Dodaj do ulubionych

Zamki nad Loarą - ceny wstępu

IP: *.szczecin.mm.pl 30.01.11, 17:48
Witam serdecznie,
chciałabym w wakacje jadąc z Paryża do RUOMS zwiedzić zamki nad Loarą. Proszę podpowiedzieć czy we wszystkich zamkach wstęp jest płatny? Jeśli tak to jakie są ceny?
Który z zamków trzeba zobaczyć? ;-) Jadę z mężem i córkami i który jest najciekawszy dla dzieci?

dziękuję za podpowiedzi
pozdrawiam
MW
Obserwuj wątek
    • janou Re: Zamki nad Loarą - ceny wstępu 31.01.11, 20:46
      To nie bardzo po drodze do Ruoms w Ardèche:)
      tu masz ceny,fotki,godziny otwarcia itp
      www.casteland.com/pfr/chateau/centre/loir_cher/chambord/chambord.htm
      • Gość: MW Re: Zamki nad Loarą - ceny wstępu IP: *.szczecin.mm.pl 01.02.11, 06:21
        Wielki dzięki, zaraz poczytam. Wiem, że to nie po drodze ;-) ale dla mnie robi się po drodze bo wymyśliłam sobie, że jedziemy ze Szczecina do Paryża, potem zamki nad Loarą, potem Ruoms a na końcu Hiszpania.....
        pozdrawiam
        MW
        • Gość: e-tam Re: Zamki nad Loarą - ceny wstępu IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.11, 08:14
          MW napisał(a):
          ...jedziemy ze Szczecina do Paryża, potem zamki nad Loarą, potem Ruoms a na końcu Hiszpania.....

Jak taka wyprawa to zachęcam i polecam nasze INFO jak niżej.
          Uwaga wolne wczytywanie cierpliwie czekaj to może chwilę potrwać.

1. Nasza Dolina Loary < zerknij

2. Nasz Paryż < zapraszam

3. Nasza Majówka 2008 r. < razem/całość Paryż & Dolona Loary

4. Nasza Majówka 2010 r. < polecam

Pozdrawiam,
          P.S.
          Jak będziesz "ciekawska" to znajdziesz nasze inne wyprawy.
          Klikaj od startu do mety wzdłuż niebieskiej linii.

• Gość: MW Re: Zamki nad Loarą - ceny wstępu IP: 80.72.197.* 01.02.11, 10:21
            Wasze wyprawy to już oglądałam ;-) super sprawa!!!
            My tak na spokojnie...ale co roku coraz więcej, dzieci załapały bakcyla i już nie marudzą, że na jeden raz trzeba przejechać ok. 1200 km.....
            Paryż to specjalnie dla nich, my byliśmy kilka razy...teraz czas na dzieciaki.....
            • Gość: e-tam Tylko do > MW. IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.11, 17:13
              MW napisał(a):

...dzieci załapały bakcyla i już nie marudzą...

Tak, tak wiemy jak to jest, znamy to. Nie ma to jak rozbudzanie ciekawości...
              Sprawdzone miejsca/bazy wypadowe do zwiedzania punkty A > B > C polecam
              ... w punkcie D nie byliśmy.
              Proszę nie omijać Wiadukt Millau < punkt C
              Wasze dzieciaki będą zachwycone na pewno.

Pozdrawiamy,
              P.S.
              Ciekawość mobilizuje i jest naszą pasją.
              Właśnie z ciekawości polecieliśmy i byliśmy 3 tygodnie
              na przełomie grudnia i stycznia tego roku w tym rejonie.
              Cały pobyt bez naszych bagaży z powodu zamieszania w Paryżu.
              Pierwszą walizkę dostaliśmy tydzień po przylocie, drugą podstawową kilka dni przed wylotem.
              Masakra, żeby przetrwać musieliśmy kupić wszystko:majtki, biustonosze, przybory do golenia itp...
              Powrót tą samą trasą Malaga > Paryż > Warszawa bez problemów.
              Pierwszy raz zaliczyliśmy wyprawę bez kontaktu z gotówką !!! To jest coś pięknego.
              Wszystkie opłaty karta VISA ELEKTRON > m-Bank, prowizja jak zawsze 0%.
          • badtriper Re: Zamki nad Loarą - ceny wstępu 27.02.11, 20:13
            sporo lat mieszkałem w tamtym regionie, pare ciekawych zamków opisałem na miom blogu
            washandgo.wordpress.com/2011/02/26/najpiekniejsze-zamki-nad-loara/
    • aseretka Re: Zamki nad Loarą - ceny wstępu 01.02.11, 16:37
      Z tego co mi wiadomo, to wstęp do wszystkich zamków jest płatny. Warto zobaczyć: Villandry, Chenonceaux, Chambord, Chaumont, Cheverny. O ile dobrze pamiętam, to po ogrodach w Chambord mozna było pochodzić za darmo, do innych również wstęp był płatny. Dla dzieciaków ciekawe mogą być ogrody Villandry z prześlicznymi, warzywnymi rabatami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka