iowa2 19.05.10, 10:43 Mam pytanie do osób parkujących w Mestre (Viale Stazione). Zamierzamy tam parkować przez 2 dni. Jaka jest cena za dobę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
linn_linn Re: parking w Mestre 19.05.10, 10:52 Jesli to ten www.bbalessandra.com/percorso/car_se_ita.pdf 8 euro dzinnie / w weekendy 10 euro /. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iowa2 Re: parking w Mestre IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 20.05.10, 15:41 Wielkie dzięki. A parkowałeś tam może? Jest bezpiecznie? Chcielibyśmy na 2 dni zostawić w bagażniku walizki. Dobry pomysł? Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: parking w Mestre 20.05.10, 18:52 Bylam w Wenecji raz i parkowalismy w Tronchetto / tym ogromnym pietrowym /. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JW Re: parking w Mestre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.10, 22:04 Dosyć często bywam w Wenecji i zawsze parkuję na Tronchetto lub Piazza Roma. Oba parkingi są oczywiście droższe, ale np. ten drugi jest w starej części miasta i wszystko jest blisko. Parking Tronchetto, stosuje różne systemy zniżek, ale w przypadku dwóch dni ciężko będzie znaleźć korzystną opcję. Musicie przekalkulować czas i koszty przejazdu z lądu (koszty pomnożone przez ilość osób) i być może droższy parking okaże się "lepszy". Tronchetto i Piazza Roma są bezpieczne, ale np. jak musiałem zostawiać walizki to parkowałem na Tronchetto, dlatego, że zostawiamy tam samochód zamknięty. Na piazza Roma domagają się pozostawienia kluczyków na kokpicie , lub w stacyjce. Jak miałem kluczyki w kieszeni to "lepiej się czułem", chociaż jestem przyzwyczajony do włoskich parkingów, gdzie jest to zupełnie normalne. Trochę więcej info o transporcie w Wenecji www.infointravel.com/info/i/pl/22944/WENECJA__TRANSPORT_PARKINGI.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iowa2 Re: parking w Mestre IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 20.05.10, 23:08 Dziękuję za odpowiedzi. Już przeanalizowaliśmy wszystkie koszty i czas dojazdu. Zdecydowanie bardziej opłaca się parkować w Mestre. Co do parkingu na Piazza Roma (nad którym się zastanawialiśmy)- odpadł od razu, gdy dowiedzieliśmy się o zostawianiu kluczyków. Odpowiedz Link Zgłoś