polsce jest twaróg
            i dżemy. Ale może jakieś desery.
            • soup_nazi Re: Klonowy syrop - cena tam 05.09.03, 18:05
              Gość portalu: tzynk napisał(a):

> A do czego wykorzystuje się syrop. Jeśli do naleśników to w Polsce jest
              twaróg
              > i dżemy. Ale może jakieś desery.

Glownie do "pancakes". Chociaz Polacy mowia na to nalesniki, to sa inne
              nalesniki niz te polskie. Bardziej podobne wygladem i konsystencja do
              omletu "grzybka". Nie macie w PL "Aunt Jemima" w supermarketach? Do czego
              jeszcze - nie bardzo wiem, do niektorych deserow chyba. Z kolei do pancakes
              twarog nie bardzo, dzem obleci z bieda, najlepsze jednak z roztopionym maslem i
              syropem klonowym.
              • yagnieszka Re: Klonowy syrop - cena tam 05.09.03, 19:16
                Polski nalesnik to juz bardziej nasz swojski kanadyjski crepes. Pancakes to by
                moze bylo blizsze racuchom bez jablka?
                Syrop klonowy to jak jakikolwiek slodzik - moja mlodziez domowa lubi np. eggo
                waffels z syropem (polskie gofry? wafle belgijskie?), mozna tez kupic taffy -
                cukierki robione z lekko przypalonego syropu klonowego.
                Ale nie ma to jak niedzielne sniadanko z pancakes polanymi syropem klonowym,
                kawusia z mlekiem i dobra gazetka pod reka czego wszystkim zycze na nadchodzacy
                weekend.
    • Gość: myszka Re: Klonowy syrop - cena tam IP: *.44-131-66.nowhere.mc.videotron.ca 06.09.03, 03:01
      o syropie trzeba wiedziec ze do klonu wklada sie specjalne proszki ktore
      napedzaja wydajnosc drzewka ,tak ze syropik ma tez troszke chemii
      • Gość: tzynk Re: Klonowy syrop - cena tam IP: *.kalisz.sdi.tpnet.pl 10.09.03, 08:55
        Wychodzi na to, że lepszy jest cukier rozpuszczony w wodzie. Brak chemii i
        tańszy. Do czego porównacie smak syropu klonowego ?
        Mi na przykład brakuje białoruskiego soku brzozowego. Smak ma specyficzny i
        może trochę mdły, ale można spotkać na Ukrainię wersję z sokiem z róży.
        • Gość: tzynk Re: Klonowy syrop - cena tam IP: *.kalisz.sdi.tpnet.pl 23.09.03, 11:14
          Czy te proszki w syropie wpływają jakoś na zdrowie albo zachowanie
          Kanadyjczyków ?
          • Gość: Andrew Re: Klonowy syrop - cena tam IP: *.home.cgocable.net 23.09.03, 22:03
            Wystarczy ze jedna osoba powie ze ...slyszala pani , szwagier slyszal ze do
            drzewa sypia proszek ( przyworzony czarna Wolga )...a naiwny czlowiek uwierzy
            bez zastrzezen .

• Gość: Nemo Re: Klonowy syrop - cena tam IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 24.09.03, 14:15

Wiekszosc Polak anegdotami a nie faktami zyje przeciez.
              A jezeli nawet ktos cos dosypuje to mozna i tak kupic jak to w Polsce
              nazywaja Ekologiczny czysty. Jest w Loblaws.
    • Gość: dorota Re: Klonowy syrop - cena tam IP: *.as13285.net 15.01.14, 18:25
      Od 5$ wzwyż
      • Gość: - Re: Klonowy syrop - cena tam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.14, 19:28
        Dorotko - pustaczku, kopiesz gleboko i odpowiadasz na watek jedenastoletni.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka