mijaczek 16.09.08, 20:12 Wiem, ze juz czas jakis temu poszukiwalam tutaj mam z Colorado, ale to bylo dawno temu i watek juz zarchiwizowany... Tak wiec - kto na forum jest z Colorado? [ja, smerfetka i bea.mama to wiem na pewno] Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bozena73 Re: Colorado, Metro Denver 16.09.08, 20:33 Hej!!! Wieki Cie juz tu nie widzialam!!! Gdzie sie podziewalas? Jak dzieciatko? Juz zaraz 3 latka prawda? Pozdrawiam, buziaki! Bozenka Odpowiedz Link Zgłoś
bea_mama Re: Colorado, Metro Denver 16.09.08, 22:46 Mia, a ty teraz w Denver czy wciaz gdzies tam w gorach? Odpowiedz Link Zgłoś
moniamm czy warto wyprowadzic sie do Colorado??? 16.09.08, 23:12 oczywiscie nie chodzi mi tu glownie o aspekt turystyczny, chociaz te gory -hmmmmm. dziewczyny czy warto zamieszkac w colorado? jak z mozliwoscia znalezienia pracy, jak taxy? zaczelam ostatnio powaznie myslec o wyprowadzce z chicago, powiatu cook, a nawet ze stanu illinois :/ zrobilo tu sie najdrozej w us, wiec same rozumiecie :( Odpowiedz Link Zgłoś
bea_mama Re: czy warto wyprowadzic sie do Colorado??? 17.09.08, 00:30 Mieszkalam w NM, NY i CO i musze przyznac ze w CO zyje sie najlepiej:) Mieszkamy w malym miasteczku miedzy Boulder a Denver, wiec dojazdy do pracy to nie problem (ja jezdzilam 30 min, malz 20 min). Louisville w 2007 i 2005 bylo w pierwszej 10-ce best places to live, cgi.money.cnn.com/tools/bestplaces/compare_tool_2007.jsp?id=PL0846355 Co do pracy, to niedlugo sama bede szukac wiec sie przekonam na wlasnej skorze. W ciagu naszego pobytu w CO poznalam juz 3 polskie malzenstwa, ktore przeniosly sie tu z Chicago:) I co tu duzo gadac, pieknie tu jest:))) Ja zamienilabym CO i gory jedynie na CA i ocean:) ale tam za drogo. Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek Re: czy warto wyprowadzic sie do Colorado??? 17.09.08, 00:45 Hej kobialki! Jak milo, ze o mnie pamietacie! Ja po moich poltorarocznych wojazach po Europie jestem z powrotem w Colo... jak na razie Evergreen i nie wiem jak dlugo tu zostane... pracuje w downtown w Denver... Emka za 9 dni konczy 3 latka...przyjecie sie szykuje... a co do pytania czy warto wyprowadzic sie do Colorado to uwazam, ze nikt nie jest w stanie ci na to pytanie odpowiedziec... kraj to dosc specyficzny, klimat, polozenie, odleglosci do wszystkiego... czy latwo znalezc prace? a skad mam wiedziec? to zalezy od tego czego szukasz, jakie masz doswiadczenia, zdolnosci... przyjedz tu na wakacje, zwiedz, rozejrzyj sie... Odpowiedz Link Zgłoś
moniamm Re: czy warto wyprowadzic sie do Colorado??? 17.09.08, 03:10 bylam, iiiii zakochalam sie :) u mnie drogo i stanowczo za plasko. zamienie jezioro na gory :P Odpowiedz Link Zgłoś
eve77 Re: czy warto wyprowadzic sie do Colorado??? 17.09.08, 18:55 ja mieszkalam w CA, NV, LA, AZ i COlorado to drugi stanpo CA ktoryuwielbiam:-)..tak ja Bea jednie na CA i ocean zamienilabym CO:- ) Odpowiedz Link Zgłoś
kisiulak Re: Colorado, Metro Denver 17.09.08, 16:13 Mijaczku, nie mialam pojecia ze wrocilas! Witamy spowrotem! :) Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek Re: Colorado, Metro Denver 17.09.08, 18:01 Kisiulakuuuuuu, co slychac??? jak Kaja? Odpowiedz Link Zgłoś
kisiulak Re: Colorado, Metro Denver 17.09.08, 21:25 Ech Mijaczku... Kaja jest wspaniala, ale niestety jest straszna chuliganka. Bije, popycha dzieci, nie slucha sie nas, i ogolnie wszystkim rzadzi. Rozmowy, kary, nic nie dziala. Terrible twos za miesiac juz beda terrible threes. Ale nadal mam nadzieje ze jakos sie uspokoi ta nasza terrorystka. Na FB wstawilam zdjecia, mozesz zajzec :) A jak Emka? Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek Re: Colorado, Metro Denver 02.10.08, 00:21 oj bidulo... Emka tez miala taki okres kiedy bylismy nawet zagrozeni, ze Emka wyleci z day care bo zachowywala sie skandalicznie, ale ciezko nad nia przez 2 tygodnie pracowalismy powtarzajac do upadlego, ze nie moze uciekac, ze musi sie sluchac, ze musi chodzic za reke i poskutkowalo... teraz jest OK u mnie juz po urodzinach...przezylismy...uffff :o) Odpowiedz Link Zgłoś
eve77 Re: Colorado, Metro Denver 17.09.08, 18:52 mijaczek...ja tez z Denver pare blokow od ZOO jeden z moih synkow za miesiac konczy tez 3 latka:-) pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek Re: Colorado, Metro Denver 02.10.08, 00:20 super... czyli jednak nie jestesmy osamotnieni... tzn. ja wiem, ze frakcja polska istnieje w Colorado i jest dosc silna, ale, ze sie tak wyraze jest dosc specyficzna grupa ludzi, do ktorej ja pasuje jak piesc do nosa... Odpowiedz Link Zgłoś