Dodaj do ulubionych

Nocleg - proszę o pomoc

31.01.13, 08:03
Witam
Jest to nasz drugi wypad do Paryża. Poprzednim razem byliśmy tydzień i spaliśmy w dzielnicy Łacińskiej. Podobało nam się to miejsce - właściwie w centrum , blisko znaleźliśmy miejsce na wieczorne kolacje ( okolice Rue Saint Severin ) . Tym razem wybieramy się na weekend majowy ( 6 dni) z dzieckiem (8lat) . Plan - 2 dni Disneyland , reszta Paryż. Lądujemy na Beauvais i mamy wynajęty na czas pobytu samochód ( chodziło o przejazdy z i do lotniska oraz Disneylandu). Po Paryżu oczywiście będziemy sie poruszać metrem. No i teraz pytanie . Jaką dzielnice polecacie na nocleg , aby można było wieczorem wyskoczyć na miłą kolację bez używania juz metra ? Myslałem o Montmartre , ale obawiam się przebijania stamtąd samochodem do Disneylandu :-) . Chodzi mi o miejsce gdzie wieczorem moge wyjść z hotelu i poczuć paryski klimat ;-) . Może ktoś ma gotowe namiary na fajny , tani hotelik lub mieszkanie ?
Z góry dziękuję za pomoc ;-)
Obserwuj wątek
    • embeel Re: Nocleg - proszę o pomoc 01.02.13, 00:13
      wydaje mi sie, ze o wiele latwiej byloby wam poruszac sie wylacznie metrem i rerem. samochod w Paryzu to rtoche kula u nogi. Do Disneylandu dojezdza linia reru A (kolejki podmiejskiej). co do wyjsc, to polecam Montparnasse - bd Raspail i te okolice - mniej turystyczne a tez ciekawe. wzglednie 14ka, okolice Metra Denfert az do porte d'Orelans, ale samochodem tam tez utkniecie.
      • daniel_torun Re: Nocleg - proszę o pomoc 01.02.13, 07:37
        Samochód chciałem użyć tylko żeby sie przemieścić szybciej i sprawniej do i z lotniska oraz do i z legolandu ( x2) . Na pewno wyjdzie dużo taniej.Poza tym będę się oczywiście poruszał tylko metrem. Wstępnie mam upatrzone mieszkanie koło Gare A`Austerlitz oraz koło Place D`Italie . Koszty za 1-6 maja - około 1700zł .
        • Gość: elżbieta Re: Nocleg - proszę o pomoc IP: *.netfala.pl 01.02.13, 10:45
          Swój pierwszy pobyt w Paryżu z 10 lat temu i próby przemieszczania się po nim autem wspominam raczej niechętnie.
          A dlaczego uważasz, że autem taniej? Jeśli jedziesz na tyle dni, to może jakaś karta na strefy 1-5 okaże się bardziej warta uwagi. Ja jadę od 27 do 5 maja. I ponieważ wchodzi tutaj w grę tydzień od pn do nd bardzo mi się opłaca karta Passe Navigo Découverte. Zastanawiam się, czy w Twoim przypadku, mimo tego, że będziesz w środku tygodnia, nie okazała by się ona warta rozważenia.
    • daniel_torun Re: Nocleg - proszę o pomoc 08.02.13, 15:26
      Juz mam mieszkanie Gare d`Austerlitz. Obok jest parking - 6 dni za 78 euro . Samochód załapałem w jakiejś promocji Ryanair i Herz za 80 euro . Samochód ma służyć jedynie do transportu z i na lotnisko oraz 2x do i z Legolandu. Reszta będzie stał na miejscu.
      • Gość: gość Re: Nocleg - proszę o pomoc IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.02.13, 21:43
        Daniel - 6 dni za 78 euro??? daj namiary, wybieram sie w kwietniu i jestem na etapie szukania noclegu, może mają coś wolnego w moim terminie.
    • martina-0 Re: Nocleg - proszę o pomoc 08.02.13, 22:34
      A po jakiego grzyba płacić za nocleg jak darmo jest www.couchsurfing.org i to na całym świecie! No chyba że ktoś strasznie krępuje się nocować w czyimś domu! Nieraz ludzie dają do dyspozycji całe mieszkanie, a nie tylko pokój, łazienkę i kuchnię!
    • Gość: Lauretta.w Re: Nocleg - proszę o pomoc IP: *.fbx.proxad.net 10.02.13, 19:43
      Witam :) prosze napisać na mojego maila wtedy podam swoją ofertę ,moge rownież kupić bilety do Disneylanu z 50% zniżka lauretta.w@gazeta.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka