Dodaj do ulubionych

Jedno pytanko dotyczące Hotelu Formule 1

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.07, 14:57
Czy ktoś z was nocował w Hotelu Formule 1 bez wcześniejszej rezerwacji??
Chodzi o to że nie posiadam karty kredytowej w związku z czym nie mogę zrobić
rezerwacji ale jeśli przyjadę "w ciemno" czy mam szanse na noclego w tym
hotelu bez karty kredytowej, płacąc gotówka??
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Fredzio Re: Jedno pytanko dotyczące Hotelu Formule 1 IP: *.bmj.net.pl 19.02.07, 15:42
      Oczywiście w hotelach F1 można płacić gotówką i uprzednia rezerwacja nie jest
      konieczna. Ale: 1.Obsługa w (prawie) wszystkich takich hotelach jest tylko w
      określonych godzinach. 2. W większości hoteli po godz. 17-18.00 wisi
      wywieszka "Hotel complet". 3. Wyrobienie karty bankowej trwa kilka minut a bez
      niej na Zachodzie czasem trudno przeżyć.
      • Gość: Karolinka Re: Jedno pytanko dotyczące Hotelu Formule 1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.07, 15:47
        dziekuję bardzo za informacje. Też zaczełam mysleć o wyrobieniu karty
        kredytowej w sumie to nie sa duze koszty a widze ze jest bardzo przydatna.
        Pozdrawiam
        • Gość: Fredzio Re: Jedno pytanko dotyczące Hotelu Formule 1 IP: *.bmj.net.pl 19.02.07, 19:20
          Dla porządku: najlepiej aby to była karta "wypukła": Visa Classic lub Master
          Card (nieźle mieć obie - czasem jedna z nich może zawieźć.
          • Gość: Karolinka Re: Jedno pytanko dotyczące Hotelu Formule 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 20:16
            Jednak karta nie wchodzi w gre. Dowiadywałam sie w banku i mam za niskie
            dochody aby móc uzyskać kartę :( Trudno będę musiała sobie radzic inaczej . Ale
            dziekuję za rady.
            • Gość: gość Re: Jedno pytanko dotyczące Hotelu Formule 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 22:01
              sprawdź w swoim banku, czy dostaniesz kartę obciążeniową - charge - /nie
              kredytową/ - mozesz nią płacić do wysokości ustalonego limitu /nawet i 1000 zł -
              kwestia banku i dochodów/, rozliczasz się na poczatku kolejnego misiaca. Ja
              korzystam z takiej visy - jest wypukła i można nią płacić w internecie, a limit
              mam niewielki ;-)
              • Gość: ajka___ Re: Jedno pytanko dotyczące Hotelu Formule 1 IP: *.chomiczowka.waw.pl 10.05.07, 11:12
                Wystarczy karta Visa taka jak daje mBank lub Inteligo!

A ja mam pytanie czy ktoś spał w F1
                Formule 1 Saint Denis centre Basilique
                Address :
                11 avenue Lénine
                93200 SAINT DENIS
                FRANCE

Czy ta dzielnica jest bezpieczna? Czy to jest najbliższy centrum hotel F1? I
                czy ktoś wie jak się ma jego położenie do stacji Place de la Nation na którą
                przyjezdza pociąg z lotniska Beauvais? Z góry dziekuje
                • foolproof Re: Jedno pytanko dotyczące Hotelu Formule 1 14.05.07, 19:08
                  St Denis jest daleko od centrum, ale w Paryżu wszędzie jst blisko metrem. Czy
                  bezpiecznie? Kilkakrotnie nocowałem w F1 w Stains ("obok" St. Denis) - bardzo
                  kolorowej dzielnicy i nic złego mi się nie stało.
                  • Gość: ddb2 Re: Jedno pytanko dotyczące Hotelu Formule 1 IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.07, 21:43
                    W wielu tanich hotelach, po zamknieciu recepcji, jest tzw. automatyczna
                    recepcja. Cos w rodzaju szafy z napojami. Wrzucasz pieniadze, a dostajesz karte-
                    klucz z numerem pokoju i mozesz przenocowac.
                    • Gość: alina Re: Jedno pytanko dotyczące Hotelu Formule 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 06:12
                      Wrzucasz pieniądze? nigdzie tego nie spotkałam. Karta, owszem. Raz, kiedy
                      skonczył nam się termin ważności karty, musieliśmy spac w samochodzie pod
                      hotelem. nikt nie reagował na dzwonek. W jakiej sieci jest ten automat na
                      pieniadze?
                • aseretka Re: Jedno pytanko dotyczące Hotelu Formule 1 15.05.07, 07:07
                  Nocowałam raz. Nie było najgorzej, chociaż mąż narzekał na to, że dzielnica
                  zbyt "kolorowa". Hotel nie różni się od innych tej sieci. Parking zamykanu. Czy
                  dzielnica bezpieczna? Wszędzie mogą się zdarzyć jakieś incydenty. Nam nic złego
                  się nie przydarzyło, ale nie mogę zapewnić, że nie staniesz się np. ofiarą
                  kradzieży. Po prostu, jak wszędzie trzeba uważać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka