Gość: Milka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.10, 20:08 słyszałam ze na jesieni ma byc ponownie wystawiany w Paryzu. Czy cos wiecie na ten temat.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Agat Re: Notre Dame de Paris spektakl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.10, 19:24 Ma być, ale nie w Paryżu, a w Rosji ;) Jeśli lubisz musical, to na pewno znasz Bruno Pelletier'a (odtwórcę roli Gringoire w oryginalnej wersji NDdP). W Polsce może się odbyć jego koncert pod warunkiem zebrania odpowiedniej liczby osób. Aby określić przybliżoną ilość zainteresowanych, za zgodą artysty, powstała specjalna petycja. Jeśli jesteś zainteresowana prosimy podpisz się tu: http://bpelletier.epetitions.net/ Wszelkie informacje można znaleźć pod adresem: http://www.brunopelletier.pl. tl/ Pytania można kierować tu: brunopelletier.info@gmail.com Dziękujemy!! Fan Klub BP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milka Re: Notre Dame de Paris spektakl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.10, 09:38 Dziekuje za informacje. Orginalną francuską wersje przedstawienia Notre Dame de Paris mam na plytach. Ogladałam je kilka razy i wracam . Katedry w jego wykonaniu to balsam dla uszu i oczu. Bylam tez 2 razy na spektalklu a raczej koncercie w Sali Kongresowej gdzie w postac Esmeraldy wciela sie p.Edyta Krzemień. Notre Dame de Paris po polsku bodajze 21 listopada bedzie ponownie w Sali Kongresowej. Wracajac do Bruno Pelletier a , jezeli bilety byłyby w rozsadnych cenach to napewno z rodzina poszlibysmy na koncert.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
c_x_v Re: Notre Dame de Paris spektakl 18.10.10, 11:11 A ja się wybieram na polską wersję 19 listopada do Zabrza :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milka Re: Notre Dame de Paris spektakl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.10, 17:20 Ja wlasnie byłam na tej polskiej wersji w Sali Kongresowej. Jezeli oglądałaś wersje francuska mozesz czuć niedosyt. Brakuje około 10 piosenek.Zreszta wersja polska jest traktowana jako koncert i nie nalezy porownywac jej z orginałem. Moim zdaniem -nasz Poeta i Esmeralda- sa rewelacyjni. Najsłabiej wypadła p.Kazadi. Pozdrawiam i zycze miłych wrazeń. Odpowiedz Link Zgłoś