Dodaj do ulubionych

Chyba nie jest dobrze

18.07.04, 08:28
Nie wiem co robić, wczorak wieczorem lekkie plamienie takie beżowo -
różowawe, zreszta wczesniej tydz. temu było to samo, brzuch jakos dziwnie
ćmi, a dzis rano wymiotowałam 1 raz i po tym incydencie czuję sie
zadziwiająco dobrze, piersi jakby przestały boleć, nie wiem co robić,
pamiętam, że w poprzedniej ciąży też mi ustąpiły wszystki objawy a po za tym
nie wiem czy nie wydaliłam tabletek, które zarzyłam wcześniej. Bardzo sie
boje.
Obserwuj wątek
    • gusiek74 Re: Chyba nie jest dobrze 18.07.04, 11:00
      Witam,
      wiem, co przeżywasz. Też bardzo sie boję, ale o mnie później.
      Oczywiscie, nie mozemy wiedzieć, co się tam w środku dzieje, niestety...
      Ale bardzo często na poczatku ciązy się zdarza, że jakieś objawy przychodzą,
      inne ustępują nagle i nie musi to świadczyć o niczym złym. Sam Twój niepokój
      jest jednym z najbardziej podstawowych objawów ciąży smile
      A jeśli nie możesz sobie poradzić ze strachem - pojedź do na izbę przyjęć do
      szpitala, wczorajsze plamienie jest wystarczającym powodem, dla którego powinni
      Cię tam zbadać i zrobić usg. Należy Ci się to. Jak zobaczysz, że z maluszkiem
      wszystko w porządku, to się uspokoisz.
      Wiesz, ja wczorajszy poranek przepłakałam, bo wydawało mi się, że piersi bolą
      mnie mniej niż poprzedniego dnia. Z biegiem dnia jednak okazało się, że chyba
      jednak nie, bo jeszcze w sklepie musiałam zdjać stanik - inaczej chyba bym
      zwariowała... Zamartwiam sie też, że nie mam nudności, chociaż to dopiero sam
      poczatek piątego tygodnia... Ten typ tak po prostu ma smile Ciagle sobie muszę
      powtarzać, że nic nie zmienie tymi nerwami, że będzie, co ma być, a ja mogę
      jedynie czekać i byc dobrej myśli. No bo nic więcej nie zrobimy, mamy leki,
      mamy wytyczne od naszych lekarzy, reszta w rękach natury. Jedynie nasz spokój
      może tu bardzo pomóc.
      Głowa do góry, odpoczywaj, nie przemęczaj się, zobaczysz, że jeszcze da Ci sie
      we znaki złe samopoczucie. Trzymaj się i daj znać, jak sie czujesz. Pozdrawiam,
      Agata
    • perissa Re: Chyba nie jest dobrze 18.07.04, 11:36
      U mnie również wczoraj wystąpiło plamienie - różowe.. sad Ale przeszło. A
      mdłości ustąpiły już ponad tydzień temu. Brzuch i w krzyżu ćmi mnie na okrągło
      (nawet czasem wręcz boli) - tylko, że ja mam te objawy już od wielu tygodni, a
      dziecko (mam USG co tydzień!) rośnie bez zastrzeżeń.. Dlatego być może
      znieczuliłam się już trochę na to, co powinno teoretycznie budzić przerażenie.
      Jednak jeżeli Ty odczuwasz coś, czego wcześniej nie było lub obawiasz się, że
      zwymiotowałaś tabletki - również Ci radzę podjechać na izbę przyjęć, gdzie od
      razu zrobią Ci USG (bez gadania!! każdej ciężarnej z niepokojącymi objawami się
      to należy!!). Być może podadzą Ci też jednorazowo jakąś dawkę progesteronu
      domięśniowo (powiedz o dzisiejszych wymiotach i tabletkach). Pojedź, będziesz
      spokojniejsza. pozdrawiam serdecznie, trzymam kciuki, i odezwij się.
    • hop_angel Re: Chyba nie jest dobrze 20.07.04, 10:44
      Oczywiście nie pojechałam , rozmawialam z moja ciotką jest moim lekarzem,
      kazała polegiwać, no-spa i powiedziała, żebym się nie denerwowała. Że może tak
      być. Dziś nie wiem czy plamie bo nie byłam w toilet ale plamienie wczoraj było
      mniejsze i takie beżowo- kawowowo- brązowawe. Sama nie wiem pewnie jak perriska
      pójdę na kolejne usg, gdzie okolo 9 tyg. bo w poprzedniej ciązy moje dzidzi
      zylo 8,5 tyg. I zobaczymy, dzis mam znowu lekki mdłości, zawroty głowy itp.
      Sama nie wiem staram sie nie myśleć a na dodatek musze byc w robocie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka