Dodaj do ulubionych

Santa Susanna

IP: *.chello.pl 24.03.07, 22:21
Byłam w Hiszpanii 4 razy. I to w czterech miasteczkach. Ostanim razem ( rok
temu ) w Santa Susanna. To piękne malownicze miasteczko. Hotel, w którym
mieszkaliśmy miał 3 gwiazdki i był położony tylko 50 m od piaszczystej
plaży.. Był to najlepszy hotel z oferty jaką otrzymaliśmy od biura
tyrystycznego. Jedzenie najlepsze ze wszystkich hoteli. Bufet szfwedzki i
naprawdę bardzo duży wybór zarówno na śniadanie, jak i na obiad i deser.
Dodatkowo mielismy bardzo sympatycznego rezydenta. Pokoje w super standarcie,
a obsługa extra. Poprostu bajka. Biuro tyrystyczne Sindbad, z którego
pojechaliśmy i z którego jedziemy również w tym roku, tyle że na Thassos ma
bardzo luksusowe autokary. Kierowcy również bardzo mili. Nigdy nie zapomnę
tego wyjazdu. Acha jeszcze jedno. W Hiszpanii ostatnio jest dużo kradzieży.
naszym sąsiadom skradziono niezłą kamerę. Dlatego u przedzam, by zawsze
zamukać pokoje i ie zostawiać na wierzchu ( tzn. na łóżku, innych miejscach
widocznych ) żadnych aparatów, dokumentów, kamer i.t.p. Poprostu uprzedzam.
Ale jeśli będzie się przestrzegać tych zasad, to można byc spokojnym. Również
przy hotelowym basenie nie zostawiajmy bez opieki naszych sprzętów, czy
torebki. Jeszcze jedno. W Hiszpanii niedalego miejscowości Santa Susanna jest
wspaniały aqa Park, gdzie pełno atrakcji czeka na dzieci i na dorosłych.
Radzę wziąć tylko ze sobą 5 euro, bo tyle kosztuje szafka w Water World, tak
się nazywa ten park. Naprawdę wyjazd do Hiszpanii był wspaniały. To piękny
kraj i ma piękne zwyczaje. Polecam wyjazd tam wszystkim- rodzinom z dziećmi,
zakochanym parom, czy emerytom. Tam każdy odpocznie i sie pożądnie
rozwerwie!!!!!
Obserwuj wątek
    • stokrotka_123 Re: Santa Susanna 25.03.07, 14:10
      Po twojej wypowiedzi wywnioskowalam, że byłaś w Caprici. My również byliśmy tam
      z mężem w czerwcu zeszłego roku z Sindbadem. Jakbym mogła to już dziś
      wybrałabym sie tam. Tego roczne wakacje już zaplanowałam gdzie indziej, ale za
      rok kto wie...
      Polecam zarówno biuro jak i hotel no i samą SS.
      Pozdrawiam:-)
      • Gość: Pati 12 Re: Santa Susanna IP: *.chello.pl 25.03.07, 19:47
        Droga stokrotko, mylisz się. Mieszkaliśmy w hotelu Alhambra. Ale wiem, który to
        Caprici. Też niezły, ale wolę ten nasz.
    • Gość: anka Re: Santa Susanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 17:13
      Pati, jaki aqua park masz na mysli? jestem bardzo zainteresowana a konkretnie
      mój syn.
      Czy schowanie aparatu, kamery do szafki załatwia sprawę czy polecasz sejf?
      • Gość: Pati 12 Re: Santa Susanna IP: *.chello.pl 25.03.07, 19:40
        Zdecydowanie sejf. Nazwa parku: Water World.Miłych wakacji!!!
      • Gość: Pati 12 Re: Santa Susanna IP: *.chello.pl 25.03.07, 19:56
        Acha jeśli jesteście zainteresowani, to w Barcelonie jest oceanarium. Nie takie
        normalne, z kilkoma rybkami. To naprawdę wielkie oceanarium. Są tam 2 tunele.
        Jak przez nie idzie, to wokół was pływają sobie, jakfdyby nigdy nic rekiny, i
        inne "stworzonka". Polecam także grające fontanny.
        • Gość: ola Re: Santa Susanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 20:56
          Ja też byłam w hotelu Alhambra .Hotel polecam .Uwaga na złodziei -
          doświadczyłam tego .Pieniądze ,paszporty ,bilety lepiej oddać do sejfu .
          • Gość: Pati 12 Re: Santa Susanna IP: *.chello.pl 28.03.07, 21:59
            Masz racje Olu....Złodzieje są wszędzie i nie tylko w Alhamrze, więc strzeżcie
            się turyści!!!!!
            • Gość: edart Re: Santa Susanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 23:09
              Racja, racje - sejf to na prawdę bardzo dobry pomysł. Nie wiem jak w SS, ale
              byłem w ostatnie wakcje w Carlosie, w Canet de mar i było rewelka. Sejf
              kosztował 15 euro za cały pobyt i nei miałem bulu głowy z noszeniem przy sobie
              więskzej gotówki, cyfrówki czy dokumentów. Też byłem z Sindbadem. PB naprawdę
              godne polecenia. Bardzo profesjonalna obsługa i wszystko zgodne z ofertą.
              • Gość: Pati 12 Re: Santa Susanna IP: *.chello.pl 29.03.07, 16:06
                Racja.....15 euro nie żaden majątek, porównując z gotówką i sprzętami,
                jakiemogą zwędzić złodzieje, ale mimo kradzieży na serio warto jechać do Santa
                Susanna. Rewelka- polecam, a szczególnie z biurem tyrystycznym Sindbad. Dbają o
                klientów i mają świetne autokar( co przecież jest ważne, kiedy do Hiszpanii
                jedzie się ok 2 doby_.....
        • Gość: Bartosz Re: Santa Susanna IP: *.chello.pl 01.04.07, 13:48
          Witam,

Byłbym wdzięczny za inforacje nt. ceny biletu do oceanarium i w jakiej cześci
          Barcelony ono się znajduje.

Pozdrawiam
          Bartosz
          • z-o-s-i-a L'Aquàrium - Barcelona 01.04.07, 16:18
            Tu są ceny:
            www.aquariumbcn.com/AQUARIUM/info_horario.php
            a tu mapka:
            www.aquariumbcn.com/AQUARIUM/info_comollegar.php
          • Gość: rysiek Re: Santa Susanna IP: *.e-wro.net.pl 28.04.07, 23:39
            bilet normalny 11 euro oceanarium jest w porcie latwo trafic
            • z-o-s-i-a L'Aquàrium - Barcelona 29.04.07, 13:01
              Ryśku, czyli ceny, które oni sami podają na stronie nie są prawidłowe? Kiedy
              kupiłeś ten bilet za 11 € ?

"PRICES
              Adults: 15,50€
              Children from 4 to 12: 10,50 €
              Adults over 60: 12,50 €"

• Gość: rysio 00 Re: Santa Susanna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.07, 21:12
      Santa Susanna to jedna z najmniej ciekawych miejscowości bo trudno tą jedną
      ulicę nazwać miastem na płn od Barcelony.Costa Maresme to takie bezpłciowe
      wybrzeże.Ładniejsza jest pobliska Costa Brawa.No i jeszcze kolejka która mknie
      obok hoteli.
      • Gość: Pati 12 Re: Santa Susanna IP: *.chello.pl 05.04.07, 00:29
        W Costa Brava również byłam , kilka lat temu.....
        I przyznam że miasteczko bardziej bogate w rozrywki...
        Teraz Hiszpania zmieniła się ogólnie, jeśli chodzi o ten " wypas" też.
        To już nie jest to samo....
        Dlatego mniejsze miasteczka, takie jak Santa Susanna są może mniej atrakcjyjne
        od takich, jak Costa Brava, ale klimat jest wszędzie ten sam.
        A na jakość hotelu, czy okolicy, ani na rozrywki nie narzekam, bo kocham
        Hiszpanię, ponieważ jest pięknym krajem. Byłam w niej 4 razy i za każdym po
        powrocie do Polski miałam wspaniałe wspomnienia z tej podróży.
        • z-o-s-i-a Re: Santa Susanna 05.04.07, 01:38
          Gość portalu: Pati 12 napisał(a):
          > kocham
          > Hiszpanię, ponieważ jest pięknym krajem. Byłam w niej 4 razy i za każdym po
          > powrocie do Polski miałam wspaniałe wspomnienia z tej podróży

Napisz nam jeszcze coś więcej o tych swoich podróżach, bo zaczyna to być bardzo
          interesujące i nie mogę doczekać się kolejnych opowieści. Widzę, że się trochę
          najeździłaś. Byłaś w tym słynnym rozrywkowym miasteczku jakim jest Costa Brava.
          Czy to tam mieszkałaś w hotelu Alhambra, do którego trzeba wcześniej kupić
          bilety?
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=204&w=59314965

Twój opis innego zabawowego miasteczka, czyli Barcelony, aż zachęca do jego
          odwiedzin:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=204&w=59320547&a=59692266
          Mając tylko 12 lat tyle ciekawych rzeczy już widziałaś, fantastycznie! :)
          • Gość: Pati 12 Re: Santa Susanna IP: *.chello.pl 07.04.07, 16:31
            Rodzice już od malucha zabierają mnie za garnicę.Mam nadzieję, że w twoim
            poście nie było żadnej kpiny. Jeśli chodzi o wyjazdy, to byłam również w wielu
            innych państwach, np. Włochy, Chorwacja itp.
            • Gość: Leppiej Re: Santa Susanna IP: 87.223.236.* 07.04.07, 18:23
              Wybacz Pati, ale kpina sama sie narzuca. Gdy czytam twoje posty, to mam przed
              oczami nastolatke, ktora juz wszystkie kolezanki zniechecila i zanudzila
              opowiesciami o swoich wojazach i teraz rozbija sie na forum.

To swietnie, ze rodzice Cie woza po swiecie, ale nabierz do tego odpowiedniego
              dystansu. A przede wszystkim, jezeli chcesz sluzyc rada osobom, ktore wybieraja
              sie gdzies po raz pierwszy, to chociaz sprawdz w internecie co tak naprawde
              widzialas i jak to sie nazywa. To tak odnosnie "Parku Gaudiego", z ktoregos z
              innym twoich postow, czy przekomicznego "hotelu Alhambra".

Pozdrawiam z Hiszpanii
              • Gość: Pati 12 Re: Santa Susanna IP: *.chello.pl 25.04.07, 14:00
                Nie jestem żadną zmanierowaną nastolatką, która nie ma nic innego w głowie, jak
                tylko gadać o swoich sprawach. A jeśli chodzi o koleżanki to lubimi się
                wzajemnie słuchać. Więc te komentarze nie były naprawdę potrzebne.
          • xulu z-o-s-i-a 07.04.07, 21:14
            ponawiam ....

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=204&w=58548725&a=59782356
            • z-o-s-i-a [OT] 07.04.07, 23:16
              OK, jakoś przeoczyłam - już odpowiadam :)
              • xulu Re: [OT] 07.04.07, 23:19
                dzięki zosiu za szybka reakcje...

pozdrawiam i wesołych świat.
    • Gość: rysio00 Re: Santa Susanna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.07, 09:56
      Pati12 fajne to miasteczko Costa Brawa.Nie wprowadzaj w błąd.Potwierdzam swoją
      opinię o SS.Ta jedna ulica to nowa część Malgrat które już jest troszeczkę
      hiszpańskie lecz nie do końca wszak to przecież Katalonia.Naprawdę jeśli już te
      strony to jednak Costa Brawa i wizyta w Blanes-ogród botaniczny,Tossa-
      starówka,Sant Feliu de Guixols,Palamos,Girona,Figueres-muzeum Daliego i piękne
      widoki.To przecież -dzikie wybrzeże.Pozdrawiam.
      • Gość: Pati 12 Re: Santa Susanna IP: *.chello.pl 07.04.07, 16:40
        Jeżeli wymieniamy już hiszpańskie zabytki, warto wspomnieć również o Parku
        Gaudiego i Sagraga Familia...
        • Gość: maprin Re: Santa Susanna IP: 62.87.53.* 25.04.07, 15:26
          Sagrada, nie Sagraga. I fakt, zaznacz najpierw ze masz 12 lat rozpisujac sie o
          SS, bo dla ludzi nieco starszych czyli pomiedzy 18 a 88 Santa Suzana kojarzyc
          sie bedzie raczej z bezplciowym szeregiem hoteli i malo rozrywkowym miejscem
          (chyba ze ktos jest z rodziny jaszczurkowatych i uwielbia wygrzewac sie na
          sloncu... no ale, to wystarczy pierwszy lepszy balkon). Ponadto zapewniam, ze
          Alhambra nie ma najlepszego wsrod hoteli jedzenia, ale o tym raczej nie mozesz
          wiedziec, bo nie jadalas w innych hotelach na Wybrzezu. Etc, etc.
          • Gość: Pati 12 Re: Santa Susanna IP: *.chello.pl 27.04.07, 13:38
            Pisze się Santa Susanna, anie jak to napisał maprin Santa Suzana, a jeśli
            chodzi o jedzebie, to...a z resztą, zaraz znów ktoś powie, że jestm nastolatką,
            dla której liczy się tylko opowiadanie o swoim wyjeździe, a tak nie jest, więc
            należy więcej nie pisać Santa Suzana.
            • z-o-s-i-a [OT] 27.04.07, 15:29
              Jak tak dalej będziecie się nawzajem poprawiać i jednocześnie samemu robić w
              tym samym poście nowe błędy, to ten wątek ma szansę ciągnąć się i ciagnąć.
              Dobrze, że po wpisaniu 2500. postu, temat sam się zamyka :-)
              • Gość: Pati 12 Re: [OT] IP: *.chello.pl 28.04.07, 19:59
                właśnie, może w końcu dorośli przestaną mnie wreszcie poprawiać i zrozumieją,
                że mam dopiero 12 lat i jestem spontaniczna i nie czsami nie myślę tylko, żeby
                wywyższać się swoją inteligencją, tylko chcę powiedzieć, ę na moich wakacjach
                świetnie się bawiłam, szkoda tylko, że niektórzy dorośli zawsze myślą poważnie
                i potrafią zrozumieć dzieci, którymi kiedyś w ko0ńcu sami byli.
                • Gość: anka Re: [OT] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 20:35
                  Pati, miałam pisać w tej sprawie. masz rację i wychodzi na to że jesteś
                  mądrzejsza kobitka niż niektórzy "dorośli". jestem "dorosła" :) ale uważam, że
                  fajne jest to, ze chcesz pisać, dzielisz się swoimi doświadczeniami, piszesz
                  skladnie choć czasem robisz błędy. myślę, że niektórzy forumowicze są zbyt
                  spięci. pamiętaj opisać swoje wrażenia po następnej wizycie, podrózy i nie
                  zrażaj się!
                  • Gość: Pati 12 Re: [OT] IP: *.chello.pl 29.04.07, 17:41
                    Dziękuję Ci Aniu. Chociać Ty nie pisałaś o mnie negatywnych rzeczy, po których
                    przeczytaniu często było mi przykro. I do tego jesteś osobą dorosłą:-)

P.S. Jak tylko wrócę z Grecji to opiszę swoje wrażenia:-)
                    • stokrotka_123 Re: [OT] 08.05.07, 14:41
                      Hej Pati, ja równiez jestem "dorosła" i mam syna mniej więcej w twoim wieku. I
                      choć nie jestem z rodziny jaszczurkowatych to również w SS mi sie podobało. I
                      naprawdę nie rozumiem dlaczego tyle krytyki pod twoim adresem, bo nigdzie nie
                      znalazłam "forum dozwolone od lat 18" czy czegoś podobnego. Więc skoro żyjemy w
                      wolnym kraju to myślę , że i Ty masz prawo wypowiedzieć się na ten czy tamten
                      temat. A że czasami robisz błędy to już chyba nie największy problem, bo na tym
                      jak i innych forach ludzie i to zazwyczaj ci dorośli sadzą takie byki..., z
                      reszta przyznaję się, że i mi sie to zdarza. Tak, że uszy do góry, życze Ci
                      kolejnych udanych wypraw, bo zwiedzanie nowech miejsc jest cudowne, nawet
                      jeżeli to jakaś tam Santa Susana:-) A propos: mam zamiar tam jeszcze kiedyś
                      powrócić.
                      Pozdrawiam
                      • Gość: Pati 12 Re: [OT] IP: *.chello.pl 24.05.07, 21:30
                        Dzięki. Cieszę się, że są ludzie, którzy są również po mojej stronie:-)
                        • Gość: Pati 12 Grecja IP: *.chello.pl 30.05.07, 21:50
                          Nie mogę się już doczekać za 6 dni wyjeżdżam do Grecji!
                          ( wiem, że to nie to forum, ale mam pytanko, co warto zwiedzić-jeżeli wogle coś
                          można w Leptokarii? )
                          • Gość: reika Re: Grecja IP: *.system-sat.pl 31.05.07, 16:49
                            Pati słonko wejdź na forum o Grecji, na pewno cos znajdziesz. tu raczej nikt ci
                            nie odpowie, (podkreślam raczej bo nigdy nic nie wiadomo)bo wchodzą tu osoby
                            zainteresowane Hiszpanią.

Życzę Ci miłych wakacji:) ja będę jednak zawsze wierna Hiszpanii ;)
                            • Gość: Pati 12 Re: Grecja IP: *.chello.pl 02.06.07, 17:48
                              Dzięki za radę:-)
                              • Gość: anka Re: Grecja IP: *.Red-83-37-87.dynamicIP.rima-tde.net 03.06.07, 18:40
                                haha, a ja dzis bylam w santa susanna, a tak na spacerku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka