Dodaj do ulubionych

Pytanko do lasvegasman, pytanie o LV

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 23:44
W jednym ze swoich postów, napisałeś ,ze jesteś przewodnikiem po lv.
Będę tam od 5 - 9 października. Bardzo prosze ,jeśli mozesz podaj w
jakim pracujesz biurze. Chcemy wykupić wycieczki min GC, vod itp,
ale mnogosc biur nie pozwala sie zdecydowac. Nie ukrywam,ze dobrze
byłoby, gdyby w czasie wycieczki w razie jakiegos niezrozumienia-
ktoś w ojczystym jezyku to dokończył. pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • lasvegasman Re: Pytanko do lasvegasman, pytanie o LV 12.06.08, 00:25
      Ja pracuje w Showtime Tours. Niemniej jednak, jesli bedzie Was wiecej, to bardziej sie bedzie oplacac wypozyczyc samochod do GC. Z LV jest to 300 mil w jedna strone. Wycieczki nie sa takie wcale tanie. Ja w tej chwili juz nie jezdze do GC (jestem juz za leniwy, za daleko).

Pozdrowienia.
      • Gość: busiol Re: Pytanko do lasvegasman, pytanie o LV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 11:01
        Prosze napisac na mail dadcia o2.pl moja corka zajmuje sie
        sprzedaza w Vegas wycieczek dla Biura Virgin Holidais mowi po
        polsku ajednoczesnie posiada oferte kilkunastu propozycji
        wycieczek

pozdrawiam
        • lasvegasman Re: Pytanko do lasvegasman, pytanie o LV 14.06.08, 05:31
          Gość portalu: busiol napisał(a):

> Prosze napisac na mail dadcia o2.pl moja corka zajmuje sie
          > sprzedaza w Vegas wycieczek dla Biura Virgin Holidais mowi po
          > polsku ajednoczesnie posiada oferte kilkunastu propozycji
          > wycieczek
          >
          > pozdrawiam

Osobiscie nie przepadam za posrednikami. Nie twierdze, ze Virgin Holidays jest slaba firma, bo bym sklamal, ale pracujac w tym temacie przez wiele lat zauwazylem, ze obojetnie jaka by to nie byla firma posrednicza jest najczesciej najgorszym wyjsciem z sytuacji. Virgin Holidays nie posiada zadnych wlasnych wycieczek w Las Vegas, ani nie posiada zadnych wlasnych autobusow w Las Vegas. Jest wiec tylko posrednikiem. W 99.9% posrednikow turysci nie wiedza kto ma ich zabrac i gdzie sie maja pokazac przed wycieczka. Niejednokrotnie poza karteczka drukowana z internetu na tym nie ma nic. Najczesciej turysci nie wiedza jaka firma turystyczna ma ich zabrac na wycieczke. Na kartce najczesciej jest tylko adres emailowy posrednika, a rzadko numer telefonu posrednika. Czasami nawet jest brak numeru potwierdzenia oplaty wycieczki. Rowniez czesto posrednik bierze pieniadze za wlasna "usluge" pozostawiajac turyste nieprzygotowanego do dalszej oplaty na terenie firmy turystycznej. Najczesciej posrednictwo kosztuje wiecej niz zalatiwenie sprawy bezposrednio w danej firmie turystycznej. Nie twierdze, ze firma w ktorej pracuje jest najlepsza na swiecie, ale takich firm w Las Vegas jest wiecej i zalatwienie w obojetnie ktorej bedzie taniej niz przez posrednika.

Pozdrowienia
          • liloom Re: Pytanko do lasvegasman, pytanie o LV 14.06.08, 09:23
            czy moglbys mi powiedziec, w ktorym hotelu w LV warto sie zatrzymac z Twojego
            punktu widzenia?
            Bylismy w LV 2 lata temu, wiec troche sie orientuje.
            Widzialam swietny deal w Stratosphere, moze lepiej Excalibur albo jeszcze inny?
            Stratosphere troche jest daleko, prawda? Czy monorail jest blisko od tego
            hotelu? jak dostac sie na strip? Taxi?
            Masz jakies priorytety do podpowiedzenia?
            Jestesmy 2 osoby dorosle + dziecko 14
            • lasvegasman Re: Pytanko do lasvegasman, pytanie o LV 15.06.08, 05:36
              liloom napisała:

> czy moglbys mi powiedziec, w ktorym hotelu w LV warto sie zatrzymac z Twojego
              > punktu widzenia?
              > Bylismy w LV 2 lata temu, wiec troche sie orientuje.
              > Widzialam swietny deal w Stratosphere, moze lepiej Excalibur albo jeszcze inny?
              > Stratosphere troche jest daleko, prawda? Czy monorail jest blisko od tego
              > hotelu? jak dostac sie na strip? Taxi?
              > Masz jakies priorytety do podpowiedzenia?
              > Jestesmy 2 osoby dorosle + dziecko 14

Zaczne moze troszeczke od tylu. 2 dorosle + 14 latek. To nie wszystko jeszcze
              mowi. Najwazniejsze to ile $ dysponujecie na taki cel. Zagladam na te forum
              czasami i widze, ze niektorzy albo maja zbyt wybujala wyobraznie o sobie, albo
              za maly respekt do innych. Niektorym Stratosphera to jest dno, a niektorym
              miejsce do zatrzymania sie calkiem przyzwoite. Poza tym tylko pare krokow do
              Stripu. Co do Excalibur, to jest tez przyzwoite miejsce na drugim koncu Stripu.
              Najwazniejsze jest to, ze hotel jest miejscem do noclegu a nie do mieszkania.
              Stratoshera i Excalibur w mniej wiecej takiej samej odleglosci do glownego
              Monorail.
              Wiec odpowiadajac na pytanie, w ktorym hotelu jest lepiej sie zatrzymac to
              wszystko zalezy od tego czym dysponujecie $ i jak dlugo zamierzacie sie
              zatrzymac w LV. Wiekszosc wypowiedzi na tym forum co do LV wygladaja na to, ze
              LV trzeba zaliczyc, tzn. przespac sie w LV i potem opowiadac, ze sie bylo w LV.
              To tak jakby przejezdzac autokarem przez Watykan po placu i nie wysiadajac
              jechac dalej, a pozniej opowiadac, ze sie bylo w Watykanie.
              Las Vegas jest ciekawym miejscem i nie tylko na nocleg. Jest wiele ciekawych
              rzeczy do ogladania. Wystarczy tylko popatrzec na propozycje, jakie Las Vegas
              oferuje.

Pozdrawiam.
              • xenia10 Proste pytanie, nieprosta odpowiedz. 15.06.08, 06:13
                Lasvegasie, jestes starym, glupawo filozofujacym pie...
                Z calym szacunkiem dla StaregoPierdoly :). Na pewno jestes
                kiepskim przewodnikiem. Przykro, ze polskim. Nie zdarzylo
                sie tobie odpowiedziec zwiezle i na temat na zadawane pytania.
                Najwidoczniej masz jakies kompleksy. Masz klopot z prosta
                odpowiedzia na proste pytanie. Filozofujesz i kluczysz.
                Zaczynasz od konca. Odpowiadasz z polska: "To zalezy..."
                Stany nic ciebie nie nauczyly. W wiekszosci bredzisz po polsku.
                I przy kazdej okazji wylewasz zale na Polakow. Nie dziwie sie,
                ze omijaja ciebie duzym lukiem. Nudzisz jak cholera i nie
                podajesz niczego wartego zapamietania. Jestes przewodnik jak
                z koziej d..y ruletka. Daj sobie siana z tymi bezwartosciowymi
                odpowiedziami na temat Las Vegas. Sa zalosne.

Ciekawe czy moglbys jednoznacznie i zdecydowanie odpowiedziec
                zapytany o godzine.

Pozdrowienia,
                x_X.
                • lasvegasman Re: Proste pytanie, nieprosta odpowiedz. 16.06.08, 05:17
                  xenia10 napisał:

> Lasvegasie, jestes starym, glupawo filozofujacym pie...
                  > Z calym szacunkiem dla StaregoPierdoly :). Na pewno jestes
                  > kiepskim przewodnikiem. Przykro, ze polskim. Nie zdarzylo
                  > sie tobie odpowiedziec zwiezle i na temat na zadawane pytania.
                  > Najwidoczniej masz jakies kompleksy. Masz klopot z prosta
                  > odpowiedzia na proste pytanie. Filozofujesz i kluczysz.
                  > Zaczynasz od konca. Odpowiadasz z polska: "To zalezy..."
                  > Stany nic ciebie nie nauczyly. W wiekszosci bredzisz po polsku.
                  > I przy kazdej okazji wylewasz zale na Polakow. Nie dziwie sie,
                  > ze omijaja ciebie duzym lukiem. Nudzisz jak cholera i nie
                  > podajesz niczego wartego zapamietania. Jestes przewodnik jak
                  > z koziej d..y ruletka. Daj sobie siana z tymi bezwartosciowymi
                  > odpowiedziami na temat Las Vegas. Sa zalosne.
                  >
                  > Ciekawe czy moglbys jednoznacznie i zdecydowanie odpowiedziec
                  > zapytany o godzine.
                  >
                  > Pozdrowienia,
                  > x_X.

Pewnie ci chlopa brakuje, bo pie.... bez sensu. Zanim cos komus zarzucisz, to podaj zly przyklad. Odpowiedz byla na zadany temat. Jesli ty nalezysz do tych zwiedzajacych z okna samochodu lub autokaru, to nie musisz sie z tym wychylac. Jesli dotknelo ciebie to co napisalem, to pewnie tylko i wylacznie dlatego, ze uosobnilas sie z tymi o ktorych opisalem. Tyle to swiadczy o twojej wiedzy turystycznej. Ja spotykam na codzien ludzi zagubionych, poniewaz posrednicy turystyczni zainkasowali pieniadze i zostawili innych na lodzie w miejscu, gdzie nie moga sie polapac, dlaczego to wyszlo tak a nie inaczej. Wykorzystywaczy jest pelno szczegolnie w ciekawych miejscach turystycznych, ale pomoc innym niewielu.
                  Na temat Las Vegas wiem napewno duzo wiecej niz ty.
                  Jesli kogos nie interesuje moja odpowiedz, to mozna jej po prostu nie czytac. Ciebie to dotknelo, bo uosobnilas sie z tym wszystkim. Brawo.
                  • xenia10 Re: Proste pytanie, nieprosta odpowiedz. 16.06.08, 06:48
                    Lasvegasie, niepotrzebnie sie unosisz. Ty uwazasz, ze jestes
                    super przewodnikiem a ja sadze, ze jestes kiepskim. Oboje mamy
                    prawo do swoich opinii. Z reguly jednak opinie turystow
                    o profesjonalizmie przewodnika licza sie bardziej.

Wiem, ze bedziesz sie upieral, ze odpowiadasz na temat ale
                    latwo sie mozemy cofnac do opowiedniego wpisu i przeczytac
                    ponownie pytanie o to w ktorym hotelu z Twojego punktu widzenia
                    warto zamieszkac. Napisales belkotliwy post zaczynajacy sie
                    cytowaniem calego poprzedniego wpisu (Twoja jedyna opanowana
                    opcja) i konczacy sie religijna sygnaturka. Z postu nic nie
                    wynika. Moglbys na przyklad podac, ze z Twojego punktu hotel
                    Four Seasons jest za drogi ale juz hotel Bellagio poza weekendem
                    moze byc. Albo podac bardziej ekonomiczna sugestie. Powtarzasz
                    sie jak zdarta plyta piszac o swojej znajomosci LV ale nie
                    potrafisz przekonac o tej znajomosci piszac na forum. Masz wyrazny
                    brak zdolnosci marketingowych. Ze wszystkich Twoich postow bije
                    rozgoryczenie i zal. Belkoczesz cos o Watykanie. Moze to i dobrze,
                    ze wyzwoliles sie (w Twoim przekonaniu) od religii. Chcesz o tym
                    porozmawiac?

Byc moze troche lepiej znasz Las Vegas ale ja mniej waze.

Pozdrowienia,
                    x_X.
                    • lasvegasman Re: Proste pytanie, nieprosta odpowiedz. 16.06.08, 07:51
                      Brak ci nie tylko argumentow, ale i wiedzy. To sie wiaze z mozliwoscia
                      odpowiadania na pytania. Ty jestes za forma odpowiedzi typu "to dom", a ja za
                      tym, ze "jest ciekawy lub nieciekawy dom z ladnym lub brzydkim podworkiem." To
                      kwestia umiejetnosci myslenia.

xenia10 napisał:

> Lasvegasie, niepotrzebnie sie unosisz. Ty uwazasz, ze jestes
                      > super przewodnikiem a ja sadze, ze jestes kiepskim. Oboje mamy
                      > prawo do swoich opinii.

Prawo do opinii ma kazdy, ale trzeba umiec to pokazac z sensem. Pokaz fragment,
                      w ktorym pisze, ze jestem super przewodnikiem. Jesli tego nie zrobisz, to jestes
                      po prostu jedza, ktorej chlopa brakuje.

Z reguly jednak opinie turystow
                      > o profesjonalizmie przewodnika licza sie bardziej.

Tu sie zgadzam i mam na to wiele listow pochwalnych do mojej firmy z opisem o
                      moim profesjonalizmie napisanych przez ludzi z calego swiata.

>
                      > Wiem, ze bedziesz sie upieral, ze odpowiadasz na temat ale
                      > latwo sie mozemy cofnac do opowiedniego wpisu i przeczytac
                      > ponownie pytanie o to w ktorym hotelu z Twojego punktu widzenia
                      > warto zamieszkac.

Moj punkt widzenia przedstawilem wyraznie. Trzeba tylko umiec czytac. Jesli nie
                      wiem jakimi zasobami finansowymi ktos dysponuje, wiec odpowiedz mogla byc tylko
                      taka jaka dalem. Jeden ponizej Bellagio nie chce nawet myslec, a drugiemu
                      powyzej Motel 6 to za duzo. Nie lubie ponizac kogos tylko dlatego, ze podsuwam
                      mu nieodpowiedni poziom hotelu. Oprowadzalem mala prywatna wycieczke po LV i
                      Grand Canyon ludzi, wsrod ktorych byl szef jednego z polskich szpitali w jednym
                      z najwiekszych miast Polski, a zatrzymal sie tylko w motelu na LV Blvd.
                      Innym razem mialem prywatna grupe z Polski, wsrod ktorych byl jeden z bardziej
                      znanych ludzi w Polsce i on nigdy by sie nie posunal do poziomu Excalibur.
                      Trzeba umiec myslec, jak z ludzmi wspolpracowac.

Napisales belkotliwy post zaczynajacy sie
                      > cytowaniem calego poprzedniego wpisu (Twoja jedyna opanowana
                      > opcja) i konczacy sie religijna sygnaturka.

Teraz juz sygnaturka weszla ci w droge. Nie czytaj jej. Nie musisz.

Z postu nic nie
                      > wynika. Moglbys na przyklad podac, ze z Twojego punktu hotel
                      > Four Seasons jest za drogi ale juz hotel Bellagio poza weekendem
                      > moze byc. Albo podac bardziej ekonomiczna sugestie.

A wlasnie moze ktos sobie tylko pozwolic na Motel 6? Smieszna jestes.Aby
                      poprawnie odpowiedziec, trzeba wiedziec na co kogos jest stac. Wlasnie w ten
                      sposob ludzie wpadaja sytuacje, ktore pozniej zaluja.

Powtarzasz
                      > sie jak zdarta plyta piszac o swojej znajomosci LV ale nie zny
                      > brak zdolnosci marketingowych.

Sama tak sie powtarzasz. Ja nie sprzedaje niczego tylko odpowiadam, wiec
                      marketing nie ma tu nic wspolnego. Nie jestem wlascicielem ani firmy
                      turystycznej, ani zadnego hotelu, wiec jest mi to obojetne, gdzie sie kto
                      zatrzyma i z jakiej firmy turystycznej skorzysta. Co najwyzej to moge przestrzec
                      przed nabijaniem w butelke.

Ze wszystkich Twoich postow bije
                      > rozgoryczenie i zal. Belkoczesz cos o Watykanie. Moze to i dobrze,
                      > ze wyzwoliles sie (w Twoim przekonaniu) od religii. Chcesz o tym
                      > porozmawiac?

O religii nie bede z toba dyskutowac, bo jesli na temat turystyki nie potrafisz
                      trzezwo pisac, to na temat religii poplyniez jak woda w kiblu.

>
                      > Byc moze troche lepiej znasz Las Vegas ale ja mniej waze.

To pieknie, tylko nie daj sie zrobic w balona, bo pofruniesz.

>
                      > Pozdrowienia,
                      > x_X.
                      • xenia10 Re: Proste pytanie, nieprosta odpowiedz. 16.06.08, 20:28
                        Zaczynamy sie zgadzac. Oboje zgodzilismy sie, ze nie jestes super
                        przewodnikiem. W mojej opinii jestes miernym. Twoje posty niczego
                        nie wnosza niezaleznie o ilosci reklamowanych przez Ciebie
                        "customer testimonials".

Przed krytyka bronisz sie szowinistycznymi uwagami. Ty zaczales
                        wiec wyraze swoja opinie o tobie. Twoj sposob pisania sugeruje,
                        ze jestes "typical pitiful Polish asshole" i w zyciu prywatnym
                        jestes rownie nudny i kiepskim jak zawodowo przewodnikiem.
                        • lasvegasman Re: Proste pytanie, nieprosta odpowiedz. 16.06.08, 20:59
                          xenia10 napisał:

> Zaczynamy sie zgadzac. Oboje zgodzilismy sie, ze nie jestes super
                          > przewodnikiem. W mojej opinii jestes miernym. Twoje posty niczego
                          > nie wnosza niezaleznie o ilosci reklamowanych przez Ciebie
                          > "customer testimonials".
                          >
                          > Przed krytyka bronisz sie szowinistycznymi uwagami. Ty zaczales
                          > wiec wyraze swoja opinie o tobie. Twoj sposob pisania sugeruje,
                          > ze jestes "typical pitiful Polish asshole" i w zyciu prywatnym
                          > jestes rownie nudny i kiepskim jak zawodowo przewodnikiem.

Ale ty jestes naiwna i nudna. Nie udowodnilas tego:

"Prawo do opinii ma kazdy, ale trzeba umiec to pokazac z sensem. Pokaz fragment,
                          w ktorym pisze, ze jestem super przewodnikiem. Jesli tego nie zrobisz, to jestes
                          po prostu jedza, ktorej chlopa brakuje."

I tym akcentem koncze dalsza dyskusje z toba. Idz do sex shop, moze cos znajdziesz w zamian chlopa.
              • liloom Re: Pytanko do lasvegasman, pytanie o LV 15.06.08, 08:46
                masz racje, bylismy w LV tylko 3 dni i doszlismy do polowy stripu lazac od
                strony excalibur. co do innych pytan - czy jestes osiagalny na meilu?
                • lasvegasman Re: Pytanko do lasvegasman, pytanie o LV 16.06.08, 05:24
                  liloom napisała:

> masz racje, bylismy w LV tylko 3 dni i doszlismy do polowy stripu lazac od
                  > strony excalibur. co do innych pytan - czy jestes osiagalny na meilu?

Jesli masz pytania do podaje email: vikinggps@gmail.com
    • ontarian najwyrazniej ta xenia 16.06.08, 15:03
      to jedna z posredniczek
      ktora ludzi w walek robi
      • Gość: zyta2003 Re: najwyrazniej ta xenia IP: *.nycmny.east.verizon.net 17.06.08, 02:43
        Polacy z Polski regularnie pytaja o niedrogi hotel w USA. Jak
        slusznie zauwazyl LVm - co to znaczy niedrogi? Bo mieszkancy
        Ameryki mniej wiecej wiedza, co tu znaczy "niedrogi". A dla
        mieszkancow z Polski to jest to ile? 50, 100, 250$? Dlaczego wstyd
        jest zapytac wprost: np. jakie sa ceny w tanich, dwu -
        trzygwiazdkowych motelach i jakiego mozna tam oczekiwac standartu.
        I wtedy udac sie na wirtualna wycieczke i sprobowac samemu poszukac
        w danej miejscowosci.
        • Gość: zaskroniec Re: najwyrazniej ta xenia IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.08, 17:51
          Zamierzam być w LV we wrześniu 2 noce, wstępnie zastanawiam się nad Luxor, New
          York New York, Las Vegas Hilton. Czy te hotele są dobrze zlokalizowane, czy cena
          jest adekwatna do jakości? A może ktoś poleci mi inny hotel w cenie do 400 USD
          za dwie noce? Trollom dziękuję.
          • lasvegasman Re: najwyrazniej ta xenia 13.08.08, 20:00
            Gość portalu: zaskroniec napisał(a):

> Zamierzam być w LV we wrześniu 2 noce, wstępnie zastanawiam się nad Luxor, New
            > York New York, Las Vegas Hilton. Czy te hotele są dobrze zlokalizowane, czy cen
            > a
            > jest adekwatna do jakości? A może ktoś poleci mi inny hotel w cenie do 400 USD
            > za dwie noce? Trollom dziękuję.

Luxor lub NYNY to bardzo dobre lokacje. Mysle, ze za $400 cos tam znajdziesz.
            Nie wiem kiedy dokladnie chcesz zawitac, bo to moze byc BARDZO istotne do ceny.
            Ceny zaleza w duzej mierze od tego, czy cos sie specjalnego dzieje w Las Vegas
            jak Conventions. Podaje ci link, abys mogla sie rozejrzec co sie dzieje w Las
            Vegas w Poszczegolnych okresach czasu.

www.lasvegastourism.com/las_vegas_trade_shows.htm
            Powodzenia
            • voyager747 Re: najwyrazniej ta xenia 13.08.08, 22:12
              Ceny w weekend są dużo wyższe niż w tygodniu. Luxor i New York są na początku
              Las Vegas blvd. Mniej więcej po środku jest Paris, TI, Mirage, dalej na północ.
              Sprawdzałem ceny na wrzesień w środku tygodnia, to spokojnie się wyrobicie.
          • aniaania20 Re: najwyrazniej ta xenia 14.08.08, 17:05
            Najlepsze lokalizacje moim zdanie to Bellagio i Cesars's. Jak bedziesz w LV to
            zrozumiesz dlaczego. Zgadzam sei z przedmwocami ceny w weekend bardzo wysokie
          • aniaania20 Re: najwyrazniej ta xenia 14.08.08, 17:08
            Bellagio 8 i 9 wrzesnia $199 za noc, 29,30 wrzesnia $169 za noc
          • aniaania20 Re: najwyrazniej ta xenia 14.08.08, 17:10
            jeszcze jedno Belaggio 10 i 11 wrzesnia 2 noce za $318.00
            • voyager747 Re: najwyrazniej ta xenia 14.08.08, 19:51
              Bellagio jest super, nie mieszkałem w nim, ale zwiedzałem. Hotel jest piękny i
              super położony.
        • Gość: Polak z Polski. Ludzie z Ameryki. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.08, 18:21
          Polacy z Ameryki czesto pisza bez sensu. Od kiedy to motele maja
          oznaczenia gwiazdkowe? Natomiast "standard" pisze sie tak samo po
          polsku i amerykansku :).
          • Gość: Ameropolak Re: Ludzie z polski.... IP: *.235.90.190.Dial1.Orlando1.Level3.net 14.08.08, 19:18
            ..."czesto" (?)... otherwise you're right mama...polacy tu czy tam
            zazwyczaj niedouczeni (napewno ci ktorzy przyklejaja sie do forum)
            ale pytania adresowane przez rodakow bardziej niz czesto nonsensowne
            czyli chwyty ponizej pasa...
    • aniaania20 Re: Pytanko do lasvegasman, pytanie o LV 14.08.08, 17:11
      www.bellagio.com/hotel/special-offers.aspx
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka