fanpodrozy 26.02.09, 13:44 nie spytam czy ktos siedzial bo sie nie przyznacie, ale moze ktos odwiedzal, ma jakies info ciekawe www.80miejsc.pl/pl/na-celowniku/miejsce/66 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pl_yaric Re: Więzienie Alcatraz 26.02.09, 14:16 byłem, widziałem ale podobał mi się tylko widok na Golden Gate i na San Francisco, samo Alcatraz nie zachwyca jeśli masz do spędzenia dużo czasu w SF można, jeśli czas jest ograniczony to można sobie darować pzdr yaric Odpowiedz Link Zgłoś
polam5 Re: Więzienie Alcatraz 26.02.09, 17:47 Jesli chcesz zobaczyc jak wyglada wiezienie to to chyba jeden z lepszych sposobow. Jak masz czas to warto poswiecic kilka godzin na podroz promem i zwiedzanie. Tylko ze tam zawsze strasznie wieje.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syrena Re: Więzienie Alcatraz IP: 80.72.45.* 26.02.09, 22:27 Warto. Po pierwsze piękny widok z promu (z zatoki) na miasto. Po drugie wyspa jest chronionym rezerwatem przyrody (ptaki, roślinność). Po trzecie samo więzienie jest niezwykle interesujące (historie znanych więźniów także). Mnie się podobało. Pozdrawiam Syrena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robak Re: Więzienie Alcatraz IP: *.arc.nasa.gov 27.02.09, 01:29 > Po pierwsze piękny widok z promu (z zatoki) na miasto Oczywiscie ci co chca zobaczyc ten widok moga to zrobic za ulamek tej ceny biorac normalny prom z Fisherman's Wharf do Sausalito. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $ Re: Więzienie Alcatraz IP: *.dsl.irvnca.pacbell.net 27.02.09, 10:37 fanpodrozy napisała: > nie spytam czy ktos siedzial bo sie nie przyznacie... Kochanienki(a), wiezienie to zostalo zlikwidowane grubo przed urodzeniem sie wiekszosci tutejszych forumowiczow, ktorzy z tego powodu nie musza "nie przyznawac sie". Lepiej zajmij sie porzadnym odrobieniem lekcji ze szkoly, raczej niz tak skakac po mapie USA i zawracac ludziom glowy przypadkowymi pytaniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Więzienie Alcatraz IP: *.icpnet.pl 08.03.09, 18:37 Więzienie wygląda jak więzienie,jeśli masz dużo czasu to ok,po prostu warto być ze względu na słynne miejsce i fajny rzeczywiście widok jak płyniesz do alcatraz ale jeśli masz np.1 dzień-to nie warto sobie zawracać głowy. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Bardzo Cie przepraszam, ale ja tam siedzialem .... 08.03.09, 19:42 Wrazenia niezapomniane. Jestem tez jedynym wiezniem ktoremu udalo sie zwiac.... mimo pradow, mimo zimnej wody, mimo straznikow.... POLAK POTRAFI Pozdrawiam SP Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi-cola Polskie siedzenie w Alcatraz. 09.03.09, 15:53 Znalazlam w archiwum www.nytimes.com artykul o Twojej ucieczce z Alcatraz :). Wiem, ze siedziales za "niewinnosc". I ksywke miales wtedy inna. Uwazaj, zmieniaj IP, ciagle jestes na liscie poszukiwanych przez FBI. Uplyw czasu zepchnal Ciebie juz do osmej dziesiatki. Ale i tak to duze polskie osiagniecie. Pozdrawiam, pepsi. Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Dzieki! 09.03.09, 21:35 Staram sie jak moge. W koncu POLAK POTRAFI! Cheers SP Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi-cola Re: Dzieki! 09.03.09, 23:47 starypie... napisał: > Staram sie jak moge. W koncu POLAK POTRAFI!" Keep it up. Oczywiscie, ze potrafi :). America tez can :). Ameri.can Szacuneczek, pepsi (non-diet). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tommator Re: Więzienie Alcatraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.09, 15:33 popłyneliśmy do alcatraz zwabieni przez barwne opisy, film i historie. Odstalismy swoje w kolejce po bilet......i jakoś bez zachwytów. Oczywiście piękny widok na SF ale też okritnie wiało więc z podziwiania okoliczności przyrody nici. Zwiedza się z takim elektronicznym przewodnikiem co strasznie wydłuża pobyt i po godzinie snucia sie od sciany do sciany i celi do celi bolały nas nogi. W sumie tak jak pisali poprzednicy - masz dużo czasu płyń,jestes 1-2 dni podaruj sobie...to tak jak z Golden Gate - lepiej wyglada na folderach. Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz1566 Re: Więzienie Alcatraz 16.03.19, 15:16 Jakiś czas temu pojawiły się informacje, że najbardziej spektakularna ucieczka z Alcatraz mogła się udać. Jeden z więźniów (prawdopodobnie Anglin) miał przesłać list z informacją, że wszyscy uciekinierzy przeżyli i mieli się dobrze aż do późnej starości. Ciekawe czy to w ogóle prawda, czy może ktoś chciał wykorzystać sensację na własny użytek. Warto też dowiedzieć się, jak było naprawdę w Alcatraz. Jak się tam żyło? Oczywiście wyjazd do USA i zwiedzenie więzienia daje najlepszy obraz... Dużo też o tym poczytacie. kulturamasowa.pl/niesamowite-historie/jak-bylo-w-alcatraz/ Odpowiedz Link Zgłoś