Dodaj do ulubionych

narty w lipcu

05.07.04, 15:51
Może się komuś wydawać że to szpanerstwo. A tak naprawdę to najtańszy okres.
Jeździ się na lodowcu ( wyciągi są czynne od 7 do 14, dla śpiochów odpada), a
popoludniami cala masa rozrywek: basen , rowery, silownia, kajaki i 100
innych. Koszt to 188 euro za osobę w studiu 4-os ( noclegi + karnet na 6 dni)
Można dodatkowo sobie wykupić cartę sport+ ( 35 euro) i mieć w jej cenie
wszystkie sporty na jakie nam przyjdzie ochota popoludniu ( jw. plus tenis ,
golf, kregle, wypożyczenie roweru) Radzę kupić 1 kartę na 2 osoby, wystarczy.
Jest ona na impulsy tak jak telefoniczna. Snieg jest dobry, czynnych tras
jest ok.35 km, słońce niesamowite, no i jescze jeden plus: długi dzień.
Koszty podaję oczywiście bez pośredników, wszystko załatwiamy bezpośrednio w
agencji nieruchomości w Tignes. Jedziemy z 3-letnim szkrabem, więc odpada
koszt karnetu dla córki. ( do 5 lat gratis)Pozdrawiam narciaży i nie tylko.
Obserwuj wątek
    • petromin Re: narty w lipcu 06.07.04, 08:30
      Ja po górach właściwie lubię tylko chodzić, i to szczególnie latem gdy nie ma
      śniegu. Ale myślę, że pewnie znajdą się tu także amatorzy nart, może i w lecie.
      • vojager29 Re: narty w lipcu 08.07.04, 11:38
        jak ktos lub dlaczego nie, jest sporo miejsc do uprawiania nart latem, sam
        kiedys bylem w Chamoni na letnim urlopie z nartami
    • farpakon Re: narty w lipcu 10.07.04, 14:47
      czesc! fajnie to brzmi, nie wpadlabym, ze mozna na nartach w europie w lipcu. na nartach niestety juz dawno nie jezdzilam, ale mam zamiar to nadrobic. tez mamy malego szkraba, chociaz na razie za malego na narty, skoro nawet nie chodzi! a kiedy twoje dziecko zaczelo?
      mozesz podac jakies blizsze namiary, gdzie to mozna wszystko pozalatwiac, poogladac w necie, etc? dzieki!
      pozdrawiam
      • kamka1 Re: narty w lipcu 13.07.04, 09:57
        Witam,
        Wszystkie formalności związane z pobytem ( nocleg+ karnety) załatwialiśmy przez
        agencję nieruchomości w Tignes "Immotignes" ( wystarczy wklepać w wyszukiwarkę
        tę nazwę. Wszystko tam jest. Więcej informacji o samej miejscowości znajdziesz
        na stronie oficjalnej Tignes. Też zawsze wchodzę przez wyszukiwarke. Tam jest
        wsio o warunkach, rozrywkach, trasach, pogodzie itd.
        A co do naszej córci to jej początki wyglądały tak: jak miała rok i 2 mies.
        (jest z października) to jeździła u nas na plecach w nosidełku (polecam
        alpinusa), w zeszłym roku(czyli miala ponad 2 latka) założyliśmy jej pierwszy
        raz narty. Jak była zmęczona to na plecy. Oczywiście jeździła w nogach u mnie
        albo u męża. Na wiosnę byliśmy we Francji i tam na specjalnie przygotowanych
        stokach nauczyła się sama skręcać w lewo. W prawo trzeba ją było pdwracać.
        Najważniejsze dla malucha to nie dać mu się zmęczyć, nosidło to super sprawa,
        frajda jak nie wiem co. Pozdrawiam
        p.s. w piątek wyjezdżamy jak wróce to przywiożę świeże informacje. Również o
        noclegach na połuniu ( formula 1 w ok. Marsylii) Muszę się wygrzać!!br!!!!!pa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka